[ Recepti
]
07 Mart, 2010 10:01
Danas vam se baš sprema nešto novo, a i raspoloženi ste za učenje? Niste baš vični u kuhinji? Dobro, upisujem vas u nedeljnu školicu kuvanja.
Spremaćemo rolnice sa šampinjonima i prazilukom.
Prvo molim pripremite 3 oblande, 400 g belog dela praziluka i 400 g svežih šampinjona!

Operite i iseckajte praziluk. Očistite, operite i iseckajte šampinjone. Na vrelo ulje prvo sipajte praziluk, pa šampinjone, i propržite desetak minuta zajedno. Dodajte pola kašičice soli, pola kašičice vegete, malo bibera i origana. Na tri oblande namažite po trećinu ove vruće mase po celoj površini. Odmah toplo rolajte uzduž, da se dobiju veće rolne.

Secite oštrim nožem rolnice oko 2 cm širine i pržite na ulju (posna varijanta) ili uvaljajte u prezlu pa jaje i pržite (mrsna varijanta). Rezultat će biti veoma ukusan.

Spremaćemo rolnice sa šampinjonima i prazilukom.
Prvo molim pripremite 3 oblande, 400 g belog dela praziluka i 400 g svežih šampinjona!
Operite i iseckajte praziluk. Očistite, operite i iseckajte šampinjone. Na vrelo ulje prvo sipajte praziluk, pa šampinjone, i propržite desetak minuta zajedno. Dodajte pola kašičice soli, pola kašičice vegete, malo bibera i origana. Na tri oblande namažite po trećinu ove vruće mase po celoj površini. Odmah toplo rolajte uzduž, da se dobiju veće rolne.
Secite oštrim nožem rolnice oko 2 cm širine i pržite na ulju (posna varijanta) ili uvaljajte u prezlu pa jaje i pržite (mrsna varijanta). Rezultat će biti veoma ukusan.
07/03/2010, 10:23
Ovo je nesto sasvim novo. Nikad mi nije palo na pamet da oblande mogu posluziti i za slana jela. Cini mi se jako ukusno. Veliki pozdrav.
07/03/2010, 10:25
I za mene,Miro. Ispričali su mi princip i napravih recept, moram priznati da mi se dopao rezultat!
07/03/2010, 10:32
Školica mi počesto ostaje ne završena,mogu li ovde na gotovo.Pozdrav
07/03/2010, 11:23
mmmmmmmm ovo deluje mmmmmm....
PREPISANO ! :)
07/03/2010, 11:41
Jovane, možeš, posluži se!!
07/03/2010, 11:42
Nastasja, i jeste mmmmmmmmmmmmmm, probaj!
07/03/2010, 12:33
Eh, steta sto se ne snalazim u kuhinji, verovatno bih pokusao vecinu tvojih recepata da spremim :-)
07/03/2010, 12:33
Hmmmmmm vec ogladneh,joj sto volim slano:))))hvala na receptu probacu:)
07/03/2010, 12:37
Jes da se bakćem p kuhinji od neke devete godine, ali prija svratiti u ovakvu školicu :)
07/03/2010, 12:55
Recept prepisan!!
07/03/2010, 13:56
Sopran87, tebi se samo čini da se ne snalaziš u kuhinji! Pa znaš da su najbolji kuvari, umetnici u kuhinji, muškarci!!
07/03/2010, 13:57
lady88, i ja, i ja! Videćeš, prijaaaa
07/03/2010, 13:58
Bealiever, još bi bolje bilo da sam na kraju servirala za probu, uživo?
07/03/2010, 13:58
Vesela, probaj posle nekih događaja...i posle sladoleda...i posle promocije... :))
07/03/2010, 14:17
ako ne stignem ranije, definitivno cu se sledeceg vikenda posvetiti kuhinji :))
07/03/2010, 16:29
Tako dobro izgleda, ali... Ako ovako nastavim da kuvam, propade mi dijeta... a ide leto i kupaci... :)))
07/03/2010, 17:24
Интересантно...нисам знала да се обланде могу искористити и за слана јела.
07/03/2010, 19:39
Sanjarenja, u ovom slucaju sam ubedjen da govorim istinu, jer sam totalna seprtlja kada nisu u pitanju virsle, jaja ili sendvici :-) Ipak ne bih imao hrabrosti da upropastim toliko namirnica, iako se slazem da su muskarci odlicni kuvari, kada hoce!
07/03/2010, 20:34
Vesela, zavisi šta blogerska komisija isplanira za sledeći vikend :))
07/03/2010, 20:35
Barbie86, pa nešto mora da se jede, onda bar neka bude ukusno!
07/03/2010, 20:35
Mesecina, nisam ih ni ja doskora koristila za to...sve je jednom prvi put!
07/03/2010, 20:36
sopran87, verujem ti...ali ko nije pokušao, nije ni uspeo :)
10/03/2010, 21:17
...bež bež AnaM:)))
10/03/2010, 21:33
A što, anam? Tebi je ovo lako!
11/03/2010, 09:36
Zanimljivo, volim praziluk, u svakom jelu :)