[ Slikopisi ] 02 Oktobar, 2011 11:45

Znam da bi mnogi voleli da budu na mom mestu.  Da budu njen kofer.
kofer
Nudili su se, nije da nisu, ali ona je radije mene nosila nego njih vodila. Nije da ih nije volela i cenila, ali valjda sam ja bio za putovanje potrebniji. Pristajala je da oni idu,  samo ako mene ponesu.  Nije me pretrpavala stvarima, ali je bilo od svega potrebnog da se svuda oseća kao kod svoje kuće. To je umela, itekako. Na  umeću uživanja u životu mnogi su joj zavideli. To je valjda umetnost koju ljudi nose u sebi, imaju je ili nemaju. Kako je samo uživala u bečkim muzejima (da ostavimo to za neku drugu priču?)
Leopold muzej
Mmm, kakve su se Apfelstrudel jele kod “Zum Schwarzenberg”, kakvi delikatni kremovi  u legendarnom “Demel”. Beč ju je opio umetnošću i kulinarstvom.

Apfelstrudel 

Demel
Creme Grenoble
Praška gastronomija nije zaostajala, pa i gde bi, to je ista stara austrougarska škola. Baš znaju da uživaju u hrani i pivu ti Pražani! I ona s njima!

restoran na Vltavi

restoran MuchaPlodovi mora su najviše prijali u Kaškaišu, na obali Atlantika, nedaleko od Lisabona. Kažu za taj deo sveta, boravi 1000 dana u njemu, svaki dan ćeš drugi morski specijalitet probati! Šteta što nije ostala dovoljno dugo da sve kuša! U Poble Espanjol u Barseloni uživala je u nezaboravnoj paelji, mmm
Smile

paelja

Tufahije kao u Sarajevu nigde nije našla. Ni kaficu serviranu na taj jedinstveni način, uz naglasak na “Molim jednu domaću!” Kelner bi se naježio kad mu neko traži tursku kafu, a kad bi zatražila domaću, dobila bi je najlepše skuvanu i serviranu.
domaca kafa
I još kad se sve to zalije sokom od ruže u Novom Pazaru...divota jedna!
sok od ruze

 namigivanje   (Nastaviće se...photos by sanjarenja56)

[ Rođendani ] 01 Oktobar, 2011 15:58

Ovo je vreme vaga, ženskog znaka kojem astrolozi pripisuju sve superlative. Juče smo slavili rođendan jedne nasmejane vage, Cicilly. Mislili ste da se možete odmoriti od torti i šampanjca? Malčice ste se prevarili. Razmisljanka, odnedavno otkriveni koncentrat mudrosti na ovom blogu, danas slavi. Bilo bi lepo da svako od vas na slavlje ponese po jednu ružu, u svim bojama, jer ona najviše voli ruže.

krem ruze

Ko je zaboravio bele i žute?

bele ruze  zute ruze

Zaduženi za tortu, molim da je donesu! Slavljenice, da li bi nam isekla po parče?

torta 

Ko otvara šampanjac? Živeli!

 

«Prethodni   1 2 3 4 5 6 7 8 9