[ Slikopisi ] 31 Januar, 2012 13:52

Niste često u Beogradu ili ste baš tu, ali ne nalazite vremena ili ideje šta ste propustili da vidite? Zamislite da ste moj gost. Vodim vas na mesta  koja pokazujem svojim gostima. Obilazak počinjemo od Kuće cveća.

Kuca cveca 

Tu ćemo razgledati i Muzej istorije Jugoslavije koji predstavlja put oko sveta za 23 minuta.

Put oko sveta za 23 minuta 

Obavezno nastavljamo do Muzeja Nikole Tesle

Teslin muzej 

Prošetaćemo do velelepnog Hrama svetog Save.

Hram Sv. Save 

Kalemegdan nisam skorije slikala, pa ćete mi oprostiti na guglovanoj fotki.

Kalemegdan 

Ugnjaviću vas da morate videti najlepšu zgradu, Konak kneginje Ljubice

Konak kneginje Ljubice 

Provirićemo u dobru plesnu školu i malo se razmrdati.

plesna skola
Kad ogladnite, ima lepih mesta gde možete biti valjano posluženi specijalitetima koje ćete hedonistički pamtiti. Štimung prošlih vremena uz odličnu kuhinju nalazimo u Skadarliji,  poznati restoran "Šešir moj".

Sesir moj

zakuska Sesir moj

pohovani som 

Čisto uživanje je restoran "Lorenzo i Kakalamba"

Lorenzo i Kakalamba" 

Može dobro poslužiti i Kineski restoran.

kineski restoran 

Ako se domaćica nije umorila, možda ćemo navratiti kod mene na ručak.

sarma 

(photos by sanjarenja56)

[ Moje pesme ] 30 Januar, 2012 15:33

Nežan poljubac u čelo
u plesu
niko da ne vidi
ja da osetim

Poljubac mali
utisnut od srca
toplina da me
prožme celu

Šta bih sada dala
za taj isti
baš taj
poljubac...

poljubac u celo 

[ Slikopisi ] 29 Januar, 2012 22:45
Šta pokazati ćerki nekadašnjeg nosioca štafete mladosti kad prvi put dođe u Beograd? Odakle početi predstavljanje ovog grada, koji ima šta da pokaže? Od Kuće cveća, naravno. U kompleksu koji ćemo obići dominira muzej "25.maj".
Muzej 25,maj
Odatle ćemo snežnom šetnjom prema Kući cveća i Muzeju  istorije Jugoslavije.
Muzej istorije Jugoslavije
Slikanje sa statuom Tita  niko ne propušta.
s Titom 
Putem nas pozdravljaju lepe skulpture umotane u snežne šalove.
snezna skulptura 
snezna skulptura
Ulazimo u tišini u Kuću cveća. Tu počiva Tito, legenda jednog vremena. Kamo sreće da i nove generacije mogu upoznati udobnost života koja je bila dostupna svima u Titovo vreme.
Kuca cveca
Cvet koji je posebno voleo, crveni anturijum, raste po ivicama aleje.
anturijum
U muzeju štafeta može se videti deo od 22000 štafeta koje su s mnogo ljubavi pravljene za Tita. Ova je upućena u godini mog rođenja.
stafeta
Titova radna soba uz Kuću cveća sa predivnim stolom u duborezu, poklonom naroda Makedonije.
Titova radna soba 
Nakon upisa u knjigu utisaka, nastavljamo na Put oko sveta za 23 minuta, postavku poklona koje je Tito dobijao.
Put oko sveta
Eksponati su prikazani s mnogo šarma.
eksponat 
ksilofon
Ovuda sam vas već vodila, pa druge eksponate možete naći na starijim postovima.
(photos by sanjarenja56)
[ Generalna ] 29 Januar, 2012 08:07

Na jednu knjigu mi svakog dana padne pogled : „1000 places to see before you die!“. U njoj je prikazano ono najbitnije o 1000 zanimljivih destinacija u svetu.  Dobila sam je pre nekog vremena od nekog ko ima istu takvu, s posvetom: „Draga A, ako me se nekad na tvojim putovanjima slučajno sjetiš, javi mi na kojoj se stranici nalaziš. Možda sam i ja tu negdje u blizini...M"
Setiću se, možda ću javiti na kojoj sam strani, možda neću...ali ne mogu osporiti vrednost poklona i originalnost posvete.

1000 places 

[ Generalna ] 28 Januar, 2012 17:16
U virtuelnom svetu, blogu, vladaju ista pravila kao i u realnom svetu. Posećujemo one blogove koji nam prijaju, bili oni poznati, stari ili sasvim nepoznati, novi.  Kad se neko kvalitetan novi pojavi, najčešće ga dočekaju iskusni  blogeri, domacica, stepskivuk  ili ja, zavisi kome više leži koja tematika. Ako "Dežurnih za dobrodošlicu " nema u blizini,  i drugi blogeri umeju da toplo dočekaju one koji imaju šta da kažu, pa se tako desilo i da su pri glasanju za Blog Oskara nominovani i čak u  nekim kategorijama pobedili blogovi koji su ovde trajali samo mesec dana! U  svakodnevici idemo u posetu ljudima koji nam odgovaraju i oni nam uzvraćaju posete. Ako nas neko nikad ne zove kod sebe, a mi njega često primamo, prestanemo da ga zovemo. Ako mi stalno nekog zovemo, a taj nas nikad, i mi njega prestanemo da zovemo. Ako je neko grub, vulgaran, prost, agresivan, u svakodnevici ga zaobilazimo u širokom krugu. Na blogu je isto. Ako nam prijaju reči koje neko ovde poseje, čitamo ga i komentarišemo. Komentar je znak da smo čitali i da nam se dopalo ili da imamo o tom postu nešto da kažemo, naprimer, da se ne slažemo. Ako ne poželimo da ostavimo traga o svojoj poseti, znači da nam se nije dopalo ili nemamo šta da dodamo, pa neće biti ni komentara. Niko ovde nije toliko dobar pisac da bismo ga redovno čitali i komentarisali, a da on nikad ne napravi "uzvratnu posetu" našem blogu. I mi valjda cenimo sebe i želimo povratnu informaciju kako se to što pišemo ili radimo dopada drugima. Niko na blogu nije samo da bi pisao za sebe, inače to ne bi objavljivao, pa je femkanje oko toga da nam nije stalo do komentara smešno, jer - svima je stalo. Da li se prave grupice? Naravno, slično se sličnom raduje. Družimo se u reali? Pa da, družimo se i na blogu. Ko ne ume da očuva druženja u reali, ne ume ni na blogu. Ko je konfliktne prirode, ovde će to još više ispoljiti. To će bar psiholozi lako objasniti. Nismo na blogu drugačiji nego u prirodi, možda se samo neko vreme možemo prikazivati malo boljima ili hrabrijima, dok nas uživo susret ne demantuje. Ja ću se i dalje radovati sebi sličnima, a vi?
vrata 
1 2 3 4 5 6 7 8  Sledeći»