[ Recepti ] 04 Januar, 2016 13:23

Odabrati što manje lignje, odvojiti krakove i odseći nejestivi deo,
izvaditi utrobu i pero, oprati i dobro ocediti. U šerpu s poklopcem
na maslinovo vrelo ulje ubaciti lignje, odmah poklopiti i pržiti pet
minuta, okrenuti, dopržiti, tek tada posoliti.
Posebno spremiti preliv od maslinovog ulja, bibera, seckanog belog
luka i seckanog prešuna. Lignje izvaditi u činiju i preliti prelivom,
poslužiti toplo i paziti da bude dovoljno, jer časkom nestanu sa stola!
 
 
 
 http://www.youtube.com/watch?v=xM2R_evubhI
[ Moje pesme ] 03 Januar, 2016 07:35


 

Kad otrovnu reč
kao eksere prospeš  (Dalje)

[ Moje priče ] 02 Januar, 2016 19:09

I tako sam krenula na doček, odlučna da mi godina bude kao njen početak.
Dosta mi je izneverenih nadanja i razočarenja. Sa mnom drugarica koja 30 godina nije nigde izašla na doček. Okolnosti životne bile su takve da nije mogla, a želela je. Kad sam je pozvala za ovaj doček, prihvatila je odmah. Organizovala sam sve, trebala je samo obući se i krenuti. Na kraju je bila oduševljena. (Dalje)

«Prethodni   1 2 3 4 5