[ Generalna ] 16 Maj, 2011 22:49

Tužna sam jer je svima nama draga osoba ucveljena. Trebaće joj mnogo snage, a snagu je iscrpila. Naša molitva nije uspela. Roksani draga osoba izgubila je bitku.

tuga 

[ Generalna ] 12 Maj, 2011 11:00
Pre više od 3 godine došla sam na blog.rs sasvim slučajnim izborom. Dopalo mi se društvo i ostala sam. Bila je to moja oaza u koju sam svraćala na odmor i razbibrigu. Povremeno je bilo bura i oluja, skretao je brod ovog bloga s kursa, ali se najčešće vraćao u normalne vode. Ne mogu zaboraviti i sa zahvalnošću se sećam podrške dragih blogera koji su mi pomogli da prebrodim veoma težak period u životu moje porodice, period bolovanja i umiranja u kući. Tada su vam potrebne pozitivne misli da ostanete normalni i korisni onom ko boluje pa odlazi, a i onima koji ostaju. Roksana je zamolila za molitvu. Večeras vas molim sve: zaboravite sve gluposti i pomognimo joj makar molitvom da prebrodi težak period, kao što ste meni svojevremeno pomogli. A posle - vratimo kurs ovog broda, da ne potone!
brod u oluji 
[ Generalna ] 27 Novembar, 2010 17:25

Muzej Nikole Tesle u Beogradu, Krunska 51, jeste mesto gde rado povremeno svraćam. Prija mi da se družim sa senima velikana koji je obogatio i obeležio ovaj svet svojim izumima i svojom izuzetnom životnom filozofijom.
Tesla
Po Teslinoj želji, tu su njegove lične stvari
Tesline stvari
Čak i njegov čuveni šešir s inicijalima NT
Teslin sesir
Tu je i on sam...1957. je urna s njegovim pepelom prenesena u ovaj muzej.
Teslina urna
Izuma ima mnogo, studenti elektrotehnike stručno vode kroz muzej i objašnjavaju šta ovde vredi videti.
demonstratori u muzeju


svetlosni mac
Trenutno su izložene i karikature na temu Tesle.

karikature Tesle

Ko još nije bio u muzeju? Eto ideje za jedan zimski dan, čak i nedelju prepodne!
(photos by sanjarenja56)

[ Generalna ] 05 Oktobar, 2010 18:01
Danas sam čula, pa vam moram ispričati: Na katedri za signale i sisteme (nekadašnja katedra za automatiku) Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu grupa autora: Branko Kovačević (sada rektor Univerziteta), Željko Đurović (najpopularniji profesor fakulteta) i Srđan Stanković (šef katedre) objavila je i svim studentima koji su 2007. godine slušali taj predmet BESPLATNO podelila ogromnu (420 strana) i veoma kvalitetnu knjigu “Signali i sistemi”. Udžbenik je objavljen u okviru projekta koji su finansirali Austrian Development Cooperation /wus austria. Gde bi nam bio kraj kad bi svi tako radili! Zna li neko sličan primer ulaganja dobijenih  investicija za razvoj obrazovanja?

Signali i sistemi

Signali i sistemi 1 

[ Generalna ] 04 Avgust, 2010 15:03

Definitivno muškarci i žene drugačije vide i opisuju boje. I jedni se drugima smejemo zbog tih razlika. Pa, hajde da se i danas nasmejemo, levo je skala opisa istih boja od strane dama, desno od gospode. Koliko biste vi boja videli, opisali?

boje