Na današnji dan pre xx godina svet je postao bogat, rodio se dobri duh. To što liči na Andželinu Džoli ne smeta joj da se ogrće dugom da voli lavove
i gaji kaktuse raskošnih cvetova Srećan ti rođendan, draga Casper, obogaćuj život svojih bližnjih svojim prisustvom, a ovaj blog svojim čarobnim putovanjima i savetodavnim komentarima koji su mnogima pomogli da nađu sebe. Tortu podeli s nama! Živela!
Kakva je razlika između dobre i odlične sekretarice? Dobra sekretarica kaže: "Dobro jutro, direktore!"
A odlična sekretarica kaže: "Jutro je, direktore!"
Moja supruga i ja smo sedeli za stolom, na proslavi mature. Moja žena je neprekidno gledala pijanog čoveka koji je sedeo sam za stolom, blizu nas. “Poznaješ li ga?” "Da”, uzdahnula je, “On je nekada davno bio moj momak..Čula sam da se propio čim smo se rastali, i čujem da od tada se nije treznio.” “Bože moj”, rekoh, “Ko bi poverovao da osoba može tako dugo da slavi.” I tako je počela svađa...
Danas u troli, pored mene neko dvoje klinaca se 'vataju. Jedna baba gleda to sve sa strane. Cura skontala da baba zuri u njih i reče: "A, i ti bi volela ovako, jel´ da?" Kad, baba uzvraća: "E, ćeri draga, u moje vreme ja prolazim jednom stranom ulice, on drugom... Ja mu samo mahnem, njemu se digne, a pogledaj jadna ti šta ti treba da uradiš za to!"
Mogao bi se neko pitati zašto sam odabrala naziv bloga Valcer, a ne Sladoled, kad se ne zna šta volim više od to dvoje. Pa dobro, de, ipak više volim ples. Jednu nijansu više. Ali odmah za njim ide sladoled. Čak mi je jedna stara riječka dama poklonila svoje ljubomorno čuvane recepte za sladoled, shvativši moju ljubav. Evo tih recepata. Želim uspešno pripremanje, a ako je potreban degustator da proceni jeste li uspeli, evo stižeeeeem!
Sladoled od čokolade Umutiti 100 g rendane ili topljene čokolade, 1 žumance, 70 g šećera, 1 kašičicu "Gustin", 200 g mleka i kuvati na pari do vrenja, uz mešanje. Provrelo skloniti i ohladiti. Dodati 200 g umućene slatke pavlake i zamrznuti uz povremeno mešanje. Sladoled od vanile Dobro izmešati 5 žumanaca i 150 g šećera, dodati 2 vanilin šećera i 250 g mleka. Mešati na pari dok ne provri, naglo ohladiti, dodati 200 g umućene slatke pavlake i zamrznuti uz mešanje.
Voćni sladoled Očišćeno i oprano vrlo zrelo voće 250 g (jagoda, malina, ananas, breskve, banane itd) propasirati u sok, dodati 70 g šećera u prahu i 200 g umućene slatke pavlake. Zamrznuti mešajući.
Počinjemo skromno, vežbama razgibavanja Trener pusti rumbu, traži da ponovimo osnovni korak, izgleda lako kad on pokazuje, ali noge nešto nikako da ulove taj famozni ritam 4,1. I čini nam se da nikad nećemo savladati tu zahtevnu rumbu. Nekako lakše ide rok, a ni bluz nije težak. Engleski valcer traži pažljivo uvo i praćenje koreografije, bečki valcer izaziva vrtoglavicu većini. Kažem ja da mi se ne vrti u bečkom, a trener odigra sa mnom oko cele sale veoma brzo, samo desni okret bez levog, naglo se zaustavi i pusti me. Pod se približio neviđenom brzinom! A, nema više brzih tvrdnji, dokaži pa izjavi ! Izlazak na prvi bal bio je trema na kub. Kako odigrati pravilno, ne obrukati se? Tek kasnije, na drugom, trećem, petom balu, shvatiš da je najbitnije da si deo te priče u kojoj ipak samo izabrani učestvuju, da istinski uživaš u plesu, pratiš partnera i pustiš da vas ritam i noge nose...
Kad prvi put vidiš takmičarske parove na delu, misliš da ni delić tog plesnog umeća nikad nećeš dostići
(photos by sanjarenja56)
Ali, jednog dana, ako se dovoljno trudiš i dovoljno želiš, možeš plesati i ovako: