[ Susreti ] 06 April, 2008 07:04

Na ovom blog.rs zanimljivo se društvo okuplja. Pozitivno usmereno, vedro, a kad je neko tužan, odmah dobije podršku i razgaljivanje sa više strana. Da li su takvi odnosi mogući samo u blogosferi, ili bi se mogli preneti i u „stvarni „ život? Možemo li deo naučenog u blogoživotu preneti u svakodnevnicu, da nam bude lakša i lepša?  Svi na blog dolaze da bi se iskazali, dakle, sebe radi. Budu ili ne budu prihvaćeni. Ako budu, ostali počinju da ih stimulišu da budu sve bolji i bolji, aktivniji, vedriji, da svaki post bude lepši. I to postaje zaraza koja se širi moćnije od gripa. Počinjemo da razmišljamo o ostalima, da ih zamišljamo, neki to izraze fotografijom, drugi crtežom, treći opisom, a četvrti idu korak dalje i komuniciraju i van bloga, viđaju se i  čak ustanove da su te stvarne osobe onakve kakvima su ih i zamišljali, što se ispostavi kao najlepše otkriće. Kako vidim neke od blogera, one s kojima najčešće komuniciram na blogu i pomalo i van  njega?

-Domaćica: Ustvari je domaćica celog bloga, moja davno izgubljena  pa pronađena sestra, osoba sa izuzetnim smislom da ljude i stvari postavi na njihovo mesto.

-Baladašević: Duša i srce bloga, Laloš koji bi najsrećniji bio kad bi se ceo svet pretvorio u jedan ogromni osmeh.

-Tužna: Tako samo ona sebe zove, svi je zovu Veselica. Onaj ko će je jednom dobiti neće imati pojma kakvo blago ima, moraćemo mi da mu kažemo!

-Principessa78: Dobronamerna i osećajna dama čije bi se ime moglo prevesti i kao Ljubav.

-Vladica: Pesnik prirode i emocija, jedan od poslednjih romantičara

-Principessa: Mlada dama sa manirima princeze, trebala bi da ispita svoj rodoslov, možda i jeste princeza

-Stepskivuk: Majstor kratke pesničke forme, ume da sa veoma malo reči kaže mnogo lepog

-Pinokio: Umetnička urednica bloga, skretničar svega sa ružnog na lepo

-Krilaandjela: Vitez lepe reči koga inspiriše sve nežno što neko kaže na blogu

-Hyperblogger: Osoba raskošne emotivnosti, sa ogromnom dozom ljubavi za ceo svet

-Glumac: Pozitivni posmatrač svega oko sebe i oko bloga

-Šiljka: Stroga i mudra dama sa velikim smislom za povezivanje stvari

-Sanjarenja 56: Zadužena za malo smeha, malo tuge, bolje bi bilo da se više samozaduži za ples!

........Nastaviće se...To be continued...

[ Humor ] 05 April, 2008 07:58

Muž je odveo ženu na prvu partiju golfa u njenom životu. Kao što se moglo i očekivati, njen prvi udarac završio je u prozoru predivne kuće u blizini golf igrališta. Muž je poludeo:
Upozorio sam te da budeš oprezna, Sada ćemo morati da odemo tamo i da
platimo štetu.” I tako je par otišao do kuće i pokucao na vrata. Iznutra se začuo prijatan glas: “Uđite!”
Kad su ušli, imali su šta da vide, ne samo da je prozor bio razbijen, i staklo svuda po podu, nego se razbila i predivna antička vaza. Na sofi je ležao mladi muškarac: Da li ste vi par koji je razbio prozor?” Da, gospodine, strašno nam je žao. - kažu oni. Oh, nije potrebno da se izvinjavate, zapravo ja sam vam vrlo zahvalan. Vidite, ja sam duh i bio sam zarobljen u toj vazi više od 1.000 godina.
Sad kad ste me oslobodili, mogu da ispunim 3 želje. Ako vam ne smeta, i jednom i drugom ću ispuniti po jednu želju, ali poslednju bih ostavio za sebe. Par je odmah pristao. Muškarac je razmislio na trenutak pa rekao da želi po milion dolara svake godine do kraja života.
Nema problema, to je najmanje što mogu da učinim, i uz to vam garantujem
dug i zdrav život. A sad vi, gospođo, šta vi želite? Ona reče da u svakoj državi na svetu želi ogromnu kuću sa slugama. ”Runajte da je sređeno", kaže duh.
A koja je tvoja želja? – pita muž. Pa dobro, pošto sam bio zarobljen više od 1.000 godina, moja želja je da spavam sa vašom ženom.
Muž pogleda ženu i reče joj da ona odluči, sad kad su bogati i imaju sve te kuće. Ona razmisli, reče da joj nije svejedno, ali da bi, sa obzirom na sve, mogla to da podnese. Duh i žena odu uz stepenice i provedu ostatak dana uživajući jedno u drugom. Duh je bio nezasitan. Muž je sedeo u
prizemlju i slušao vrisku i požudu obe strane. Posle neka 3 sata seksa bez prestanka, duh se okrene i pogleda ženu pravo u oči:
Koliko godina imate Vi i Vaš muž?
Tridesetpet, isto smo godiš¡te - odgovori žena.
Bez zavitlavanja? Toliko godina, a još uvek oboje verujete u duhove? 

[ Humor ] 04 April, 2008 07:56

 

Kupite prase.

Popijte jednu rakiju.

Stavite prase u rernu.

Popijte još dve rakije.

Stavite celzijuse na 375 rerna.

Popijte još 3 rakije čašice.

Uključite rernu.

Rakijte jos 4 čašice.

Prenite okrase.

Rakijte još bocu jednu.

Povi pilo na prase.

Časite jos sipaj rakije jednu.

Pecite rakiju jos 4 sata.

Izvadite rernu iz praseta.

Ohladite da se prase sačeka.

Uzmite rakije još bocu jednu.

Isprasite sece.

Stolirajte na servis.

Bogolite se mogu.

[ Moje priče ] 03 April, 2008 12:37

 

Poljubio ju je prvi put na mesečini, pod borovima, dok su morski talasi pevali. Princ iz snova, njena prva ljubav. Voleo je i on nju i žalio što ona ima samo 17 godina, pa se ne može udati bez dozvole roditelja. Onda je videla muškarca koji plače, scenu koju nikada neće zaboraviti. Njen otac mu je zabranio da je viđa,on je poslušao. Nije se borio za nju. To nikada nije shvatila.

Mnogi su je hteli, prosili, ali njeno srce okamenjeno ostalo u prošlosti. Kad je došao muškarac koji je izgledao kao neko ko zna šta hoće, shvatila je pogrešno da je snažan čovek, podrška, ruka da je vodi, a ne grubijan. Uzela je pruženu ruku. Sve njeno bilo je njihovo, sve njegovo bilo je i ostalo njegovo. Ruku i glas dizao za sve što nije po njegovom bilo. Nije dozvolila samo da se ruka spusti, sve drugo je puštala, glupavo. Bog joj dade 11 godina vremena sa shvati da on nije za nju i ode na vreme. A ona, boreći se da dobije decu, nije htela da vidi ništa više, niti da uvidi da joj treba i muž i otac za podizanje dece. Pa Bog reče – kad si luda, eto ti dece! I dobi dve lutke, koje je sa 7 godina nespavanja  podigla, iz nemogućih boljki čupala, nad njima bdila kao ptica, a on spavao i uživao. Kad je trebao da čuva svoju decu da bi ona učila, on je izmišljao druge zabave, samo da ona ne završi započeto i ne postane, ne daj bože, samostalna. Shvatila je kasno da taj brak i nije sklopljen da bi ona bila srećna, nego da bi nastala njena deca. Jedino veliko opravdanje i smisao. I kada se osećala kao krpa, a ne više kao žena, razumevanje je pružio ON. Video ženu dostojnu poštovanja i ljubavi. Ali tek kad je bio siguran da nema šta da ugrozi, da je i njen brak kao i njegov, noćna mora. Zajedno su lakše prebrodili ono što su oboje odlučili da trpe. A onda on ode daleko, u nezaborav, i ona ostade sama sa sudbinom. S nekim koga ne može više ni da vidi, a trpeće još dok deca ne odu svojim putem, ubeđena da je njima tako bolje. A kad odu, ostaće sama i praznog srca.

I zato, kad proleće raskošno raširi mirisne haljine, i procvetaju ljubavi, ona plače. Zna da je uvek pogrešno davala srce, bez ostatka. Da je život premijera, bez reprize. Nema utehe. Ni oprosta.

[ Recepti ] 02 April, 2008 15:40

 

Noćas smo suprug i ja sedeli na kauču i razgovarali o  životu.
Razgovor nas je odveo i na razmišljanje o dignitetu  ljudskog  života.
Rekao mi je:
-Draga, ako se meni  nešto dogodi, da bih bio u stanju
vegetiranja, ovisan o aparatima i tečnosti, molim te, isključi sve stvari koji me drže na  životu. 
Čim je to rekao,  ustala sam, isključila TV aparat i uzela mu pivo iz ruke. 

*****

1. Samo dve stvari su estetski savršene – sat i mačka (Kartije).

2. Kada se uzmu u obzir osobine koje mačke imaju, kao čistoća, nežnost, strpljenje, hrabrost i ponos, koliko nas bi – pitam ja vas - bilo u stanju da bude mačka? (Meri).

3. Mačku ne možete posedovati. Najviše što možete jeste da joj budete partner (Svenson).

4. Sve nas, u dubinama našeg bića, pokreću isti nagoni. Samo mačke imaju hrabrosti da otvoreno žive po njima (Bakbaum).

5.Volim mačke jer volim svoj dom: vremenom one postanu vidljivi deo njegove duše (Žan Kokto).

6. Kad bismo svakome koga sretnemo toliko tepali kao svojoj dragoj maci, i oni bi preli (Bakbaum).

7. Ljudi koji mrze mačke – osvanuće u svom sledećem životu kao  miševi (Resnik).

******

Paradižot

Liči na šnenokle, ali nije, ukusnije je i zdravije, koncentrat gvožđa (protiv anemije) koje se lako koristi  i kalcijuma. Ima jednu manu – što ga češće jedeš, više ti se jede! A pravi se lako.

Izlomiti 250 g petit beurre keksa (Soko Štark, Kraš)  u 6 činijica. Skuvati litar mleka, ubaciti sneg od umućena 4 jajeta, okrenuti ih da se skuvaju do 5 minuta,  pa skuvana belanca staviti na izlomljen keks. U mleko sipati  umućena 4 žumanca sa  4 kašike šećera i 2 kašike kakao praha, pa pustiti da provri. Smesu sipati preko keksa sa belancima i ostaviti da se ohladi. Jesti u slast!