[ Blog ] 01 Decembar, 2011 17:59
Filmetric nas je skoro redovno obaveštavao šta vredi, a šta ne  treba pogledati u bioskopu. Bile su to uvek upotrebljive analize i dobre preporuke.
Malaino piše prekrasno, ali retko. Isuviše retko, pa zato nije ni ušla u knjigu. Šteta.
 
Vlakovodja dotiče teme koje su drugima teške i razvija o njima kvalitetnu diskusiju. Navodi na dublja razmišljanja.
Lilian Q -itekako ume da piše kad hoće. Nju videti na blogu je kao naći runolist. Šteta.
Mssams -razmišlja uglavnom za svoju dušu, malo se druži na blogu, a ima šta da kaže. Treba tek da raširi krila.
Beliocnjak je ranije bio jako redovan na blogu, pisao šarmantna putovanja sa casper. Onda je nestao i pojavio se kraće vreme, zatalasao i preselio se na wordpress.com. Ne može bez ovog bloga i redovno prati sve što se dešava.
VukPanonski kad hoće, itekako ume da piše. Ranije je donekle imao komunikaciju na blogu, sada uopšte ne,  posle nekih ličnih iskustava, ali i dalje povremeno ima šta da se pročita kod njega.
Traveler81 je unela malo pozitivne dramatike, s njom smo iščekivali rezultate vantelesne oplodnje, pa se radovali kad je zatrudnela i sada pratimo tok trudnoće. Jako lep način da  dobiju volju oni koji do sada nisu uspeli u takvim nastojanjima.
Purplemind doleti, ostavi duboke stihove i razmišljanja i nestane. Bilo bi lepo da je redovniji.
Goldeneye ume da postavi prave teme i pitanja. Uz malo rada na svom blogu mogla bi da bude još čitanija.

Na ovom blog servisu ima jaaaaako mnogo blogova. Nije moguće pisati o svima, neku dalju analizu prepuštam drugima koji prate redovno pisanja na blogu. Neka ne zamere oni koje nisam pomenula, a zaslužuju. Ne bih da dosadim, sedam nastavaka je više nego dovoljno za podsećanje šta je ko uradio na blogu u 2011. Nastavićemo analize u novembru-decembru 2012, ako ne bude obećanog smaka sveta Smile

[ Blog ] 30 Novembar, 2011 23:43

Grlica se nakon opravdanog odsustva vratila na svoj blog „Uspomena“ i u blogersko društvo sjajnim učešćem u knjizi „Ulicama Blogograda“. Očekuje se da osveži neke stare dobre običaje na blogu, kao što je Blog Oskar.
Phedredelaunay
je bila jedna od najjačih pripovedača bloga do pojave mandraka. Dugo je odsustvovala i verujem da se iznenadila što ovde nije zaboravljena.
Bealiever
je jedna od doajena bloga, kad je tu veoma je zapažena i po sadržaju postova i po komentarima, ali nažalost češće nije bila na svom blogu nego što bi nas obradovala nekom lepom pesmom.
Ivica Milaric
piše veoma interesantno i čitani su delovi njegovog romana i priče, jedino se nije uključio u život bloga i malo čita druge.
Marcetic
objavljuje bisere mudrosti, za svoju i našu dušu, bez komunikacije  sa drugima po blogu. Do sada sam primetila da je samo jednom ostavio nekome komentar!
Lora1
lepo piše i  razmišlja, a na blogu daje jako lepe komentare. Malo se svađa sa znakovima na tastaturi, možda je vreme da joj nađemo novu

Dalia je počela s lepim izveštajima iz kućne radionice i razmišljanjima na razne teme  i za kratko vreme našla svoje mesto na blogu.

Lady88 je dugo bila urednik za lepo i šarmantno, a zatim je rešila da nas sve raznežuje izveštajima iz trudnoće. Biće sjajna mama, osećam.

BeladonaM je, za nepoznavaoce, svemirski oblik anaM. Kad anaM hoće da nam kaže da smo pali s Marsa, pošalje beladonaM da nam to diplomatski saopšti. Ko joj se zameri, ima šanse da ga pretvori u kaktus (njena omiljena osveta).

Izabella voli ljubavne teme i muzičke priloge, a retko ulazi u življu komunikaciju.
Ekscentricnoluda
povremeno iznenadi odličnim pisanjem, pa onda samo nestane.
Talas
je  inventivnim postovima obeležio naš blog, ali nakon što je svima pomogao u doterivanju  blogova, rešio je da digne sidro i ukotvi se na wordpress.com. Otada je Putnik u prolazu.
Janafrank
voli da razmišlja na razne teme i da razmenjuje mišljenja sa drugima na blogu.
3msc
se za kratko vreme stabilno ukotvila ovde i počela da daje svoj veoma lep doprinos kvalitetu bloga.
Mcdreamy
ima problem cveta u korovu. Često je odustajao od bloga, ali bi se vratio, verovatno se sećajući koliko je ovde lepo prihvaćen.
Hartofilax
je kao kometa, proleti s nekom dubokom pesmom, razmeni komentarče-dva i nestane do sledeće pauze u učenju.

[ Blog ] 30 Novembar, 2011 11:59
Pokušaću da ne preskočim nikoga ko je ostavio traga na blogu u 2011., otprilike redom pojavljivanja ovde. Nastavljam blog analizu.
Muckos je pokazala popriličnu raznovrsnost u postovima, iako je preovlađivala tema ljubavi koja je čardak ni na nebu ni na zemlji. Kao komentator umela je da bude veoma maštovita.
Zvezdatvoja je toplinom i ljubavlju obojila blog. Nije dovoljno često tu, ali kad jeste, ljubav je tema broj 1,2 i 3.
Tanjanakic voli da životu priđe s neke druge strane s koje obično ne gledamo ljude i događaje. Svoje nesvakidašnje uglove gledanje lepo je prezentovala u knjizi „Ulicama Blogograda“.
Krasiva je mudar momak koji ume da posmatra i razmišlja, takođe i da konstruktivno vodi diskusiju  na svom i na drugim blogovima.
Vilabezkrila je dugo bila bez krila,  a otkad ih je ponovo našla, ovde je postala retka pojava.
Persefona se pojavila kao meteor, nestala i ponovo uletela u atmosferu bloga. Specifičnim koloritom obojila je blog i njegovu knjigu „Ulicama Blogograda“.
Spinner se za kratko vreme pokazala kao neko ko ume da napiše veoma raznovrsne postove na brojne teme. Takođe lepo učestvuje u blog-diskusijama.
Mimche, naša muzička nada, pokazala je mnogo više mudrosti nego što odgovara godinama. Dobronamerna i čista duša bloga.
Suncica je prikazala sve muke samohrane majke i način  na koji se s time nosi i sinom ponosi.
Annasa2n je dugo komentarisala kao anna, njeni komentari su bili vredni mali postovi, pa smo je konačno ubedili i da se raspiše u okvirima svog bloga. Sad će nam svima biti lepše!
 Nastaviće se...
[ Blog ] 29 Novembar, 2011 11:10

Pokušaću da ne preskočim nikoga ko je ostavio traga na blogu u 2011., otprilike redom pojavljivanja ovde. Nastavljam blog analizu.

Razmisljanka je u rekordno kratkom roku uspela da se nametne kao dragoceni sagovornik po svim temama, rame za plakanje i ona koja razumnim savetima vraća mnoge u ravnotežno stanje. Specijalizovala se za razmišljanja o raznim temama, za putopise iz posebnih uglova i postove o dragom kamenju.

Merkur ume da nam pokaže svet oko nas drugačijim nego ga većina vidi, nekako humanijim i toplijim pogledom na sve oko nas. Njeni postovi su često prava mala remekdela ljudskosti.
Mediterraneo-
hm, niko ne zna ko je on.  Na svom blogu otkriva samo da voli crnokose žene i mediteranske ugođaje,  ceni inteligentnu diskusiju, ali samo kao gost  na drugim blogovima. Rado doprinosi dobroj atmosferi na blogu. Dopisujuje se s nekom tajnovitom damom  čim ima  non stop zaključane komentare. Veoma originalno, moram priznati.
Marcotespi 
je ove godine promenio toliko identiteta da je uspeo i samog sebe da zbuni. Kao marcoantonie je slamao srca, kao spider i tezej mudrovao, one druge neću pominjati, ali se konačno uozbiljio i počeo da PIŠE kao marcotespi, pa ga je knjiga „Ulicama Blogograda“ primila raširenih ruku.
Baddancer
je iznenadio blog, naročito blogerke, predivnim plesnim postovima. Na balu je pokazao da zna da pleše, a  ne samo da teoretski pristupa plesu. Umeo je da pravim izborom plesa razvedri blog.
Anagram-bezimena-hidrogen,
žena naizgled sa nekoliko lica, obučena u ljubav i crveno, na svim svojim blogovima uglavnom je pisala o raznim pojavnim oblicima ljubavi.
Biljanak
se pojavila niotkuda,  tražeći svoj davno izgubljeni klub, stidljivo počela da piše pa se razmahala. Iskusan pisac, brzo je uspela da stekne redovnu čitalačku publiku. Samo se po sebi razume da će se pokloniti  na promociji „Ulicama Blogograda“.
Ancisal
voli crveno, gibanicu i suočavanje mišljenja. Ne znam šta od toga više voli, ali njen blog strastveno obojen raznim temama o kojima ne priznaje kratak komentar bez stava. „Ulicama Blogograda“ ponosi se što je ona u njoj.

Nastaviće se... 

[ Blog ] 28 Novembar, 2011 09:04
Pokušaću da ne preskočim nikoga ko je ostavio traga na blogu u 2011., otprilike redom pojavljivanja ovde. Nastavljam blog analizu.
 
Roksana se silovito nametnula blogu temama o jakim ženama i dubokim pesmama. Njeni su se sadržajni komentari očekivali kao dragocenosti. Povremeno bi se zagubila pa se onda vraćala u punom sjaju. Roksanin post godine? „Carica Sisi“, ako se ja pitam.
Gasstrocity
je obeležio blog prelepim pričama koje se ne mogu imitirati, redovno začinjenim gastronomskim svečanostima. Završio je seriju posle godine dana blogovanja i presvukao se u odelo alcocity, s namerom da nas upozna sa istorijom pića.
Nesudjena
je povremeno nestajala, a onda izranjala u plavičastoj haljini od strastvenih stihova. Noćne ptice su imale zadovoljstvo da s njom ćaskaju o raznim temama. Podrazumeva se da je takav raskošan talenat krunisao svoje pisanje učešćem u knjizi „Ulicama Blogograda“.
Misha
je ostao veran sebi birajući intrigantne teme gde je mogao da razvije široku diskusiju. Uvek je uspevao i da okupi društvo uz zemlje i sveta na svom blogu.
Cicilly
bi se čas setila da ima svoj blog, čas zaboravljala, pa je onda rešila da ga presvuče i osveži (što joj je omiljena zabava) i onda da se posveti ozbiljnijem pisanju. Da je pisac na kojeg treba računati, dokazala je učešćem u knjizi „Ulicama Blogograda“.
Vesela,
kuma Blogograda, svoj je široki osmeh štedljivo darivala, ne pojavljujući se na blogu koliko bismo želeli, ali bi to onda nadoknadila lepim pesmama ili izveštajem s puta. Ona je reči pretočila u dela, posećujući  naše istureno odeljenje bloga u Temišvaru 
Mesecina
je mnogo više razmišljala nego što bi njena lepa glavica trebala, ponekad bojeći pomalo depresivnim mislima svoja pitanja o smislu. Nestajala bi na duže, pa bi se raskošno vratila, uvek se iznova čudeći  što joj se svi obraduju. Barselona je bila njen uspeh godine.
Behappy
je  takođe zasluženo uživala u Barseloni. Opravdavala svoj nadimak nasmejanim postovima, ali je umela široko da razmišlja o ljubavi ili da zamišlja neke priče koje nije doživela. Vredno pišući, postigla je da bude pisac bloger iz Temišvara  u knjizi „Ulicama Blogograda“.
Nastaviće se...