[ Lepota ] 31 Oktobar, 2009 14:31

Pomalo je neobičan osećaj prvi put biti među izlagačima na sajmu, među onima koji nude knjigu, i ne dolaze "samo " da u moru knjiga nađu nove lepe naslove za svoju biblioteku. Uvek sam se pitala kako izlagači uopšte nađu put do oka pa i srca čitaoca, i odgovor beše: teško. Kad sve treba da ide potaman, otkaže bar fotoaparat, ako ne i nešto važnije. Tako je gkojadinovic juče prvi postavio slike sa našeg štanda, tj štanda Udruženja pisaca "Poeta" na galeriji između hale 1 i  i moram priznati da je to uradio profesionalnije od mene.  Ovde su direktor i urednik "Poete" sa mojom (ne baš tako malenom) malenkošću.

mi na standu

stand

Za to dobija ljupko hvala i široki osmeh. A šta to izviruje s police na štandu? Pored moje knjige "Valcer" tu je anam sa prvencem  "Greška" i Voja Radovanović sa "Tesla se vraća u Ameriku" i "Kako sam ostao neženja".

knjige

U neposrednom komšiluku je Zorica Sentić sa svojom jedinstvenom akcijom "Darujmo reč", pa ko se zaputi na sajam još danas i sutra, može poneti poneku knjigu koju će darivati akciji i koja će se naći u nekoj siromašnoj školskoj biblioteci.

Zorica Sentic

[ Rođendani ] 31 Oktobar, 2009 00:01

Ako kažem čarobnjak, na koga ćete pomisliti? Mandrak72? Odgovor je tačan! A ako ga pomenem danas, na šta ćete pomisliti? Da mu je rođendan. Ko je god isto pomislio, pogodio je i za nagradu može da priđe torti i dobrom vinu koji čekaju da podigemo čaše u zdravlje čarobnjaka lepe reči, onoga koji sve ume da posmatra iz nekog ugla iz kojeg mi to nismo ni pomislili da gledamo, i da nam čvrsto drži pažnju dok god nam ne ispriča zanimljivu priču.
Srećan ti rođendan na Sv. Luku, čarobnjače!

A ako kažem lepa ptica, na koga ćete pomisliti? Na grlicu, naravno! Ne znam šta joj bi da se rodi na isti dan kao mandrak72, a mislim da nisu blizanci :) Dama koja daje svoj poseban pečat blogu i nedostaje kad god zaboravi da svrati - danas ima najveseliji dan! Srećan ti rođendan, draga grlice!

Izvinjenje slavljenicima, pokušala sam da postavim dva odvojena posta,naravno to nije išlo, pa sam ipak napisala zajedničku čestitku slavljenicima! A ovi pokloni su za slavljenike, molim polagano otpakivati!

slika