[ Lepota ] 31 Oktobar, 2009 14:31

Pomalo je neobičan osećaj prvi put biti među izlagačima na sajmu, među onima koji nude knjigu, i ne dolaze "samo " da u moru knjiga nađu nove lepe naslove za svoju biblioteku. Uvek sam se pitala kako izlagači uopšte nađu put do oka pa i srca čitaoca, i odgovor beše: teško. Kad sve treba da ide potaman, otkaže bar fotoaparat, ako ne i nešto važnije. Tako je gkojadinovic juče prvi postavio slike sa našeg štanda, tj štanda Udruženja pisaca "Poeta" na galeriji između hale 1 i  i moram priznati da je to uradio profesionalnije od mene.  Ovde su direktor i urednik "Poete" sa mojom (ne baš tako malenom) malenkošću.

mi na standu

stand

Za to dobija ljupko hvala i široki osmeh. A šta to izviruje s police na štandu? Pored moje knjige "Valcer" tu je anam sa prvencem  "Greška" i Voja Radovanović sa "Tesla se vraća u Ameriku" i "Kako sam ostao neženja".

knjige

U neposrednom komšiluku je Zorica Sentić sa svojom jedinstvenom akcijom "Darujmo reč", pa ko se zaputi na sajam još danas i sutra, može poneti poneku knjigu koju će darivati akciji i koja će se naći u nekoj siromašnoj školskoj biblioteci.

Zorica Sentic

[ Rođendani ] 31 Oktobar, 2009 00:01

Ako kažem čarobnjak, na koga ćete pomisliti? Mandrak72? Odgovor je tačan! A ako ga pomenem danas, na šta ćete pomisliti? Da mu je rođendan. Ko je god isto pomislio, pogodio je i za nagradu može da priđe torti i dobrom vinu koji čekaju da podigemo čaše u zdravlje čarobnjaka lepe reči, onoga koji sve ume da posmatra iz nekog ugla iz kojeg mi to nismo ni pomislili da gledamo, i da nam čvrsto drži pažnju dok god nam ne ispriča zanimljivu priču.
Srećan ti rođendan na Sv. Luku, čarobnjače!

A ako kažem lepa ptica, na koga ćete pomisliti? Na grlicu, naravno! Ne znam šta joj bi da se rodi na isti dan kao mandrak72, a mislim da nisu blizanci :) Dama koja daje svoj poseban pečat blogu i nedostaje kad god zaboravi da svrati - danas ima najveseliji dan! Srećan ti rođendan, draga grlice!

Izvinjenje slavljenicima, pokušala sam da postavim dva odvojena posta,naravno to nije išlo, pa sam ipak napisala zajedničku čestitku slavljenicima! A ovi pokloni su za slavljenike, molim polagano otpakivati!

slika

[ Moje priče ] 30 Oktobar, 2009 08:09
Ni dan danas ne mogu reći da li je bila ružna ili lepa. Na prvi, drugi i treći pogled, moja drugarica bila je baš ružna. Četvrtasta glava, retka opuštena kosa bez ikakve frizure, četvrtasta ramena, cela nekako kao robot građena, neprivlačna, upadljivo neupadljiva...da sam muškarac, nikad je ne bih primetila. Al' ne lezi vraže! Čim bi joj se približio momak koji bi joj se dopadao, ona bi dobijala takav izraz i sjaj da je postajala lepotica! Na moje oči se menjala, kao čarobnim štapićem vile dodirnuta! To sam primećivala i ja, ali kako su momci primećivali! Najzgodniji su se oko nje vrteli! I zadržavali. Konačno se udala za jednog od najlepših momaka u kraju i u novoj porodici je veoma cenjena i omiljena.  U čemu je stvar, ni dan danas ne znam. Šarm? Njenu dušu su oni svi videli, pa ju je ona činila lepšom?  Zaista ne znam odgovor.
[ Humor ] 29 Oktobar, 2009 08:39

 Na sudu tužilac pozove svog prvog svedoka, bakicu od blizu 80 godina i upita je :
 "Gospođo Tomić, da li me poznajete?"
 "Kako vas ne bih poznavala, gospodine Jović. Znam vas još kao dečaka, ali moram vam iskreno reći da sam se u vas jako razočarala. Uvek ste lagali, varali svoju ženu, tračarili ste ljudima iza leđa i manipulisali
 njima. Vi mislite da ste velika faca, a ustvari nemate mozga koliko ni mušica bez glave. Da, ja vas dobro poznajem...!"
 " Da, naravno da poznajem i gospodina Zdravkovića. Znam ga iz vremena dok je još bio mladić. On je lenčuga, prevrtljivac i ima problema s alkoholom.
 On ne može uspostaviti normalan odnos ni sa kim, a bije ga i glas najlošijeg advokata u zemlji. Da ne pominjem da vara svoju ženu sa tri druge, među kojima je i vaša.  Da, da, dobro ga poznam...
 Branilac samo što nije dobio infarkt.
 Sudac naredi obojici advokata da mu priđu i tihim glasom im reče:" Slušajte vas dvojica idiota, ako bilo koji od vas upita babu da li poznaje mene, idete obojica u zatvor!".

[ Lepota ] 27 Oktobar, 2009 19:45

Danas sam imala druge planove, a na sajam knjiga da ponovo odem u petak, u pesničko popodne na štandu "Poeta" od 16 h. Ali su me Anam i Voja Radovanović zvali da odnesemo novi kontigent knjiga na štand, jer su prethodne rasprodate. Tako su dve dame i jedan gospodin svratili na svoj matični štand Udruženja  pisaca "Poeta", što se pokazalo korisnom šetnjom po moju liniju (u prolazu iz hale 1 prolaz u halu 4,  galerija desno). Tu se kočopere naše knjige "Tesla se vraća u Ameriku", "Kako samo ostao neženja", "Greška" i "Valcer". Da li je Tesla koji se vratio u Ameriku napravio grešku što nije odigrao životni valcer, pa je ostao neženja? Tu dilemu možete rešiti ako pročitate sve četiri knjige zaredom! 

knjiga

Pozajmljujem od Zorice fotografiju sa  štanda. Knjige su levo pored gospodina Habazina, urednika  "Poete".

1 2 3 4 5  Sledeći»