Kad nešto malo znamo o astrologiji, lakše razumemo druge ljude na osnovu poznavanja znaka, podznaka i eventualno rasporeda ličnih planeta. Ali šta utiče na to da se neko rodi baš u tom znaku? Mnogo toga, od toga kad je začet, do toga kakva je bila trudnoća majke i šta je odredilo vreme porođaja. A znak se određuje u trenu kad dete na porođaju zaplače.
   U prvoj trudnoći prošla sam dobro, ali na porođaju jako čupavo, tako da je malo nedostajalo da se i beba i ja preselimo među anđele. Nije bilo dobro što nisam kukala kad sav normalan svet vrišti, pa nije prepoznato da mi je život ugrožen. Čim je raspoznato, urađen je carski rez i spaseni smo oboje. U drugoj trudnoći uzela sam uzde u svoje ruke od početka do završnice, rešena da mi iskustvo pomogne ka boljem ishodu. Po terminu, bebac je trebao da se rodi u znaku raka. Moj akušer je nameravao da ode na odmor baš kad je meni potreban. E, to ne može! Spakovala sam torbu sa stvarima, sinčića odvela u obdanište i nacrtala se u bolnici. „Došla sam da procenimo da li je vreme“ rekla sam. Pregledao me, beba je spremna.
„Možemo da sačekamo još 10 dana, do termina“ odgovori mi akušer.
„Onda Vi nećete biti tu. I ja sam spremna“ rekla sam.
„Onda sam i ja“ reče mi.
Ranije planirana priprema za carski rez od sedam dana završena je za tri sata. Za to vreme telefonirala sam suprugu da mi donese torbu ostavljenu pored vrata, da je lako nađe, i da posle ode po dete u obdaništu.
„Šta će ti torba?“ pitao je zblanuto.
„Porađam se“ odgovorila sam.
Torba pristigla, kolica dovezena po mene, pravac u operacionu salu. Bebac se rodio bez maltretiranja, ne kao njegov brat.
    Mnogo kasnije sin mi je zamerio što nisam sačekala termin i rodila ga u znaku raka. Umesto odgovora, poslala sam ga na časove kod pravog astrologa. Prestao je da mi zvocka kad je shvatio da je blizanac daleko lakša varijanta za onoga ko nosi taj znak.
 blizanci