Do sada smo u Blogogradu preduzimali nekoliko uspešnih akcija. Izvedena je prva blogerska predstava koja je pokupila 6 nagradu na TIN festu u Kruševcu. Blogeri su bili režiser i autor knjige po kojoj je urađen scenario. Uspeli smo da se ta predstava uspešno pokaže i Beogradu, o čemu je izveštavao RTS 1 u udarnim terminima. Štampano je već nekoliko blogerskih knjiga, koje su u celosti prvo objavljene na blog.rs, pa su onda ukoričene. Osam mladih pisaca blogera primljeno je u najaktivniji književni klub u Srbiji, petero od njih se ponosi  svojim radovima odštampanim u cenjenom zborniku kluba. Blogeri su imali promocije svojih knjiga u okrilju istog kluba.
Sada je sazrelo vreme da idemo dalje. Manifest akcije objavio je mandrak72, pogledajte post "Javni poziv - ideja" ako ste ga propustili. Zainteresovani blogeri su se javljali i ponudili konkretnu pomoć. Mislim da su neki od dobrih pisaca propustili tu objavu.
Šta sada trebamo uraditi? Ako nas ima dovoljno u akciji, ako ima 10-20 blogera zainteresovanih da svoje najbolje radove objave u zajedničkoj knjizi kojoj dajem radno ime “ Knjiga Blogograda“, možemo krenuti u realizaciju. Pravo ime knjige biće rezultat naših inspiracija, svako će dati svoj predlog pa ćemo izabrati najlepši. Imamo najboljeg grafičkog dizajnera u našim redovima. Lektor i recenzenti su tu, takođe i književni klub  čija  stručna komisija  može odabrati radove vredne objavljivanja. U knjizi bi svi imali podjednak prostor, o kojem ćemo se još dogovoriti. Tehničke detalje, kako bi to izgledalo i koliko bi koštalo svakog učesnika ovog projekta (ne mnogo, kad se podeli na ravne časti) očekujemo kad Šuky sve stavi na papir, podvuče crtu i sračuna. Treba nam glavni organizator koji će prikupljati radove i koordinirati akciju. Pretpostavljam da očekujete da to bude moja malenkost, ukoliko se neko drugi ne javi dobrovoljno da preuzme taj zadatak (na čemu bih mu bila zahvalna).
Pa, jesmo li u niskom startu? Krećemo li?