[ Generalna ] 14 Januar, 2016 06:54

Da bi odrasle osobe shvatile, njima uvek treba objašnjavati.

Odrasle osobe vole cifre.

Tužno je zaboraviti prijatelje.

Čovek je usamljen i među ljudima.

Samo deca znaju šta traže.

Ono što čini lepotu, nevidljivo je..

Najvažnije je ono nevidljivo.

Čovek samo srcem dobro vidi.

Znam, pogodili ste.
Antoan de Sent-Egziperi, „Mali princ“

 

 A sada, ako još niste videli animirani film „Mali princ“, pogledajte ga, iznenadite se jednakoj ozbiljnosti s kojom ga gledaju odrasli i deca. I podsetite se na dete u sebi.

[ Generalna ] 29 Januar, 2012 08:07

Na jednu knjigu mi svakog dana padne pogled : „1000 places to see before you die!“. U njoj je prikazano ono najbitnije o 1000 zanimljivih destinacija u svetu.  Dobila sam je pre nekog vremena od nekog ko ima istu takvu, s posvetom: „Draga A, ako me se nekad na tvojim putovanjima slučajno sjetiš, javi mi na kojoj se stranici nalaziš. Možda sam i ja tu negdje u blizini...M"
Setiću se, možda ću javiti na kojoj sam strani, možda neću...ali ne mogu osporiti vrednost poklona i originalnost posvete.

1000 places 

[ Generalna ] 28 Januar, 2012 17:16
U virtuelnom svetu, blogu, vladaju ista pravila kao i u realnom svetu. Posećujemo one blogove koji nam prijaju, bili oni poznati, stari ili sasvim nepoznati, novi.  Kad se neko kvalitetan novi pojavi, najčešće ga dočekaju iskusni  blogeri, domacica, stepskivuk  ili ja, zavisi kome više leži koja tematika. Ako "Dežurnih za dobrodošlicu " nema u blizini,  i drugi blogeri umeju da toplo dočekaju one koji imaju šta da kažu, pa se tako desilo i da su pri glasanju za Blog Oskara nominovani i čak u  nekim kategorijama pobedili blogovi koji su ovde trajali samo mesec dana! U  svakodnevici idemo u posetu ljudima koji nam odgovaraju i oni nam uzvraćaju posete. Ako nas neko nikad ne zove kod sebe, a mi njega često primamo, prestanemo da ga zovemo. Ako mi stalno nekog zovemo, a taj nas nikad, i mi njega prestanemo da zovemo. Ako je neko grub, vulgaran, prost, agresivan, u svakodnevici ga zaobilazimo u širokom krugu. Na blogu je isto. Ako nam prijaju reči koje neko ovde poseje, čitamo ga i komentarišemo. Komentar je znak da smo čitali i da nam se dopalo ili da imamo o tom postu nešto da kažemo, naprimer, da se ne slažemo. Ako ne poželimo da ostavimo traga o svojoj poseti, znači da nam se nije dopalo ili nemamo šta da dodamo, pa neće biti ni komentara. Niko ovde nije toliko dobar pisac da bismo ga redovno čitali i komentarisali, a da on nikad ne napravi "uzvratnu posetu" našem blogu. I mi valjda cenimo sebe i želimo povratnu informaciju kako se to što pišemo ili radimo dopada drugima. Niko na blogu nije samo da bi pisao za sebe, inače to ne bi objavljivao, pa je femkanje oko toga da nam nije stalo do komentara smešno, jer - svima je stalo. Da li se prave grupice? Naravno, slično se sličnom raduje. Družimo se u reali? Pa da, družimo se i na blogu. Ko ne ume da očuva druženja u reali, ne ume ni na blogu. Ko je konfliktne prirode, ovde će to još više ispoljiti. To će bar psiholozi lako objasniti. Nismo na blogu drugačiji nego u prirodi, možda se samo neko vreme možemo prikazivati malo boljima ili hrabrijima, dok nas uživo susret ne demantuje. Ja ću se i dalje radovati sebi sličnima, a vi?
vrata 
[ Generalna ] 18 Januar, 2012 11:45

Mnogi od vas dobili su ovo mejlom. Navodno test pokazuje koliko nam je desna polovina mozga razvijena (dešnjacima je više razvijena leva). Po brzini nalaženja ljudskog lika procenjuje se razvijenost desne strane mozga. Nisam ubeđena u to, ali je interesantno traganje, pa ko nije pokušao, neka nađe čoveka među zrnevljem kafe!

test kafe 

Nagrada za dame koje su uspele:

Ovaj link upišite, pratite uputstva, upišite svoje ime i garantujem da će vam se dopasti!

 http://www.obtampons.ca/apology

 

[ Generalna ] 16 Januar, 2012 16:33

*5 saveta ženama

1. Važno je pronaći čoveka koji će ti pomagati u teškim poslovima i koji će imati dobar posao.
2. Važno je naći pametnog čoveka, obrazovanog i duhovitog, koji će te znati nasmejati.
3. Važno je naći čoveka na kojeg se uvek možeš osloniti, u kojeg uvek možeš imati poverenje, koji ti nikada neće lagati.
4. Važno je naći čoveka koji će biti dobar u krevetu, koji će uživati da vodi ljubav s tobom.
5. Najvažnije je da se ova četvorica ne poznaju.

 

Ugao gledanja ne mora biti za sve nas isti

medved na odmoru 

Biti beskućnik - može izgledati romantično. Samo izgledati.

hotel s milion zvezdica

Da li su ljudi zaista sleteli na Mesec?

na Mesecu 

1 2 3 4 5 6 7 8 9  Sledeći»