Astrologiju cenim kao korisnu nauku. Ne zbog toga što će do u tančine predvideti događaje, koje onda možemo pokušati sprečiti ako su loši ili nastojati olakšati ostvarivanje ako su prognoze dobre, nego zato što nam olakšava razumevanje ljudi. Naprimer, ne očekuj tačnost od blizanca (njega su uvek zadržali), ne traži brzo odlučivanje od vage (mora sve da premeri), nikad nemoj misliti da ćeš pročitati škorpiju  (zato ona čita tebe), ne padaj na pogled muškarca jarca ( tu su najjači), kod muškarca ovna očekuj  vatreno udvaranje, ali i vatrene svađe sa projektilima po kući kad se sve završi. Kad sam počinjala da ponešto učim iz astrologije, rado sam pogađala znakove i sjajno mi je uspevalo. Kasnije, kad sam više naučila, odustala sam, shvativši da znak predstavlja četvrtinu karaktera, podznak drugu četvrtinu, a  raspored planeta 50%. Pogađati jednu četvrtinu je simpatično i smešno.
No u  prvom  periodu zabave s pogađanjima društvo je obožavalo da se igramo te igre. I reče mi pobratim, neverni Toma za sve:
“Ne verujem u astrologiju. Nema to veze. Hajde, pogodi moj znak!”
Nasmejala sam se i počela: ” Jarac- nisi! Vodolija-nisi! Riba-ni pod razno! Ovan- nisi! Bik-nisi! Rak-nisi ni slučajno! Lav –ne ličiš mi. Devica-nikako. Vaga-taman posla! Škorpija-ne, nipošto. Strelac-nisi.”
“Jesi li sve nabrojala? “
“Jesam” rekla sam.
“I ja nisam ništa?”
Sasvim zbunjena, nisam znala šta da mu odgovorim. Redom sam nabrojala znakove, potvrdila da nije nijedan od tih i šta sad?
“Možda sam neki preskočila” rekla sam.
“Jesi, preskočila si blizanca.”
“Pa ti možeš biti samo blizanac, vidi se iz aviona!”
“I jesam. “
Šta me je navelo da u nabrajanju 12 znakova Zodijaka preskočim baš jedini znak na koji moj pobratim liči, nemam pojma, ali otada me zadirkuje da po meni on ne postoji!


Zodijak