Menadžer pred penzijom, svetski poznat, jednog dana je smislio odličan plan. Nazvao je sina telefonom i rekao mu: " Sine, završavaš faks, ostao ti je samo diplomski. Vreme je da te ženim i nađem ti posao!"
Sin se malo usprotivio za ženidbu: "Pa tek sam završio školovanje! Posao, OK!"
"Ali čekaj, kaže mu stari...da ti pokažem sliku devojke!"
Na slici devojka i velika jahta u pozadini. Kaže mu sin: "Tata, ma daj, pa ja hoću da se oženim iz ljubavi...kakva jahta!"
"Ma čekaj, nisam ti rekao najbitnije...ona je ćerka Bila Gejtsa!"
Sin promisli 5 sekundi, pa mu reče uz osmeh: "E, ako je tako, može! Pristajem."
Stari uzima telefon i zove Bila: "Znaš, Bile, imam sina, lep kao lutka! I jako mu se dopada tvoja ćerka" Bil mu odgovara: "Vidi, cenim te jako, ali sad si preterao! Moja ćerka nije ni videla tvog sina, pa nismo u 18 veku!"
Menadžer će na to: "Polako, nisam ti rekao najvažnije. Mali je sad diplomirao i već je zamenik predsednika Svetske banke!"
"Stvarno!? Ako je tako, računaj da je dogovoreno!" odgovori mu Bil.
Menadžer uzima telefon i zove svog dobrog prijatelja, predsednika Svetske banke...Kaže mu: "Prijatelju, mali mi je diplomirao i treba mu posao, pa sam mislio da ga zaposliš da ti bude zamenik!"
"HAHA", nasmeja se presednik, znaš da smo prijatelji, ali konačno si poludeo! Pa na to mesto pretenduju najbolji svetski ekonomisti! Ne kažem da je mali loš, ali to je veliki zalogaj za njega!
"Polako, kaže mu menadžer...nisam ti rekao najbitnije... mali je zet Bila Gejtsa!!!"
Predsednik ućuta, pa reče: "Ako je tako, neka dođe sutra na posao!"

Bil Gejts