[ Lepota ] 18 Oktobar, 2011 16:40

Po drugi put Ana je dala zadatke. Obično ih deli domacica, ali može i Ana, što da ne. Zadatak je - kako vidimo virtuelne sagovornike na blogu. Dakle, u startu otpadaju oni koje sam uživo upoznala i družim se, a to je bezmalo pola bloga. To već ne bi bila virtuelna priča. Ostaje viđenje onih koje nisam uživo videla. Pa dobro.


Prva je Ana, zadatkodavac, anagram-bezimena-hidrogen. Svojim postovima je rekla sve o sebi i nije rekla ništa, jer je sve obukla u haljinu od zamišljanja i osećanja. Nju čovek ne može da upozna, nego da oseti. Pa ili se uspostavio feeling ili nije. Ako nije, svako ide svojim putem, ako jeste, stiču se prijatelji doveka. Boja i materijal? Crvena svila, meka, podatna, klizi pod prstima, izmigolji se u trenu, neuhvatljiva kao misao.
zena u crvenom
Mediterraneo-tajanstven, neuhvatljiv, nekad kristalno jasnih misli, nekad zavijenih i zamagljenih. Voli crveno, crnokose žene, crvenu boju, miris i ukus Mediterana. Veoma ceni inteligentne sagovornike i prezire glupost. Voli da šarmira po blogu, ali zna granice preko kojih ne prelazi, pa se povlači kao talas koji je otišao predaleko u osvajanju plaže.
Novak
Merkur-iskričav duh , dobra duša koja primećuje ono najlepše u ljudima, stvarima, predelima, koja uočava onu tananu notu dobrote koju svako ima, ali je ne zapaža svako. Obavijena je svim bojama, jer će ona u svakoj videti lepotu.
zena u travi mace
Spinner- reskog i britkog zapažanja, vidi dalje od većine, oseća dublje. Ne očekuje mnogo od ljudi i iznenadi se kad dobije više (ovo je bilo lako pogoditi
Embarassed). Boja? Plava, samo  u plavoj haljini od neba i mora je vidim.

 oci Zemlja i srca

Da je nisam upoznala uživo, najviše bih se prešla u opisivanju Casper, koja mi je bila najlepše blogersko iznenađenje ove godine!

angelina jolie 

Prozvani mogu da nastave  igru i počnu da zamišljaju druge!

[ Moje priče ] 18 Oktobar, 2011 08:14
Slikar je celog života oženjen bojama, samo modele i motive menja. U najboljem slučaju uzeće svoju muzu za životnu pratilju, kao Dali.
Vajar ne može bez lepih oblika, u svemu ih traži, kamen mu šapuće šta iz njega da iskleše. Često ostaje sam, kao Mikelanđelo.
Pesnik je u srećnom braku s metaforom, ma koja da mu je žena povod za rime. Najčešće i želi da mu je inspiracija nedostižna, jer onda vernije čežnju u stihove pretače, kao što Desanka Maksimović insistira u antologijskoj pesmi "Strepnja"..
Samo običan čovek voli običnu ženu i vidi u njoj sve ono što ona jeste, a ne ono što bi želeo da vidi. I obična žena voli običnog čoveka, nalazeći da je savršen samim tim što ga voli.
Da li je bolje biti s genijalnim umetnikom ili s običnim čovekom? Zaključak svako izvodi sam.
[ Slikopisi ] 17 Oktobar, 2011 16:00

Kako je dobro biti kofer koji pronalazi lepe poglede na svet!

kofer

Pogled s visine na neki grad ili kraj je ono što uvek želimo da zapamtimo. Penjemo se na tornjeve i vidikovce, samo da vidimo panoramu koja će nam ostati u sećanju za ceo život! Ne može to uvek biti pogled na luku Busan u Koreji.

 Busan

Ne penjemo se baš svaki dan na Ajfelov toranj da vidimo nezaboravnu panoramu Pariza.

Pariz

I Beč je veoma lep kad se gleda s Dunavskog tornja.

Bec, Donauturm

Grad hiljadu zlatnih tornjeva, Prag, prekrasan je odakle god ga gledali.

Prag

Hajdelberg se gleda s dvorca. Ah, kakav pogled!

Hajdelberg

Milano se obilazi autobusom, može se mnogo videti.

Milano

Ali tamo sam najviše volela pogled odozgo...s galerije u milanskoj Skali.

La Scala 

S vidikovca  u Istanbulu  nezaboravan je pogled na Mramorno more, zaliv Zlatni rog i Bosfor.

Mramorno more

Svi slikaju pogled na Barselonu sa katedrale Sagrada familia. Ali jedinstven pogled na grad je s vidikovca na brdu Montjuic.

Barcelona

 Sarajevo je grad šarma. Nezaobilazno bez ulaska u Baščaršiju.Bascarsija 

I ako sve te poglede začinimo jednim posebnim, na balkanski valcer koji je plesalo 11 parova iz 11 balkanskih zemalja na balkanskom kongresu u Ohridu... kompletni smo. Moja gazdarica je plesom predstavila svoju zemlju.

Balkanski valcer 

(photos by sanjarenja56)

[ Lepota ] 16 Oktobar, 2011 15:07

Menjaju se modni stilovi, način ponašanja, plesni trendovi. Da li smo svesni koliko se toga promenilo tokom poslednjih 100 godina? Nije baš da pamtimo toliko dugo, ali dosta toga znamo.  Izvolite, počinje stogodišnji podsetnik!

[ Rođendani ] 16 Oktobar, 2011 08:46

Retko se dešava da neko za kratko vreme uspe da osvoji blog.  Tom brzinom kao ona  svojevremeno su Casper i Patos uspeli da ceo blog šarmiraju,  početkom ove godine je to pošlo za rukom baddanceru, a  poslednjih meseci razmisljanki, merkur, biljanak i ancisal. Spinner je počela diskretno, pa nas ubrzo iznenadila vrlo lepim i sadržajnim postovima i mudrim komentarima. „Otisci sto ih ostavljaju covjek na covjeku vjecni su....” piše na njenom blogu. Na početku blogovanja napisala je “Mislila sam, i jos uvijek mislim, da bi citanje mojih tekstova znacilo opasan gubitak vremena za vas koji citate.” Ispostavilo se da je to uvek bio dobitak. Danas joj je rođendan. Šta da joj poželim? Da joj život bude ispunjen najlepšim plavim!

more

Da  joj je zdravlje verni saradnik, da se ničega ne boji, da bude zadovoljna sobom i drugima.

zadovoljstva

Da putuje, putuje, putuje...dok sve lepe ćoškove ovog sveta ne istraži!

kofer

  Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4

Posluženja ima za sve, torti je spremljeno dovoljno, sladoleda takođe, dignimo čaše i nazdravimo slavljenici!  


torta
sladoled
sampanjac