[ Ples ] 06 Jul, 2009 16:32

Već tri godine plesna škola "Natalija i Ivica", gimnastičari i plivači zajedno dočekuju leto na sportskom centru Olimp. Ove godine leto nikako da odluči hoće li stići ili će odmah preći u monsunsku jesen. Nekoliko večeri je više ličilo na biblijski potop, pa se doček leta odlagao i odlagao. Konačno je meteorolog dao povoljan signal i bio prisutan, uz pretnju da će biti bačen  u bazen ako omane u prognozi! Ne bi mu ni bilo tako teško,  jer bi se brčkao sa skakačima u vodu (od kojih neki očekuju medalje na Univerzijadi) i plivačicama koje su sinhronim plivanjem podsetile na čuveni "Bal na vodi". Ritmička gimnastika oduševila je brojne posetioce
Ritmicka gimnastika

Formacija od 9 prelepih devojaka plesne škole "Natalija i Ivica", pobednice mnogih takmičenja, u svetlu reflektora zaustavljale su dah muškim gostima bala.
Formacija

Formacija 2

(photo by sanjarenja56)

A onda je plesni orkestar "Mambo stars" dao muzički znak da na zelenom tepihu počne letnji bal -  rumbom koju otplesaše iskusniji plesači škole (stare 23 godine) i gosti iz drugih plesnih škola.
Rumba   Rumba 1   
Nastavila se revija latino i standard plesova, presecana nastupima šampionskih parova plesnih škola "Natalija i Ivica" i "Beodens". Spektakl je potrajao do 2 ujutro, za one koji nisu morali ujutro na posao!

[ Generalna ] 06 Jul, 2009 09:00
Na otvaranju 25. Univerzijade u Beogradu 1. jula mnoge je fascinirao maštoviti defile 145 zastava sveta, sa prikazom globusa, mesta gde se zemlja nalazi i velikim prikazom zastave koju upravo pronosi zaslužni sportista te zemlje. Ali ima i drugih načina da se zastave prikažu, ovo je jedan od njih. Od norveškog diplomate Charung Gollara traženo je da prestavi zemlje članice UN i da grafički ukaže na njihove glavne probleme u 2004. godini.
Predstavio je skup od 8 slika koje je nazvao “Snaga zvezda” i doživeo je ovacije zbog jednostavnosti svoje ideje.
Njegov rad je predložen za Nobelovu nagradu u oblasti političkog marketinga, iako on sam nije imao nikakvih drugih pretenzija sem da ukaze na svetske probleme.
Ovo su njegovih 8 predstavljenih slika. Čitaj legende...Klikni na sliku da pročitaš uvećanu legendu!
Angola

Brazil

Burkina Faso

Kina

Kolumbija

Evropska unija

Somalija

USA