[ Moje priče ] 26 Decembar, 2009 16:03

Pažljivo čitam i pažljivo slušam ljude, ali sam danas ustanovila da ima u tome boljih od mene, još pažljivijih čitalaca. Moraću odmah da počnem da nosim kapu da bih je skinula pred najpažljivijim, koji se zove mandrak72. Današnjom igrom pogađanja (post "Pogađam, pogađaš", o Orionu) pokazao je da pažljivo prati blog i nakon što negde ostavi komentar, i nakon što dobije odgovor na njega...svaka čast, čarobnjače!
Zaradio si svoj post! Za predjelo postavljam ovo

za glavno jelo pričicu i za dezert viceve.


Bela foka

Radjard Kipling je svojevremeno napisao nekoliko divnih priča, "Knjiga o džungli", "Riki Tiki Tavi" i "Bela foka". Čini mi se da je poslednja najmanje poznata, a meni je posebno draga. Pošto sam rano naučila da čitam i da "gutam" knjige, došla sam i do ove priče i zaljubila se u nju na prvo čitanje. Rezultat je bio da je bela foka postala deo mojih detinjih maštanja. Pošto nije bilo plišanih foka kao igračaka, meni je ćošak jastuka bio njuškica foke...beli jastuk, bela foka. I tako bih spavala zagrljena s belom fokom.
Prođoše godine, svuda sam volela da vidim belu foku na slikama. Uživo je do sada ne videh. I ispričah ovo nekome kome je bilo stalo do mene. Nije se smejao, nego je prevrnuo, kako se kaže, i nebo i zemlju da nađe ono pravo. I našao je predivnu belu plišanu foku, čime je kod mene dobio bezbroj pluseva...a foka postala topli deo moje sobe...i dugotrajna uspomena na tu osobu. Eh, kad bi muškarci umeli da za sobom ostavljaju takve trajnije uspomene, češće bismo na njih mislile:)

Dezert:

Znate li da sam negde pročitao da u pivu ima ženskih hormona? Pošto je svako od nas ima skrivenog naučnika u sebi, odlučili smo ( ja i moji prijatelji) proveriti da li je ova izjava bila tačna ili ne. Tako smo zaseli i popili jedno dvadesetak piva (naravno sve u interesu nauke). A sada slede rezultati ovog eksperimenta, znači posle 20 tura piva ispitivanja su pokazala da:
A) Svi smo se ugojili.
B) Svi smo u isti glas pričali, bez da bilo što konkretno kažemo.
C) Naravno, niko nije slušao šta onaj drugi govori.
D) Imali smo poteškoća da vozimo ispravno.
E) Nemoguće je bilo da racionalno razmotrimo stvari, ma koliko one jednostavne bile.
F) Izričito smo negirali da smo pogrešili, premda je bilo evidentno da jesmo.
G) Svakih 5 minuta smo išli u toalet, naravno svi zajedno.
Mislim da je pretpostavka dokazana... PIVO JE PREPUNO ŽENSKIH HORMONA!!

[ Lepota ] 26 Decembar, 2009 10:42

Poznato je da volim pitalice, a i gostovanja blogera. Danas postavljam pitalicu samo za pažljive čitaoce i komentatore. Očekujem da pogodi osoba kojoj je namenjeno, u kom slučaju ionako dobija ovaj post kao nagradu :) Takođe očekujem da pogodi jedna dama, koja za to dobija ešarpu. Ako se desi da još neko pogodi (pre nego se ovo dvoje javi), kome je post posvećen, dobija lični post.  Pa, da krenemo?
knjiga

karate

avion