[ Rođendani ] 04 Septembar, 2011 01:28

Na današnji dan pre xx godina svet je postao bogat, rodio se dobri duh.

To što liči na Andželinu Džoli
angelina Jolie
ne smeta joj da se ogrće dugom

da voli lavove


i gaji kaktuse raskošnih cvetova
kaktus
Srećan ti rođendan, draga Casper, obogaćuj život svojih bližnjih svojim prisustvom, a ovaj blog svojim čarobnim putovanjima i savetodavnim komentarima koji su mnogima pomogli da nađu sebe. Tortu podeli s nama!
torta
Živela!

zdravica

[ Humor ] 03 Septembar, 2011 08:36

Kakva je razlika između dobre i odlične sekretarice?
Dobra sekretarica kaže: "Dobro jutro, direktore!"

A odlična sekretarica kaže: "Jutro je, direktore!"

sekretarica 

 Moja supruga i ja smo sedeli za stolom, na proslavi mature. Moja žena je neprekidno gledala pijanog čoveka koji je sedeo sam za stolom, blizu nas.
“Poznaješ li ga?”
"Da”, uzdahnula je, “On je nekada davno bio moj momak..Čula sam da se propio čim smo se rastali, i čujem da od tada se nije treznio.”
“Bože moj”, rekoh, “Ko bi poverovao da osoba može tako dugo da slavi.”
I tako je počela svađa...

Danas u troli, pored mene neko dvoje klinaca se 'vataju. Jedna baba gleda to sve sa strane. Cura skontala da baba zuri u njih i reče:
"A, i ti bi volela ovako, jel´ da?" Kad, baba uzvraća:
"E, ćeri draga, u moje vreme ja prolazim jednom stranom ulice, on drugom... Ja mu samo mahnem, njemu se digne, a pogledaj jadna ti šta ti treba da uradiš za to!"

[ Recepti ] 02 Septembar, 2011 11:37

Mogao bi se neko pitati zašto sam odabrala naziv bloga Valcer, a ne Sladoled, kad se ne zna šta volim više od to dvoje. Pa dobro, de, ipak više volim ples. Jednu nijansu više. Ali odmah za njim ide sladoled. Čak mi je jedna stara riječka dama poklonila svoje ljubomorno čuvane recepte za sladoled, shvativši moju ljubav. Evo tih recepata. Želim uspešno pripremanje, a ako je potreban degustator da proceni jeste li uspeli, evo stižeeeeem!

Sladoled od čokolade
Umutiti 100 g rendane ili topljene čokolade, 1 žumance, 70 g šećera, 1 kašičicu "Gustin", 200 g mleka i kuvati na pari do vrenja, uz mešanje. Provrelo skloniti i ohladiti. Dodati 200 g umućene slatke pavlake i zamrznuti uz povremeno mešanje.

sladoled od cokolade
Sladoled od vanile
Dobro izmešati 5 žumanaca i 150 g šećera, dodati 2 vanilin šećera i 250 g mleka. Mešati na pari dok ne provri, naglo ohladiti, dodati 200 g umućene slatke pavlake i zamrznuti uz mešanje.

vanila sladoled 

Voćni sladoled
Očišćeno i oprano vrlo zrelo voće 250 g (jagoda, malina, ananas, breskve, banane itd) propasirati u sok, dodati 70 g šećera u prahu i 200 g umućene slatke pavlake. Zamrznuti mešajući.

vocni sladoled 

(posvećeno merkur)

[ Ples ] 01 Septembar, 2011 09:12

Počinjemo skromno, vežbama razgibavanja
vezbe
Trener pusti rumbu, traži da ponovimo osnovni korak, izgleda lako kad on pokazuje, ali noge nešto nikako da ulove taj famozni ritam 4,1.
rumba
I čini nam se da nikad nećemo savladati tu zahtevnu rumbu. Nekako lakše ide rok, a ni bluz nije težak.
rok
Engleski valcer traži pažljivo uvo i praćenje koreografije, bečki valcer izaziva vrtoglavicu većini. Kažem ja da mi se ne vrti u bečkom, a trener odigra sa mnom oko cele sale veoma brzo, samo desni okret bez levog,  naglo se zaustavi i pusti me. Pod se približio neviđenom brzinom! A, nema više brzih tvrdnji, dokaži pa izjavi !
Wink
engleski valcer
Izlazak na prvi bal bio je trema na kub. Kako odigrati pravilno, ne obrukati se? Tek kasnije, na drugom, trećem, petom balu, shvatiš da je najbitnije da si deo te priče u kojoj ipak samo izabrani učestvuju, da istinski uživaš u plesu, pratiš partnera i pustiš da vas ritam i noge nose...
Bal

bal
Kad prvi put vidiš takmičarske parove na delu, misliš da ni delić tog plesnog umeća nikad nećeš dostići

takmicari
(photos by sanjarenja56)

Ali, jednog dana, ako se dovoljno trudiš i dovoljno želiš, možeš plesati i ovako:

(video by You tube)

«Prethodni   1 2 3 4 5 6