Moglo bi se reći da su imali solidnu vezu osuđenu na neuspeh. Prijatno za oboje, ali neusklađeno. Kad ga je uhvatila u lažima, otišla  je od njega zbog nepoverenja. Nastavio je da je bombarduje izjavama ljubavi u koje ona više nije verovala. Kukao je, molio, pretio,  kako kada. Retko bi im se putevi ukrstili da se vide, no tada bi mu nedvosmisleno davala do znanja da nisu više u zajedničkoj priči. Kad joj je javio da putuje  u njihovo gnezdo, gde im je mnogo puta bilo lepo, prisećao se, svaka stanica je mirisala na njih dvoje, svaki kilometar bliže gnezdu boleo je...slao je besomučno poruke, pune nade će se ona predomisliti i doći. Pa poruke kad je stigao, sam, tužan bez nje, njene slike bole, zovu je da se vrati, da mu dođe. Smeškala se dok je čitala te poruke i pitala se dokle čovek može ići u ubeđivanju nekoga ko je izišao iz njegovog života.
Sledećeg dana je pomislila kako se on budi tamo sam, bez nje, i zapitala se koliko će mu trebati vremena da krevet ispuni- nekom drugom. Ne dugo, zaključila je. Takav je čovek, ne ume da bude sam. Vraćala se iz grada autobusom, gužva, nigde mesta. Baš joj nije prijalo stajanje, guranje, pa je nastavila da se provlači do mirnjeg dela autobusa. I onda ga je videla. Sedeo je ispred nje s nekim muškarcem i glasno se smejao. Htela je da se vrati, da je ne vidi, no utom je čula nešto što ju je zadržalo.
“Zamisli sad nju tamo. Dolazi i ljubi vrata!“
„Zašto misliš da je tamo?“ upita ga drug.
„Toliko sam je ubeđivao, molio i kumio, da mi je nešto sažaljivo odgovorila. Smilovala se nada mnom tako jadnim i siguran sam da je sada već tamo. Prevalila toliki put, dolazi pred kuću i ljubi vrata. Kako je to slatka osveta!“
Tako li je on zamislio! Da je namami molbama i ismeje? Ubeđen da je ona tamo i da ga traži? A on ovde uživa u slatkoj osveti.

Progurala se malo napred, očešala ga u prolazu tek da je primeti i pogledi su im se sreli. Zapanjenost  u njegovim očima bila je dovoljna. Izišla je na prvoj stanici.


bus 

 Priče smo anam i ja pisale na zadatu temu, pojmovi zajednički: razlaz ljubavnika, susret u autobusu. Evo šta je ispalo.