[ Recepti
]
04 Januar, 2016 13:23
Odabrati što manje lignje, odvojiti krakove i odseći nejestivi deo,
izvaditi utrobu i pero, oprati i dobro ocediti. U šerpu s poklopcem
na maslinovo vrelo ulje ubaciti lignje, odmah poklopiti i pržiti pet
minuta, okrenuti, dopržiti, tek tada posoliti.
Posebno spremiti preliv od maslinovog ulja, bibera, seckanog belog
luka i seckanog prešuna. Lignje izvaditi u činiju i preliti prelivom,
poslužiti toplo i paziti da bude dovoljno, jer časkom nestanu sa stola!
http://www.youtube.com/watch?v=xM2R_evubhI
04/01/2016, 21:08
То да часком нестану са стола - чух! Зато и питах.
Хвала пуно, јавићемо утиске чим пре! :)))
05/01/2016, 07:06
Dopašće vam se svima, garantujem, pricalice :)
06/01/2016, 05:00
Будући да је мени и ово непознато, додај уз пост - неком ће значити.
https://www.youtube.com/watch?v=xM2R_evubhI
06/01/2016, 08:08
Nažalost, linkovi ne rade, pricalice, ali ostaje tvoj komentar i ovaj:
https://www.youtube.com/watch?v=WYbPL0Qtavk
06/01/2016, 11:10
Прекопирај ОВАЈ линк и постави га:
http://www.youtube.com/watch?v=xM2R_evubhI
Пробај! По старом: отвориш јутјубе дугме, унесеш адресу, штиклираш и убациш.
Мора да ради, имамо исту тему.
06/01/2016, 11:49
Probala stari način, nije moglo. Samo sam dobila prazan prostor u postu. Probaću ovo
06/01/2016, 12:12
Сад испадне да само код мене ради то дугме!? :)
06/01/2016, 12:43
Moguće da u radovima na blogu neke funkcije ne rade...
06/01/2016, 13:21
Људи моји, ја вас већ по који пут, не могу разумети. Али стварно.
Које лигње!?
Шта има лепше од моравског липљана, клена или младице? Шта би са дунавском девериком лопатаром и ђердапским сомом? Где је дринска пастрмка? Камо тамишки шаран дивљак - вретенаш или смуђ којег сам управо спремио? О лињаку из барсих вода да не питам.
Лигње за Бадњи дан!? Никада нећу моћи да разумем.
Ал' ... јопет ....?
Извинте на мојој грубости али пошто сам риболовац сматрам се изазваним.
06/01/2016, 13:24
Laki, pošalji tog smuđa, izuzetno ga cenim kao plemenitu ribu! Odmah ću ga spremiti. Pa, nisu svi privilegovani kao ti, mi baš u gradu nemamo pristup svežoj i zdravoj rečnoj ribi.
06/01/2016, 14:20
Сањарење, разум ја тебе. Као нација ми мало трошимо рибу у исхрани и по томо смо на зачељу земаља у окружењу.Маса људи незна и због тога несме да једе речну рибу из страха од костију. Цена рибе је исто тако препрека многима па је због тога не конзумирају. Ни мени није јасно, како и зашто, да је цена кила лигњи или дагњи из тамо неког далеког океана мања од цене рибе из нашег "дворишта".
Што се смуђа тиче, рад сам послати.
06/01/2016, 21:16
Laki, jako bih se obradovala smuđu, za mene najboljoj rečnoj ribi. Pastrmki tek na drugom mestu. U mojoj kući je riba često na repertoaru, neovisno o postu. A ako me pitaš gde sam jela najbolje pripremljenu rečnu ribu, bilo je to kod ribara na dunavu pored Požarevca.
06/01/2016, 22:36
Сваки град или сеоце које се налази на обали Дунава од Бездана до Голубца има свој специфичан начин припремања рибе, и сваки је некако, за себе посебан.Сем рибе која је дар за стомак, свака река нам нуди и дарове за око и душу:
https://youtu.be/hF7e2iof--c
Поздрав Сањарење !
07/01/2016, 08:10
Istina je, Laki, i neko bi trebao izmisliti manifestaciju:"U posetu ribarima", obilazak ribara duž Dunava. Bilo bi to sjajno kulinarsko slavlje i turistička promocija...