[ Humor ] 27 Oktobar, 2011 09:19

Razlika između političara i lopova
U Brazilu, Millor Fernandes (humorista, novinar i pisac) bacio je jedan izazov čitaocima sledećim pitanjem:
- Koja je razlika izmedu političara i lopova?
Odgovor vredan pažnje bio je jednog lektora:
"Poštovani Millor, poslije dugog traženja došao sam do sledećeg  zaključka: Razlika između jednog političara i jednog lopova je što sam prvoga odabrao ja, a drugi je odabrao mene. Je li to točno?"
Ovo je bio odgovor od Millor-a:
"Cenjeni gospodine, Vi ste genijalni. Vi ste jedini koji je uspeo naći jednu razliku."

Kakva je razlika izmedu psihopate i nervnog bolesnika?
Prvi misli da su dva i dva pet, a drugi zna da su dva i dva četiri, ali mu je to nepodnošljivo.

Kakva je razlika između psa i oženjenog muškarca?
Nikakva. Ni jedan ni drugi ne diraju domaćicu, a komšinicu bi rastrgli!

[ Moje pesme ] 26 Oktobar, 2011 14:50
Poslala sam ti
nežan ružičasti
otisak usana
u pismu

Ružem koji poznaješ
na papiru
uspomenu malu
ostavila

Neka te greje
u danima setnim
kad ti baš
nedostajem

usne
 

[ Humor ] 25 Oktobar, 2011 13:54
Nekada davno u nekoj dalekoj zemlji lepa, nezavisna, samopouzdana princeza videla je žabu dok je sedela na obali nezagađene bare na zelenoj livadi u blizini  svog dvorca,
razmatrajući ekološka pitanja. Žaba je uskočila u princezino krilo i rekla: "Elegantna damo, ja sam jednom bio zgodan princ, sve dok me zla veštica nije začarala.
Međutim, jedan tvoj poljubac ponovo će me pretvoriti u lepog i mladog princa, što ja i jesam i tada, moja draga, mi ćemo se venčati i živeti  u tvom dvorcu s mojom
majkom, gde ćeš mi ti kuvati, rađati moju decu, prati moju odeću i pritom osećati večnu zahvalnost i sreću zbog toga!."

I te večeri, dok je princeza raskošno večerala reš pržene žablje batke začinjene belim  vinom u krem sosu od belog luka, tiho se nasmejala i pomislila:
"Pa ne bih baš rekla."

 sladoled 

kolaci

crni luk 

[ Mudrosti s neta ] 24 Oktobar, 2011 13:30

Rabin je gledao je decu koja su na obali zidala kulu od peska. Kada su upravo završili zamišljenu kulu, za koju su potrošili puno vremena i strpljenja, naišao je talas i izravnao kulu sa peskom. Rabin je očekivao suze i bes. No, deca su sela, primila se za ruke i počela se smejati. Malo zatim, započela su graditi novu kulu.
Rekao je: Ova deca su me naučila veoma važnu lekciju. Sve stvari u našem životu, koje stvaramo dugo vremena i s mnogo energije, stvorene su u pesku. Trajni su samo naši odnosi s ljudima. Pre ili kasnije doći će talas i odneti ono što smo sagradili sa tolikim trudom. Kada se to dogodi moći će se smejati samo oni koji će se imati s kime držati za ruke!!

kule od peska 

[ Moje priče ] 23 Oktobar, 2011 18:01
Razmisljankina priča o rubinima podsetila me na moj ukradeni prsten. Kako je sve počelo? Moj suprug, laka mu zemlja bila,  nije imao baš mnogo smisla za finese, a i neke je običaje umeo da izokrene  kako je njemu odgovaralo. Pred venčanje šetali smo Terazijama. Zaustavio se pred zlatarskom radnjom i tražio da uđemo. Nije me to zanimalo, pa sam htela da nastavim šetnju. „Samo da vidiš!“ reče.  Dobro, ušli smo. Tražio je da iznesu prstenje i  rekao da biram. „Šta će mi, ne nosim prstenje!“ rekla sam. Insistirao je. Dobro, izabrala sam jedan omanji, jednostavan, s rubinom. Zapakovan je, uručio mi ga je i to je bilo to. Retko sam ga nosila, više je boravio u kutijici nego na mom prstu. Zato se i desilo da nisam primetila odmah kad je nestao. Žena koja je neko vreme čuvala sina dok je bio mali pokrala je i nas i još poveći broj ljudi, odnela mnogo lepih stvari, među njima i moj prsten. Godinama nakon toga, u nekoj prilici kad se razgovaralo o veridbi, ja sam rekla da o tome nemam pojma, jer nisam verena pre venčanja.
„Kako nisi kad sam ti dao prsten!“ naljutio se suprug. Tada sam saznala da mi je to bio verenički prsten!!!
rubin prsten