[ Humor ] 03 Decembar, 2009 10:21

Odgovore na neka od pitanja koja muče mnoge dame daje psihijatar Daniel G. Amen u svojoj knjizi „Seks i mozak“.


Zašto muškarac ne ispušta daljinski upravljač?
Zbog opšteg smanjenja moždane funkcije, muškarcu je potrebno više stimulacije. Dok menja kanale, on je najčešće u potrazi za nečim novim, drugačijim, uzbudljivijim. Žena je obično zadovoljna gledanjem jednog programa, s pričom o odnosima, u kojoj likovi iskazuju emocije. Voli da predviđa šta će uslediti i potreban joj je kontinuitet da bi zadržala pažnju. Daljinski upravljač muškarcu omogućava da divlje surfuje kanalima u potrazi za sjajnom igrom. Muškarci takođe imaju manji opseg pažnje nego žene. Poremećaj pažnje s hiperaktivnošću (ADHD) pet puta se češće dijagnostikuje kod muškaraca nego kod žena.

Zašto muškarci ne pitaju za smer kada se izgube?Muškarci ne znaju da su se izgubili, čak i ako četiri puta prođu pored iste benzinske stanice. Oni imaju slabiji pristup desnoj polovini mozga, nadležnoj za globalno sagledavanje. Desna polovina omogućava ljudima da spoznaju kako postoji neki problem − budući da muškarci imaju slabiji pristup do nje, neretko i nisu svesni ako se zbiva nešto loše. Prisutno je to i u brojnim drugim situacijama, osim u vožnji − kad treba priznati kako u vezi ima problema (u 75 odsto slučajeva žene podnose zahtev za razvod ili prekidaju vezu). Muškarci su takođe izrazito usmereni na pronalaženje vlasitog puta. Priznanje da ste se izgubili je priznanje neuspeha, a to je nešto što muškarci veoma retko i nerado čine.


Zašto muškarci ne pamte datume kao što su rođendani i godišnjice?
Muškarci su muškarci. Oni razmišljaju o tome kako zaraditi novac za porodicu, o takmičenju sa drugim muškarcima i o seksu. Za razliku od žena, koje misle, misle i misle o vezi, muškarci su zaposleni aktivnostima. Ne znači to da vole manje, oni samo vole kao muškarci. Zbog toga često zaboravljaju važne datume, čak i onda kada se jako trude da se to ne dogodi.

[ Recepti ] 02 Decembar, 2009 16:24

Dolaze vam gosti, ili ste samo rešili da trpezu pretvorite u praznik? Ne biste hleb, nego nešto lepše, jedinstveno, da se topi u ustima? Imam rešenje, napravite  "Sunce". Umesih ga,  uslikah ga, a vi probajte, pa mi kažite kako vam je uspelo.
U 500 ml mlakog mleka sa 1 kašičicom šećera udrobite 1 kvasac. Ostavite da nadođe 15 minuta.
U 800 g mekog brašna dodajte 1 jaje, pune 2,5 kašičice soli i  mleko s kvascem.
Umesite glatko testo, ostavite 15 minuta da miruje, pa na pobrašnjenoj dasci razvijte tanku izduženu elipsu. Celu premažite sa narendanih 125 g tvrdog margarina, pa urolajte uzduž elipsu u dugačku "rolnu". Rolnu secite nožem na roladice širine 3 cm  i ređajte ih u margarinom namazanu okruglu tepsiju jednu do druge. U razmake između rolada stavite štapiće 125 g margarina. Ostavite 15  minuta, pa premažite sa 3 slana žumanceta. Stavite u zagrejanu rernu na 200 stepeni i pecite 35 minuta. Uživajte!

(photo by sanjarenja56)

[ Moje priče ] 01 Decembar, 2009 08:33

Ima dana kad vam se čini da vaša misao prizove sve što vam treba. Nećemo o danima kad vam se čini da prizivate samo ono najgore. Te ćemo preskočiti ovog puta, a i kasnije :)
Nedeljno dežurstvo, bolnički kuvar zaboravio da od namirnica na raspolaganju može napraviti nešto jestivo. Ni do čega ne možete doći, ne možete izići, a kad radite 25 sati - nešto treba i pojesti. Kažem mojim gladnim sekama: "Ma ne treba mi nešto naročito, ali da mi je sada pogača i malo kajmaka, bilo bi taman kako valja!" Nekoliko minuta kasnije kucka rođaka pacijenta kome je došla u posetu, nosi još toplu pogaču i kaže: "Sigurno ste gladne, ja umesila pogaču i dodala kajmak, da se nađe.."
Seke me pogledaju u neverici, optužiše me da sam se dogovorila s damom, pa zato pomenula pogaču. A nisam. Ručkasmo, cela ekipa, i popodne kažem: "Ovo je stvarno bilo lepo. Baš sam žedna, da mi je hladna koka kola!" Utom stiže druga dama, nosi koka kolu i kaže: "Baš je vruće danas, trebalo bi vam osveženje!". Dalje nema ničega, radi se udarnički, hitni slučajevi zaredom. Stiže noć, zovem kolegu u konsultaciju, a on će meni: "Evo, samo da vidim šta ću s ovolikom picom, pa odmah dolazim!"
"Kako smeš da pominješ picu gladnom narodu?" šalim se ja.
"Rešila si mi problem, donosim  ti je!"
I kažem ekipi da ćemo u vizitu odmah posle pice. "Ma ne preterujte, otkud nam pica??" kaže jedna sestra. Utom stiže kolega, nosi veliku picu u kutiji i pita: "Gde da spustim picu?"
Otada moje seke, kad ogladne, a nema se gde nabaviti nešto za grickanje, pitaju kako stojim sa prehrambenim vezama!

pizza

«Prethodni   1 2 3 4 5 6