[ Slikopisi ] 25 Decembar, 2011 21:58

Kad se blogerska srca slože, Novi Sad nam se brzo približiti može. Četvero blogera (Suky, unajedina, vesela i ja) polazi na put da poseti miru  kuglof i obiđe Novosađane.  Valja prvo preći kanal Dunav-Tisa-Dunav.

Kanal DTD 

Stigli smo u Novi Sad. Prolazimo pored Srpskog Narodnog Pozorišta.

Srpsko narodno pozoriste

Pošto mi je danas (neću reći koja) godišnjica prvog plesa u životu, slikaše me pored balerine.

balerina 

Manifestacija "Novi Sad srcem" održava se pod velikim šatorom. Pred ulazom se formira red za štand mire kuglof, koja je postala jako popularna nakon TV emisije  u kojoj je pojasnila tajne kuglofa.

red pred standom 

Manifestacija je šarolika, svega tu ima, a naša mira kuglof je glavna zvezda.

Novi Sad srcem

Mira kuglof

Valja i predahnuti. Lepa Mirina ćerka preuzima štand, a mi na kafu u čuvenu Gastrovu "Atinu". Gasstrocity nažalost ne može da nam se pridruži, ali dolaze ancisal, suncica s Nikolom i Jovan, šarmantni obožavalac dela ancisal. U prijatnom ambijentu sledi opušteno blogersko ćaskanje.

Atina

U Atini

Ručak smo planirali u hotelu "Vojvodina", koji je za svaku preporuku. Pridružuje nam se lepa blackmoonlight na opšte zadovoljstvo.

Hotel Vojvodina

Ako neko misli da domacica nije bila s nama, evo dokaza da jeste!

domacica 

Neki iz društva bili su prvi put u Novom Sadu, ali posle divnog dana, na kraju začinjenog kuvanim vinom s karanfilićem iz ruke Aleksa Bermeta - obećali su, vratiće se.

(photos by sanjarenja56)

[ Humor ] 25 Decembar, 2011 08:53

Jakob koji je živeo u Tel Avivu telefonirao je sinu Samjuelu koji je emigrirao u Njujork i rekao mu:
"Izvini što ti kvarim dan ali moram da te obavestim da se tvoja majka i ja razvodimo. 45 godina patnje je previše."
"Tata, kako možes tako nešto da kažes? I to baš pred Božićne praznike", povika sin.
"Ne možemo više ni da se gledamo", odgovori otac, "umorni smo jedno od drugog i cele te priče, ali učini mi uslugu i javi tvojoj sestri Ani u Čikago, i prekide naglo vezu.
Očajan, sin pozva sestru koja se potpuno razbesnela." Kako da se razvode u njihovim godinama? Ja ću da se pobrinem za tu stvar!"
Tako je kćerka telefonirala ocu i rekla mu:"Ne možete da se razvedete. Ne radite ništa dok mi ne dodjemo. Jesi li me dobro čuo - NIšTA... čekajte nas!"
Otac je prekinuo vezu, okrenuo se ženi i rekao: "Rebeka, sve je odlično, oboje dolaze da provedu praznike sa nama i sami plaćaju avio karte!"

MUŽ:" Draga, jesi li ti možda promenila lozinku na kompjuteru?"
ŽENA:" Jesam!"

MUŽ: "Možeš li da mi kažeš koja je?"
ŽENA:" Da, datum kada smo se upoznali."

MUŽ:"♠☻◘•♦! "