Raspoloženi ste da zadivite goste toplim predjelom, ili lepim glavnim jelom? Nemate ideje, šta to još nisu jeli, šta to još niste spremali? Jeste li se zabavaljali s kanelonima? Niste? E, pa vreme je.

Punjeni kaneloni

Na maslinovom ulju propržiti jedan seckani crni luk, pa sipati sadržaj limenke s iseckanim pelatima od paradajza 500 g  ili iseckano očišćeno 500 g paradajza. Dodati bosiljak,  biber i prokuvati desetak minuta.
Pripremiti kutiju sa 20-25 kanelona, 250 g.

Izmrviti 450 g belog sira ili fete, dodati seckano 100 g praške šunke, 150 g seckanog mocarela sira, domešati 2 jajeta, pa 2 kašike rendanog parmezana. Dodati biber i bosiljak. Smesom puniti kanelone i ređati u pleh 20x30cm, preliti smesom od paradajza i posuti sa 3 kašike rendanog parmezana. Peći na 220 stepeni 30 minuta. Servirati vruće, sa zelenom salatom.