[ Knjiga Blogograda ] 16 Decembar, 2011 13:31
E pa dragi moji  Blogograđani, dokazali ste da ste tim snova. Ekipa  s kojom ništa nije nemoguće.  Prva knjiga je tu. „Ulicama Blogograda“ biće najlepši poklon koji će autori darivati dragima za Novu godinu - kako je poželeo marcotespi, a Suky se potrudio da mu želju ispuni. Posle promocije nismo mogli da se rastanemo, a oni koji su morali da odu, žalili su što nisu mogli da još ostanu. Gladni druženja, gladni pozitivnosti kojom je odisalo naše veče. Oni koji nisu stigli da se uključe u stvaranje prve knjige, spremni su za drugu.  Stepskivuk je dao ideju da osnujemo blogerski književni klub. Za ime je lako, Blogograd,  sad mi još samo kažite da li biste voleli da blogeri sa blog.rs imaju svoj književni klub u kojem bi se sastajali naprimer jednom mesečno, čitali svoje radove, bodrili, dogovarali o sledećim zajedničkim i pojedinačnim književnim projektima? Mikrofon je vaš!
mikrofon 
[ Knjiga Blogograda ] 15 Decembar, 2011 13:42

...Kada čovek dublje zagleda u dušu sveta, lako shvati da na svetu uvek postoji jedna osoba koja čeka onu drugu, bilo to nasred neke pustinje ili nasred nekog velikog grada...
I kada se te osobe  sretnu i njihovi pogledi se ukrste, sva prošlost i sva budućnost gube svaki značaj... i samo postoji taj trenutak..."(Paulo Koeljo- "Alhemičar")

Kad neka žena kupuje mušku košulju, onda je zaljubljena. Kad je pegla, onda je udata.  Ako pri tome peva, ona je i prvo i drugo (Salvador Dali)

Postoji samo jedna sreća u životu, a ona se sastoji u tome da čovek voli i da bude voljen (Žorž Sand)

Ljubav je stvar osećanja, a ne volje. Ne mogu voleti zato što hoću, a još manje zato što moram, stoga je obavezna ljubav glupost (Kant)

Nikada nemamo dovoljno vremena za one koji nas vole, već samo za one koje mi volimo (Spinoza)

Ko hoće nešto da učini, nađe način, ko neće ništa da učini, nađe opravdanje (Pikaso)


Plašljivi prijatelj strašniji je od neprijatelja, jer neprijatelja se bojiš, a u prijatelja se uzdaš (Lav Tolstoj)

Najbolje piće na svetu je kada čovek ne pusti zlu reč koja mu je u ustima, nego je proguta (Muhamed)

Bila je nemoguća misija sakupiti posvete svih prisutnih 16 blogera autora na promociji knjige "Ulicama Blogograda". Jupiiii, imam ih sve! A preostalo troje imaće ljupki zadatak da mi se potpiše na prvom susretu! Ovako je govorila tanjanakic, uživajte!

 

[ Moje priče ] 14 Decembar, 2011 11:48
   Kad nešto malo znamo o astrologiji, lakše razumemo druge ljude na osnovu poznavanja znaka, podznaka i eventualno rasporeda ličnih planeta. Ali šta utiče na to da se neko rodi baš u tom znaku? Mnogo toga, od toga kad je začet, do toga kakva je bila trudnoća majke i šta je odredilo vreme porođaja. A znak se određuje u trenu kad dete na porođaju zaplače.
   U prvoj trudnoći prošla sam dobro, ali na porođaju jako čupavo, tako da je malo nedostajalo da se i beba i ja preselimo među anđele. Nije bilo dobro što nisam kukala kad sav normalan svet vrišti, pa nije prepoznato da mi je život ugrožen. Čim je raspoznato, urađen je carski rez i spaseni smo oboje. U drugoj trudnoći uzela sam uzde u svoje ruke od početka do završnice, rešena da mi iskustvo pomogne ka boljem ishodu. Po terminu, bebac je trebao da se rodi u znaku raka. Moj akušer je nameravao da ode na odmor baš kad je meni potreban. E, to ne može! Spakovala sam torbu sa stvarima, sinčića odvela u obdanište i nacrtala se u bolnici. „Došla sam da procenimo da li je vreme“ rekla sam. Pregledao me, beba je spremna.
„Možemo da sačekamo još 10 dana, do termina“ odgovori mi akušer.
„Onda Vi nećete biti tu. I ja sam spremna“ rekla sam.
„Onda sam i ja“ reče mi.
Ranije planirana priprema za carski rez od sedam dana završena je za tri sata. Za to vreme telefonirala sam suprugu da mi donese torbu ostavljenu pored vrata, da je lako nađe, i da posle ode po dete u obdaništu.
„Šta će ti torba?“ pitao je zblanuto.
„Porađam se“ odgovorila sam.
Torba pristigla, kolica dovezena po mene, pravac u operacionu salu. Bebac se rodio bez maltretiranja, ne kao njegov brat.
    Mnogo kasnije sin mi je zamerio što nisam sačekala termin i rodila ga u znaku raka. Umesto odgovora, poslala sam ga na časove kod pravog astrologa. Prestao je da mi zvocka kad je shvatio da je blizanac daleko lakša varijanta za onoga ko nosi taj znak.
 blizanci
[ Knjiga Blogograda ] 13 Decembar, 2011 15:22

Neću pričati o promociji fenomenalne knjige "Ulicama Blogograda". Neću, jer od sreće nisam spavala noćas, a idem na posao. Neću, jer je cela ekipa bila fantastična i bacila je u zasenak sve ranije promocije. Dragi moji Blogograđani, ponosim se vama!
Hvala za veliku pomoć blogerima vesela, razmisljanka, impresija, suncica, annasa2n, nena58 i baddancer!

[ Humor ] 12 Decembar, 2011 08:08
Kaže Mujo Hasi: "Namjeravao sam otputovati u Englesku, ali sam odustao."
"Zašto?"' pita ga Haso.
"Tamo voze lijevom stranom ceste. Probao sam vježbati od Tuzle do Zenice, skoro me ubili!"


Došao Haso doktoru: "Imam problema sa seksom."
Doktor: "Kad si zadnji put spavao s Fatom?"
Haso: "Ne sjećam se."
Doktor: "Evo telefona pa pitaj."
Haso: "Halo, Fato, kad smo se zadnji put seksali?'"
Fata: "S kim to pričam?"

Kaže prijateljica prijateljici:
"Kako si oslabila! Je l’ to neka nova dijeta?"
"Šargarepa, cvekla i krompir!"
"Kuvala si ili si pržila?"
"Kopala sam!"

Koji je najkraći put do ludnice?

Samo skreneš.