[ Lepota ] 18 Oktobar, 2011 16:40

Po drugi put Ana je dala zadatke. Obično ih deli domacica, ali može i Ana, što da ne. Zadatak je - kako vidimo virtuelne sagovornike na blogu. Dakle, u startu otpadaju oni koje sam uživo upoznala i družim se, a to je bezmalo pola bloga. To već ne bi bila virtuelna priča. Ostaje viđenje onih koje nisam uživo videla. Pa dobro.


Prva je Ana, zadatkodavac, anagram-bezimena-hidrogen. Svojim postovima je rekla sve o sebi i nije rekla ništa, jer je sve obukla u haljinu od zamišljanja i osećanja. Nju čovek ne može da upozna, nego da oseti. Pa ili se uspostavio feeling ili nije. Ako nije, svako ide svojim putem, ako jeste, stiču se prijatelji doveka. Boja i materijal? Crvena svila, meka, podatna, klizi pod prstima, izmigolji se u trenu, neuhvatljiva kao misao.
zena u crvenom
Mediterraneo-tajanstven, neuhvatljiv, nekad kristalno jasnih misli, nekad zavijenih i zamagljenih. Voli crveno, crnokose žene, crvenu boju, miris i ukus Mediterana. Veoma ceni inteligentne sagovornike i prezire glupost. Voli da šarmira po blogu, ali zna granice preko kojih ne prelazi, pa se povlači kao talas koji je otišao predaleko u osvajanju plaže.
Novak
Merkur-iskričav duh , dobra duša koja primećuje ono najlepše u ljudima, stvarima, predelima, koja uočava onu tananu notu dobrote koju svako ima, ali je ne zapaža svako. Obavijena je svim bojama, jer će ona u svakoj videti lepotu.
zena u travi mace
Spinner- reskog i britkog zapažanja, vidi dalje od većine, oseća dublje. Ne očekuje mnogo od ljudi i iznenadi se kad dobije više (ovo je bilo lako pogoditi
Embarassed). Boja? Plava, samo  u plavoj haljini od neba i mora je vidim.

 oci Zemlja i srca

Da je nisam upoznala uživo, najviše bih se prešla u opisivanju Casper, koja mi je bila najlepše blogersko iznenađenje ove godine!

angelina jolie 

Prozvani mogu da nastave  igru i počnu da zamišljaju druge!

[ Moje priče ] 18 Oktobar, 2011 08:14
Slikar je celog života oženjen bojama, samo modele i motive menja. U najboljem slučaju uzeće svoju muzu za životnu pratilju, kao Dali.
Vajar ne može bez lepih oblika, u svemu ih traži, kamen mu šapuće šta iz njega da iskleše. Često ostaje sam, kao Mikelanđelo.
Pesnik je u srećnom braku s metaforom, ma koja da mu je žena povod za rime. Najčešće i želi da mu je inspiracija nedostižna, jer onda vernije čežnju u stihove pretače, kao što Desanka Maksimović insistira u antologijskoj pesmi "Strepnja"..
Samo običan čovek voli običnu ženu i vidi u njoj sve ono što ona jeste, a ne ono što bi želeo da vidi. I obična žena voli običnog čoveka, nalazeći da je savršen samim tim što ga voli.
Da li je bolje biti s genijalnim umetnikom ili s običnim čovekom? Zaključak svako izvodi sam.