[ Rođendani ] 21 Januar, 2012 11:23

Ona koja ovom Blogogradu daje šarm, nestašnost, razigrani humor, pogled na sve iz nekog vedrijeg ugla, danas slavi. Onoj koja se upisala u istoriju nadahnutom recenzijom blogerskoj knjizi "Ulicama Blogograda" -dižemo čašu za zdravicu! Bez nje Blogograd ne bi bio ono što jeste, oaza vedrine i pozitivnosti. Šta da joj poželimo? Sreću i zdravlje. Tako jednostavno. Ono što ona sama sebi želi? To je već komplikovano, ali odlučićemo se za ovu varijantu. Molim sve goste na slavlju da donesu jednu

lale

Ko ne nađe lalu, može da donese

meda

Neka je čuvaju anđeli čuvari, jer je zaslužila!

andjeo meda 

Da li je njoj Lorka pisao ove stihove, jer ona obožava zeleno?

ROMANSA MESEČARKA
 
Zeleno, volim te, zeleno.
Zelen vetar, zelene grane.
Brod na moru
i konj u planini.
Opasana senkom
ona sanja na verandi,
zelene puti, kose zelene,
sa očima od hladnog srebra.
Zeleno, volim te, zeleno!
Pod lunom Cigankom
stvari pilje u nju
a ona ih ne vidi.

Recite šta da vam poslužim dok pomažem slavljenici, slano, slatko? 

rucak

Torta čeka da se iseče!

zdravica 

Živela!

zdravica 

[ Rođendani ] 20 Januar, 2012 17:03

Ništa nije slučajno pa ni vreme kad ovaj post izlazi. U to vreme kaže njena majka da je rođena AnaGram, jedna od veoma originalnih dama ovog bloga. Nekad oseća stranca u sebi, nekad se oseća trojno (hidrogen, bezimena, AnaGram), nekad voli M, a nekad V, na sasvim različite načine, ali pre svega voli život. Od danas će proveravati da li sam je ispravno ubeđivala kako počinje 10 najboljih godina njenog života, od 40 do 50.  Posebno ceni Bogojavljenje kada zaželi želje koje će joj se kasnije ispunjavati.

Bogojavljenje

Ako pusti kosu, zamišljam je ovako

plavusa 

Da, zamislite to, nismo se upoznale uživo! Neverovatno, ali istinito! Zamislite da se sada upoznajemo na njenom rođendanu! Obavezno ćemo nešto prezalogajiti.

ručak

Podrazumeva se solidna porcija sladoleda!

sladoled

I zdravica. Srećan ti jubilarni rođendan, AnaGram!

sampanjac 

 

[ Mudrosti s neta ] 19 Januar, 2012 08:14

porodica

Ako raspravljate s ludakom,  verovatno je da ćete izvući kraći kraj, jer u mnogo slučajeva njegov um radi brže upravo zato jer ga ne usporavaju stvari koje idu zajedno s dobrim prosuđivanjem. Njega ne ometa smisao za humor ili milosrđe ili proste iskustvene činjenice. Ludak nije čovek koji je izgubio razum. Ludak je čovek koji je izgubio sve osim razuma.

Moj Google 

Dalaj Lama  je, na pitanje što ga je najviše iznenadilo o čovečanstvu, odgovorio:
"Čovek!
Jer on žrtvuje svoje zdravlje kako bi zaradio novac.
Tada žrtvuje novac kako bi ozdravio,
a onda je toliko zabrinut za budućnost da ne uživa u sadašnjosti,
a rezultat toga je da ne živi ni u sadašnjosti  ni u budućnosti,
živi kao da nikada neće umreti,
a potom umire kao da nikada nije stvarno živeo."

[ Generalna ] 18 Januar, 2012 11:45

Mnogi od vas dobili su ovo mejlom. Navodno test pokazuje koliko nam je desna polovina mozga razvijena (dešnjacima je više razvijena leva). Po brzini nalaženja ljudskog lika procenjuje se razvijenost desne strane mozga. Nisam ubeđena u to, ali je interesantno traganje, pa ko nije pokušao, neka nađe čoveka među zrnevljem kafe!

test kafe 

Nagrada za dame koje su uspele:

Ovaj link upišite, pratite uputstva, upišite svoje ime i garantujem da će vam se dopasti!

 http://www.obtampons.ca/apology

 

[ Moje priče ] 17 Januar, 2012 12:31
   Uvek sam ostajala u dobrim odnosima s nekadašnjim ljubavima. Čak i kad bi ljubav prestala, neku iskricu smo negovali i oni i ja, da podseti na ono lepo što je bilo. Mostove sam rušila samo ako bi se neko baš pokazao totalnim promašajem, što se zaista retko dešavalo. Izgleda da su mi emotivne procene bile dobre. I nakon mnogo godina povremeno sam u kontaktu sa  prvom i drugom ljubavlju. Pošto se poznaju, nije bilo poželjno da znaju jedan o drugom da su mi nešto značili. A značili su mnogo.
   Drugi je pesnik koji mi često šalje nešto lepo što napiše. Procenim, ocenim, obično se divim. Njegova poezija mi je bliska i draga, bez previše metafora, snažna i strastvena.
Jednom mi je poslao pesmu posvećenu nekome. Ne meni. Muškarcu. Pesma je govorila o plesu jedne jedinstvene biljke, o kojoj je prvi pisao knjigu. Sve je to lepo, ali zašto drugi MENI šalje pesmu posvećenu prvom? Bocka me, prebacuje mi, podseća na emocije? Kako, zašto, s kojom namerom? Cunami je izazvao u mojim mislima. Odreagovala sam i napisala mišljenje o pesmi iz kojeg se jasno videlo da sam povređena. Taktičan kakav je uvek bio, odmah se izvinio, "Samo sam hteo tvoje mišljenje. Nisam znao da je bilo nešto između vas!" rekao je. Ugrizla sam se za jezik, ali je bilo kasno. Prvi nije imao pojma šta je izazvao, a drugi nije zamerio...Pesma je ušla u prelepu knjigu koju sam jako brzo dobila, pa kad god je prelistam i nađem pesmu, setim se zbrke koju je izazvala.
kapar 
mozemo ostati prijatelji