Putovanje ulicama Blogograda predložio  je dežurni čarobnjak ovog bloga mandrak72. Reakcije blogera bile su pozitivne, pa smo Šuky i ja razmislili može li se to realizovati. Ako on besplatno i dobrovoljno preuzme sakupljanje radova i dizajn, što je najteži i naskuplji deo posla,  onda se može izvesti. Ako posle toga uspemo zajedno da uradimo korekcije i ispravke, što nije mali posao, može ličiti na nešto. Lektorku imamo, ali nemamo vreme, jer je većina želela da knjigu ima do Nove godine. Radovi pristižu sporo, okrnjeno, sa više ispravki od strane svakog blogera, pa je to uzelo više vremena nego što smo predvideli. Kad sam čak i ja, koja imam iskustva u pravljenju knjige, slala radove 4 puta, umesto jednom i tačka - šta da očekujem od neiskusnih? Bojim se da će Šukiju pući film. Zato molim da u ovoj fazi svi budu maksimalno ekspeditivni, da preostali pošalju  radove po uputstvima datim na Šukijevom blogu,  sa svime što je navedeno: naziv vaše ulice u Blogogradu (vašeg dela knjige), radovi, podaci o autoru i fotografija, te da zvockaju što manje, da bi  dizajner bio maksimalno skoncentrisan i u svom  oskudnom slobodnom vremenu uradio knjigu.
http://suky.blog.rs/blog/suky/generalna/2011/10/26/knjiga-zavrsni-radovi
http://suky.blog.rs/blog/suky/generalna/2011/10/27/blogograd-knjiga-izgled

Na svom blogu stepski vuk je dao potrebne detalje za uplatu učešća od 4000 din.
http://stepskivuk.blog.rs/blog/stepskivuk/generalna/2011/10/28/ulicama-blogograda#comments
Dileme oko važnih detalja date su kod marcotespi na
http://marcotespi.blog.rs/blog/marcotespi/generalna/2011/10/28/knjiga-i-oko-nje...
Kad Šuky završi dizajn, zajedno ispravke i ja uradim recenziju,  knjiga se štampa u jednom primerku A5 i nosi u Skerlićevu 1 za  CIP (8-14.30) zajedno sa predstavnikom Književnog kluba koji ima ovlašćenje ili bez njega. Početkom godine plaćalo se 1000 din za ISBN broj plus pri predaji materijala 500 din za CIP. CIP se podiže sutradan do 14 -15h, vraća se materijal. CIP se unosi u knjigu i tada knjiga može na štampanje, koje je zakazano za 15.11.2011. Čini mi se da je stepskivuk dobrovoljac za dve šetnje do Skerlićeve 1 kod Narodne biblioteke, ili se varam?
Administrator bloga se saglasio da se naziv domena koristi u imenu knjige, želi da pomogne koliko može i da prisustvuje promociji, čime mislim da smo i pravne začkoljice završili.
Dok se knjiga štampa, vi pripremajte toalete. Promocija je zakazana za 12.12.2011.u 17h, rezervišite to vreme, a sve detalje ćete saznati u posebnom postu na vreme i još detaljnije mejlom. Tada ćemo podeliti zadatke, ko donosi piće (muškarci), a ko iće (dame), ko poziva medijsku podršku (marcotespi, dmc) i ko ide kojim redom u programu. Promociju vodi moja malenkost. Svako će biti prozvan i pročitati jedan svoj rad, osim ako ne delegira nekog da to uradi umesto njega. Sa promocije svi bi trebali da ponesu svoje knjige, sećanja na jedno lepo veče i na upoznavanje sa blogerima koje nisu znali uživo, na aplauze koje su dobili dok su čitali svoj rad i utisak da su deo istorije, objavljivanja prve blogerske knjige grupe autora. Evo, dobijate još jedan zadatak, prečešljajte malo net i vidite da li smo u tome u Srbiji prvi, kao što mislim da jesmo. Ako ima pitanja, tu sam.