[ Blog ] 26 Novembar, 2011 20:07
Da je trebalo da saznamo ko se razveo, oženio, ko se skinuo i ko potukao, saznali bismo preko TV. A to me ne zanima ni najmanje. Da se održava etno sajam na Beogradskom sajmu, sa svakakvim izloženim  đakonijama narodne primenjene umetnosti i gastronomije, e, to se ne da čuti na TV. A trebalo bi znati i navratiti sledeća tri dana. Mi smo imale blog vezu za informisanje, pa smo mogle doći na pravo mesto. Čega tu sve nema!! Naravno, odmah levo od ulaza hale 3 organizovale smo mali blog samit, nas tri, razmisljanka i ja kod Mire Kuglof na štandu. Probasmo sve po redu i carski i bečki i jafa kuglof, zalismo to crnim bermetom čuvenog Aleksa Bermeta i ponesosmo kući za tradicionalnu večeru, kuglof+bermet. Kako to izgleda? Pa, ko nije probao, trebao bi!
Na sajmu 

[ Blog ] 26 Novembar, 2011 09:33
Ubrzano se kruni 2011. Počela je značajnim događajem, predstavljanjem blogera ozbiljnom književnom klubu, a završiće se objavljivanjem i promocijom prve blogerske knjige na našim prostorima (možda i šire) iz pera 19 autora. Šta se događalo na našem blogu, ko je šta poradio, ko se pojavio, ko je otišao? Teška tema, složićete se. Da krenemo s blog analizom? Možemo.
Red je početi od doajena, zar ne?
Sve je na blogu dočekivala  domacica. Zbog povećanja porodičnih obaveza, ove godine moja blog seka nije mnogo pisala, ali dovoljno da nas podseti na jedinstvenost njenog bloga, malo lepe reči, malo razmišljanja, odlične fotografije, pa isproban recept. Kako bi knjiga "Ulicama Blogograda" mogla bez nje? Ne može i zato je tu. Da i nju samu ohrabri na sledeći korak – sopstvena knjiga.
Stepskivuk  je od samih početaka svog blogovanja pažljivo pratio sve nove pojave na blogu i trudio se da svako ko vredi bude ohrabren da nastavi s pisanjem. Sam je pisao manje nego ranijih godina jer mu je vučić odnosio vreme. Sad je tek praktično shvatio koliko je dubine i lepote u porodičnom životu. Godinu počeo uspešnim predstavljanjem klubu pisaca, a završava, kako bi moglo drugačije, „Ulicama Blogograda“.
Krilaaandjela, dobra duša ovog bloga, onaj koji miri zavađene, nalazi dobro u svakom čoveku, koji u svakoj životnoj situaciji vidi samo jedno- sveobuhvatnu ljubav. Njegov život se značajno obogatio što se oseća kroz dosta retke, ali duboke i nežne stihove. Naravno, da zasladi 2011, ulazi u knjigu „Ulicama Blogograda“.
Nemanja sljiveje pisao malo, bavio se informatičkim temama i idejama o ulepšavanju bloga.
Biljana leptirse konačno vratila na blog da svojim leptirićima podseti na lepotu življenja. Retko piše, a nešto mi se čini da će uskoro imati još manje vremena iz nekih lepih razloga.
Anam je vrckavom duhovitošću uspevala da prebrodi mnoge situacije koje inače nisu duhovite. O njene aforizme i komentare počele su i neke novine da se nadmeću. Kao recenzent knjige iskazala je raskoš svog spisateljskog talenta.
Mandrak72 je stizao kad je mogao na blog, jer velika porodica traži dosta angažmana. Otkako je objavio knjigu „Pod svodovima desetog sela“,  ne miruje i radi na mandrakizmima. Od njega je potekla inicijativa o udruživanju blogera u akcionarsko društvo „E baš hoćemo da objavimo knjigu iako se ne poznajemo uživo!“
Nastaviće se...