[ Moje priče ] 14 Decembar, 2009 18:40
Bila je lepa i mlada kad se udala, moja kumica. Na svadbi izgledala zanosno. Jedino mi nije bio jasan pokušaj svekrve da na svadbi bude lepša od mlade. Gde to ima? Mlada je uvek najlepša na svojoj svadbi, nijedna joj nije ni do kolena, i ne sme biti...Tu sam već pomislila da nešto neće biti u redu, da je ta žena morala neki pogrešan pristup da usadi i u glavu svog sina. Neko vreme viđala sam ih srećne, bar naizgled. Onda su počela šuškanja. Nisam baš sve verovala. Na jednoj slavi bili oboje, ON izazvao bes svih žena kad reče da jedva čeka da dobije dete, pa da ga za kaznu vezuje za radijator! Ne znam šta nas je sprečilo da ga kolektivno istučemo! Verovatno to što na agresiju ne smeš agresijom, ako nisi mnogo agresivniji, jači, fizički...Jednom je trebala da dođe kod mene po medicinskom pitanju, i nije došla. Izvinila se da ne može...došla je pet dana kasnije, sa pramenom kose preko levog oka.
"Nova frizura?"zapitah sumnjičavo, i sklonim pramen...iza njega modrica koja je celo oko prekrivala...
"Ko ti je to uradio? ON?"
"Okliznula sam se", reče ona tužno.
"I pala na njegovu šaku? Dete, zapamti zauvek: nije te rodio, nema pravo ni da te bije! Jednom da digne ruku na tebe, neoprostivo je!"
"Dizao je više puta..." reče još tužnije, i pokaza modrice po nogama, rukama...
"Molim te, mala moja, s njim pazi da nemaš dete, da te ne vezuje za njega! I odmah reci roditeljima, zatraži njihovu podršku, i razvedi se! S takvim čovekom vek ne smeš provesti!"
Poslušala me, razvela se. On se kasnije  ponovo oženio, ne smem ni da pitam kako ona druga prolazi. Kumica više ni u jednog muškarca nije stekla poverenje.
Ožiljke duše niko ne može da izleči.
[ Humor ] 14 Decembar, 2009 11:46

Poslednjim snagama brodolomac se dovukao do obale. Izmoren ali srećan legne na plažu, kad se kraj njega stvori njegova žena i počne vikati:
- Pa gde si ti do sada? Brod je potonuo još juče!

Išao Haso kod doktora da traži lek za ženu.
• Šta joj je? - pita doktor.
• Ne čuje dobro.
• Koliko je oštećenje sluha?
• Uh, ne znam tačno, ali ću ispitati.
Vraća se on kući i još iz dvorišta pita:• Fatoooo, šta ima za ručak?
Nema odgovora. Kad je bio na kućnom pragu, opet upita:• Fato, šta ima za ručak?
Opet nema odgovora. Ispred kuhinjskih vrata opet upita:• Fato, šta ima za ručak?
Opet se niko ne javlja. Onda uđe u kuhinju i primaknuvši se njenom uhu upita:• Fato, šta ima za ručak?
• Ama krompiruša, tri puta sam ti rekla!

Odluči Mujo da se seli i sve iznese iz kuće samo trosed nikako da iznese kroz vrata. Napinjao se on, pokušavao ali na kraju se još i zaglavio. Šta će, pozove komšiju Hasu da mu pomogne. Mujo unutra, a Haso spolja. Napinju se ali ništa. Mujo poludi i drekne:
• Majku mu, pa nikad ga nećemo izneti!"
Tek će Haso zbunjeno: " Šta, izneti?"