[ Lepota ] 21 Mart, 2010 20:27

Znate li kako izgleda savršenstvo?

Heidelberg

Da, baš tako. A znate li kako se zove savršenstvo?

razglednica

Pogodili ste, Hajdelberg. Ništa me ne pitajte, razboleh se od lepote!

 

[ Moje pesme ] 17 Mart, 2010 08:15

Zapevaj mi
"O sole mio",
pusti glas
do srca moga.
Otpevaj mi
"Scrivi mi"
i piši reči
koje čekam.
Pevaj mi
"Torna a Surjento"
i vrati se
meni.

o sole mio

[ Recepti ] 16 Mart, 2010 11:39

Raspoloženi ste da zadivite goste toplim predjelom, ili lepim glavnim jelom? Nemate ideje, šta to još nisu jeli, šta to još niste spremali? Jeste li se zabavaljali s kanelonima? Niste? E, pa vreme je.

Punjeni kaneloni

Na maslinovom ulju propržiti jedan seckani crni luk, pa sipati sadržaj limenke s iseckanim pelatima od paradajza 500 g  ili iseckano očišćeno 500 g paradajza. Dodati bosiljak,  biber i prokuvati desetak minuta.
Pripremiti kutiju sa 20-25 kanelona, 250 g.

Izmrviti 450 g belog sira ili fete, dodati seckano 100 g praške šunke, 150 g seckanog mocarela sira, domešati 2 jajeta, pa 2 kašike rendanog parmezana. Dodati biber i bosiljak. Smesom puniti kanelone i ređati u pleh 20x30cm, preliti smesom od paradajza i posuti sa 3 kašike rendanog parmezana. Peći na 220 stepeni 30 minuta. Servirati vruće, sa zelenom salatom.
[ Moje priče ] 15 Mart, 2010 09:30

Ponovo sam upalila kandilo i šapnula molitvu...Kad bi bar uspela!

Uzeli su se odavno, iz ljubavi. Ne preterane pameti, ne preterane lepote ni jedno ni drugo, ali privrženi jedno drugome. Seosko domaćinstvo, odmah počinju propitivanja o deci...a dece nema. Oženi se i mlađi brat, i ubrzo dobi dete. Sad već počinju svi da ih sažaljivo gledaju, stariji par ništa, mlađi podižu dete...i poče njihova golgota. Ispitivanja pokazaše ubrzo da bi ona mogla, ali on ne. A ne žele polovična rešenja, nikako da bude 50%, samo njeno, sa genima nepoznatog davaoca...Rat s prirodom poče. Ne prihvataju poraz, ne žele da čuju tu reč. Šta god čuju, pokušaju. Prođu sve klinike, isti odgovor svuda, pokušaj, i rezultat isti. Njegov problem nepremostiv. Medicina napreduje i kod nas, čuju za genetičkog čudotvorca u Leskovcu, i odu tamo. On reši da malo zaobiđe prirodu, i pomogne da njegovi geni sretnu njene gene sa rezultatom: njihova beba. Uspe! Nisu verovali kad im je rečeno da je trudnoća u redu i da napreduje normalno. Sve kontrole u redu. Blizanci! Toliko dugo, pa će sada duplo da se usreće! Sačuva on nju od svih infekcija, od nepotrebnog zamora, od nepotrebnih poseta...čuvao je pod staklenim zvonom celu trudnoću. Skoro celu. Sa 6 meseci naglo krene porođaj i brzo se rodiše dva dečaćića, 780 i 950 g. Premaleni. Nezreli. Prerano napustili zaštićeno majčino gnezdo. Neizvesnost, nada. Veći bebac ubrzo prestade da se bori za svoje mesto na ovom svetu. Manji se bori i dalje. Da li će uspeti? Da li će od njega biti čovek?
Palim kandilo i molim se. Sve drugo rade drugi, ceo tim se bori za malenog. Nadajmo se da će vreme biti na njegovoj strani. I sreća!

beba

[ Humor ] 13 Mart, 2010 14:25

Muškarac i žena se prvi put sretnu u baru i kako se to ponekad događa, nađu se u njenom stanu. Posle par čašica, on skide košulju pa opra ruke. Zatim skide pantalone pa opra ruke.
Žena je sve to začuđeno posmatrala pa reče: "Kladim se da si zubar po zanimanju."
Iznenađen, on odgovori: "Da, ali kako si pogodila?"
"Jednostavno, stalno pereš ruke".
Zatim su vodili ljubav, a ona na kraju reče: "Ti si zaista fantastičan zubar!"
Polaskan takvim komplimentom i sav ozaren, on joj odgovori: "Naravno da sam vrhunski zubar, ali kako to znaš?"
"....Nisam ništa osetila!!!"


zubar

Sjedi Mujo u kafani tužan, a pred njim pivo. U to dođe Haso i ugleda pivo i popije ga. Mujo poče da plače, a Haso će: "Šta je ba Mujo, šta cviliš zbog jednog piva?"
"A jest mi danas dan naopaki, ništa mi ne ide od ruke."
"Šta je bilo reci mi?"
"Jutros ulazim u stan, a Fata sa drugim u krevetu. Fata mi pobjegla sa drugim, svu lovu digla sa banke tako da sam ost'o bez kinte. U podne mi javi firma da sam dobio otkaz. Došlo mi je da se ubijem. Uzmem štrik da se objesim, pukne. Uzmem pištolj da se upucam. zaglavi, legnem na tračnice, vlak ost'o negdje zatrpan u snijegu. Od zadnjih para uzmem otrov i saspem ga u pivu, a ti ga popiješ."

Jedan oženjeni čovek je nešto ranije otišao sa posla jednog petka, ali umesto da ode kući, proveo je vikend zabavljajući se sa prijateljima. Kada se konačno vratio kući u nedjelju uveče, žena mu je jako zamerila i u tome je bila nepokolebljiva.
Nakon poprilične vriske i dernjave, žena je zastala i ponudila mu sledeće: "Kako bi bilo da me ne vidiš narednih nekoliko dana???"
Suprug nije mogao verovati, nasmešio se i rekao: "To bi bilo sasvim u redu!"
Ponedeljak je prošao, a ženu nije video. Utorak i sreda takođe prođoše, a da je nije video. Dođe i četvrtak,
otok je splasnuo i mogao ju je videti  krajičkom levog oka.