[ Mudrosti s neta ] 06 Decembar, 2011 14:28

Kad mi je bilo 5 godina, mama mi je govorila da je sreća ključ života. Kada sam pošla u školu, pitali su me šta želim da budem kad porastem. Napisala sam: "Srećna". Rekli su da nisam razumela zadatak, a ja sam im odgovorila da nisu razumeli život!

kafica
Svakoga dana sam zahvalna za noći koje pređu u jutra, za prijatelje koji postanu porodica, za snove koji se ostvare i simpatije koje postanu ljubav!

kafica
Ako neko želi da bude deo tvog života, potrudiće se. Ne trudi se da ostavljaš prostor u svom srcu za nekoga ko se ne trudi da u njemu ostane.

[ Knjiga Blogograda ] 05 Decembar, 2011 23:23

I bliži se taj čuveni dugo čekani dan. Svi znate vaše zadatke, svečana garderoba je spremna, specijaliteti se mese i piće je spremljeno. Knjige će biti gotove na vreme. Svako je u timu završio svoj deo zadatka. Pozvan je svako ko je trebao da bude pozvan. U utorak će biti ovde mnogo izveštaja o tome kako je bilo. Nadam se da će priče biti vedre i pune zadovoljstva. Da, bliži se istorijska promocija prve knjige 19 pisaca blogera "Ulicama Blogograda" čiju je recenziju napisala anam.  Promociju ću najaviti na TV Kopernikus  u petak 9.12.u 10,45 u jutarnjem programu.  Neka nam je sa srećom!

Ulicama Blogograda 

[ Moje priče ] 05 Decembar, 2011 12:15
   Moglo bi se reći da poziv na sladoled znači baš to, poziv na sladoled, na uživanje u divnoj ledenoj poslastici. Moglo bi, ali nije uvek tako. U mojoj porodici to znači nešto više, znači  mogućnost važnih susreta. Čim kažem da sam nekoga pozvala kod mene na sladoled, pitaju me odmah: “Koga si pozvala? Šta si opet  naumila?“  Kako to opasno zvuči! Ustvari može i da bude.
   Svojevremeno mi je često navraćala prijateljica, na studijama u Beogradu. Studirao je i moj brat, stanovao kod mene. Ona je imala  ljubavni krah koji je teško uspevala da preboli. On je imao emotivni brodolom posle kojeg mu brod ostao nasukan na sprudu. Oboje razočarani i tužni. Ne mogu im značajnije pomoći. A možda i mogu? Ima li leka za to? Ima. Sladoled.  I tako pozvah nju da navrati na sladoled tada i tada. Njemu napomenuh da ću imati valjanu dozu sladoleda u to isto vreme. Samo nijednome nisam rekla da je još neko pozvan! Došli su oboje, upoznali se za mojim stolom uz lepu porciju sladoleda. Odmah su našli zajedničke teme, ona vrckavo duhovita i načitana, on  svestrano obrazovan  i sa znanjima iz mnogih oblasti. Reč po reč, pa nisu ni primetili da im nisam u vidokrugu, da sam našla neke druge zanimacije, da im ne smetam.
   Odavno su u braku. Kada im je lepo, sete li se ko je „kriv“ za njihov prvi susret? Kada se posvađaju, sigurna sam da me se sete. Pozivi na sladoled otada su šifra za lepi susret.
sladoled
[ Humor ] 04 Decembar, 2011 08:50

Menadžer pred penzijom, svetski poznat, jednog dana je smislio odličan plan. Nazvao je sina telefonom i rekao mu: " Sine, završavaš faks, ostao ti je samo diplomski. Vreme je da te ženim i nađem ti posao!"
Sin se malo usprotivio za ženidbu: "Pa tek sam završio školovanje! Posao, OK!"
"Ali čekaj, kaže mu stari...da ti pokažem sliku devojke!"
Na slici devojka i velika jahta u pozadini. Kaže mu sin: "Tata, ma daj, pa ja hoću da se oženim iz ljubavi...kakva jahta!"
"Ma čekaj, nisam ti rekao najbitnije...ona je ćerka Bila Gejtsa!"
Sin promisli 5 sekundi, pa mu reče uz osmeh: "E, ako je tako, može! Pristajem."
Stari uzima telefon i zove Bila: "Znaš, Bile, imam sina, lep kao lutka! I jako mu se dopada tvoja ćerka" Bil mu odgovara: "Vidi, cenim te jako, ali sad si preterao! Moja ćerka nije ni videla tvog sina, pa nismo u 18 veku!"
Menadžer će na to: "Polako, nisam ti rekao najvažnije. Mali je sad diplomirao i već je zamenik predsednika Svetske banke!"
"Stvarno!? Ako je tako, računaj da je dogovoreno!" odgovori mu Bil.
Menadžer uzima telefon i zove svog dobrog prijatelja, predsednika Svetske banke...Kaže mu: "Prijatelju, mali mi je diplomirao i treba mu posao, pa sam mislio da ga zaposliš da ti bude zamenik!"
"HAHA", nasmeja se presednik, znaš da smo prijatelji, ali konačno si poludeo! Pa na to mesto pretenduju najbolji svetski ekonomisti! Ne kažem da je mali loš, ali to je veliki zalogaj za njega!
"Polako, kaže mu menadžer...nisam ti rekao najbitnije... mali je zet Bila Gejtsa!!!"
Predsednik ućuta, pa reče: "Ako je tako, neka dođe sutra na posao!"

Bil Gejts 

[ Moje pesme ] 03 Decembar, 2011 09:52

Ako si radost
pružiću ti ruku
da se radujemo
zajedno.

Ako si smeh
probudićeš me
iz dugog sna
smejaćemo se

Ako si nežnost
dodirnuću ti lice
pomilovati kosu
taknuti u srce.

Ako si san
ne dozvoli nikada
da se probudim