[ Lepota ] 20 Mart, 2008 21:21

      Ime mu je bilo Fleming, bio je siromašan škotski seljak. Jednog dana,  dok je crnčio za preživljavanje porodice, čuo je iz obližnje močvare povik u pomoć. Odbacio  je alat i požurio u močvaru.  Tamo je, zaglibljen do pojasa u crnom blatu, prestrašeni dečak vikao i borio se, da bi se izvukao iz močvare. Seljak Fleming spasao je dečaka  sigurne smrti.  Sledećeg  dana u seljakovo se dvorište dovezla bogata kočija. Elegantno obučeni plemić izišao je iz kočije i predstavio se kao otac dečaka, kog je seljak spasao.  "Želim da Vam platim" , rekao je plemić. 'Spasli ste život mome sinu!'  "'Ne , ne mogu primiti novac za to što sam uradio", rekao je škotski seljak i  odbio ponudu. Tada je  naišao seljakov sin.!"'Da li je to Vaš sin?" - upitao je plemić. "Da!' -  ponosno je odgovorio seljak. "'Napravimo dogovor" -  predložio je plemić  -  Dozvolite mi, da mu osiguram obrazovanje, kakvo ima i moj  sin.  Ako je momak imalo sličan ocu, bez sumnje će stasati u čoveka na koga ćemo obojica biti ponosni".

  Tako je i bilo. Sin seljaka Fleminga pohađao je najbolje škole i za čas je završio bolničku medicinsku školu sv. Marije u Londonu i postao je poznat u celom svetu kao Sir Alexander Fleming, pronalazač penicilina. Nakon više godina plemićev sin, koji je bio spasen iz močvare, razboleo  se od upale pluća.  I šta ga je tada spaslo ?  -  Penicilin ! A kako se zvao plemić?  - Lord Randolph Churchill. A ime njegovog sina? - Sir Winston Churchill.

[ Humor ] 19 Mart, 2008 20:47
Žena peče jaja za doručak svome mužu. Odjednom njen muž uleti u kuhinju:
• Pazi! PAZI! Stavi još malo ulja! Oh, Bože! Pečeš ih previše istovremeno. PREVIŠE! Okreni ih! SAD IH OKRENI! Treba još ulja. Joj! GDE ćemo naći JOŠ ULJA? ZALEPIĆE se! Pazi... PAZI! Rekao sam ti PAZI! NIKAD me ne slušaš dok kuvaš! Nikad! Okreni ih! Požuri! Jesi li LUDA? Jesi li TOTALNO poludela? Ne zaboravi ih posoliti. Znaš, uvek zaboraviš da ih posoliš. Posoli. POSOLI! POSOLI!
Žena ga zaprepašćeno pogleda:
• Šta je bre sa tobom? Misliš da ne znam da ispečem par jaja?
Muž mirno odgovori:
• Ne, samo sam hteo da ti pokažem kako je meni dok vozim
.
Innocent
[ Slikopisi ] 17 Mart, 2008 16:52

 

Hajdelberg 15.3.2008.

Upravo je završen 32. po redu godišnji nefrološki seminar u Hajdelbergu, najbolji u Evropi. Nemci petočlanoj srpskoj ekipi već 8 godina besplatno serviraju najnovija znanja iz nefrologije, sa odličnim smeštajem i transferom do aerodroma, dok 900 Nemaca redovno plaća ceo seminar, za akreditaciju. Uživam u svakom trenu, velika je privilegija dobiti toliko znanja serviranog u 3 odlično isplanirana dana, gde sve funkcioniše savršeno u minut. Organizator i domaćin prof. Eberhard Ritz, predsednik svetskog nefrološkog udruženja, sa srpskom ekipom radosno završava svaki seminar, uz pozdrave i poziv “Do sledeće godine!”

I dok se učesnici  s nemačkog govornog područja brzo vraćaju u svoje zemlje, naša ekipa ima još jedan dan da opušteno sabere utiske i uživa u bajkovitom gradu u kome imate utisak da je vreme stalo. I eto me sada na brdu iznad Hajdelberga, u starom dvorcu, odakle puca predivan pogled na grad, ljupko opružen duž reke Nekar. Umivene stare fasade blistaju pod prolećnim suncem, stari most sa lepim kapijama ponosno dominira panoramom. Prelepi izlozi okićeni pre Uskrs  zadivljujuju maštovitošću i smislom za lepo. Glavnom ulicom šetaju nasmejana lica iz raznih delova sveta.

Ne osećam se ovde kao stranac, nego kao dobrodošao gost i kolega čije se mišljenje uvažava. I želim da sva naša mladost, ali i moji vršnjaci, dožive da budu građani Evrope i sveta.

[ Humor ] 14 Mart, 2008 15:29

 

Iz riznice kineskih mudrosti - pet saveta ženama:

1. Važno je pronaći čoveka koji će ti pomagati u teškim poslovima i koji će imati dobar posao. Cool

2. Važno je naći pametnog čoveka, obrazovanog i duhovitog, koji će te znati nasmejati. Smile

3. Važno je naći čoveka na kojeg se uvek možeš osloniti, u kojeg uvek možeš imati poverenje, koji ti nikada neće lagati. Innocent

4. Važno je naći čoveka koji će biti dobar u krevetu, koji će uživati voditi ljubav s tobom. Kiss
 
5. Važno je da se ova četvorica ne poznaju. Wink

 

 

PS. Ako neka srećnica ima svu četvoricu u jednoj osobi, NEKA GA ČUVA KAO OČI U GLAVI! Smile

[ Lepota ] 12 Mart, 2008 16:40

Mladog  kralja Artura je  uhvatio kralja susednog kraljevstva dok je krišom lovio u njegovim šumama. Kralj ga je mogao ubiti na mestu jer je to bila kazna za sve one koji bi krali na kraljevom imanju, ali on pred Arturovom mladošću  ponudi slobodu u zamenu za odgovor na  teško pitanje: Šta ustvari žele žene? Artur se vratio u svoje kraljevstvo i počeo ispitivati  podanike. Razgovarao je s princezama, kraljicom, prostitutkama, časnim sestrama, mudracima, pa čak i sa dvorskom ludom. Ali, niko mu nije dao zadovoljavajući odgovor. Svi su mu savetovali da potraži odgovor kod stare veštice, jer ga je ona jedina i znala. Cena bi bila velika, jer je stara veštica bila nadaleko poznata po svojim preskupim uslugama. Došao je konačno i zadnji dan roka i Artur nije imao drugog rešenja već da razgovara sa vešticom. Ona je pristala dati odgovor, ali u zamenu za sledeće: Želi da se uda za Ser Gavena, najplemenitijeg viteza Okruglog stola i Arturovog najboljeg prijatelja. Mladi Artur je uplašeno gledao: bila je užasno ružna, imala je jedan jedini zub, širila je oko sebe grozan smrad i ispuštala je neobične krike i zvuke. Nikad Artur nije u svom živou video odvratnijeg stvorenja. Pri samoj pomisli da zamoli svog prijatelja da oženi ovo stvorenje, uplašio se i odustao. Ali Ser Gaven je saznao što se dogodilo i odlučno rekao da je žrtvovanje za život svog prijatelja vredno toga. Najavljeno je venčanje, nakon čega je stara veštica u svojoj paklenoj mudrosti rekla: "Svaka žena želi da bude vlasnica svog života!" Čim je to izgovorila, svi prisutni su odmah priznali da je izrekla veliku mudrost i da je potpuno u pravu. Isto tako, da je i mladi Artur spašen.. Čim je čuo odgovor, kralj susednog kraljevstva je vratio Arturu slobodu i pravo na život. Venčanje je obavljeno i to gala; prisustvovali su svi dvorjani, al je od Artur osećao i olakšanje i težinu u isto vreme. Ser Gaven je bio nasmešen sve vreme, ljubazan i pun poštovanja, po svom starom običaju. Stara veštica je napravila pravi skandal svojim najgorijim načinom ponašanja: Žderala je kao zver, rukama i uz to proizvodila zastrašujuce urlike i zvuke, a da ne pominjemo nepodnošljivi smrad. Konačno je došlo i vreme prve bračne noći i dok je čekao svoju mladu da mu dođe u krevet...Gaven je ugledao kako mu prilazi najlepše žensko stvorenje koje je ikad mogao zamisliti. Sav očaran je upitao što se dogodilo, na što mu mlada djeva odgovori da je to ona, vještica, ali da će pola vremena provesti s njim kao veštica, a pola kao mlada djeva i to sve zato što je on bio dobar prema njoj sve vreme. Zatim ga upita koji njen izgled želi preko dana, a koji preko noći. Koje okrutno pitanje! Gaven je požurio sa razmišljanjem. Da li da preko dana ima divnu djevu koju će moći svima pokazivati bez  stida, a noću u u intimnosti svog kreveta imati zastrašujuću vešticu??? Ili pokazivati prijateljima preko dana vešticu, a trenutke bračnog  zadovoljstva provoditi sa divnom djevom???
Šta biste vi izabrali?
Plemeniti Gaven joj reče da joj on dozvoljava da sama odluči. Čim je to čula, veštica je rekla da će uvek biti u obliku mlade djeve, I danju i noću, jer ju je on poštovao i dozvolio joj da bude vlasnica svog života.
Koja je pouka ove priče? Nije bitno da li je žena lepa ili ružna. U suštini...........uvek je veštica.