Za rođendan žena mi je uplatila nedelju dana časova u lokalnom fitnes centru. Iako sam i dalje u odličnoj formi (ostaloj od kada sam bio kapiten šahovskog tima na fakultetu), odlučio sam da isprobam te časove. Pozvao sam i rezervisao časove kod devojke po imenu Tanja, koja mi reče da ima 26 godina i da je instruktor aerobika i model. Moja žena je bila veoma srećna zbog inicijative koju sam pokazao... Obe su mi predložile da vodim dnevnik svog vežbanja.
Dan 1: Dan je počeo u 6 ujutro. Bilo je gadno da se ustane, ali je svakako, vredelo videti Tanju, kako me čeka u klubu. Izgleda kao boginja, sa plavom kosom i blistavim osmehom! Pokazala mi je mašine i izmerila mi puls nakon 5 minuta na traci. Bila je malo uznemirena što mi je puls bio visok, ali mislim da je samo što stojim pored nje (u onoj odeći) podiglo moj puls za 10! Uživao sam gledajući njen čas aerobika. Tanja me je ohrabrivala dok sam radio trbušnjake, iako me stomak već boleo od uvlačenja, dok sam pričao s njom.
Ovo će biti odlično!

Dan 2: Trebao mi je celi bokal kafe samo da ustanem i iziđem iz kuće, ali sam uspeo. Tanja me je naterala da legnem i dižem tešku, šipku. A onda još stavila tegove na nju, pobogu! Noge su mi bile malo slabašne na traci, ali sam izdržao skoro 2 kilometra. Njen osmeh mi je dovoljna nagrada. Osećam se sjajno!
Dan 3: Jedini način na koji mogu da operem zube jeste da stavim četkicu na nešto, a onda da pomeram glavu levo-desno. Sasvim sam siguran da sam dobio kilu. Vožnja je prošla OK, pod uslovom da nisam morao da upravljam volanom. Parkirao sam se preko Volksvagena.
Tanja je bila malo nestrpljiva sa mnom i skrenula mi je pažnju da moji krici uznemiravaju druge vežbače.

Zbog trake su me grudi užasno bolele, tako da sam probao steper. Zašto bi neko izmislio nešto što simulira aktivnost, koju je pronalazak lifta učinio potpuno nepotrebnom?!
Tanja kaže da ću zbog redovnog vežbanja živeti duže. Mislim da ne postoji ništa gore.

Dan 4: Tanja me je čekala sa svojim vampirskim zubima i zluradim osmehom. Ne, ne mogu nikako brze da stignem; a i dobro je što kasnim samo pola sata, obzirom da mi je samo toliko trebalo da vežem cipele!
Želela je da dižem tegove. Nema šanse, Tanja! Pa nisam ja glup! Krio sam se u muškom WC-u, sve dok nije poslala Larsa da me traži.
Za kaznu, naterala me je da radim simulaciju veslanja u kajaku. Kajak je potonuo.

Dan 5: Mrzim Tanju više nego što je ikada bilo koje ljudsko biće mrzelo drugo ljudsko biće u istoriji sveta. Da postoji barem jedan deo mog tela koji me ne boli ekstremno, udario bih je njime. Mislila je da je dobra ideja da danas radimo na mojim tricepsima. Pa, Tanja, imam novosti za tebe! Ja nemam tricepse! I, osim ako ne želiš udubljenja u podu, nemoj da mi daješ tegove. Odbijam da prihvatim odgovornost za tu štetu... TI si išla u tu sadističku skolu - TI si kriva. Traka me je odbacila unatrag i pao sam preko nastavnika hemije, što je užasno bolelo.
Zašto to nije mogao da bude neko mekši, na primer nastavnik muzičkog?

Dan 6: Tanja mi je ostavila poruku na sekretarici, pitala se gde sam. Nisam imao snage da uzmem daljinski, pa sam čitavih 11 sati gledao vremensku prognozu.
Dan 7: I evo ga kraj nedelje. Hvala Bogu da je gotovo. Možda će mi žena sledeći put uplatiti nešto zabavnije; npr. potvrdu za vađenje zubnog nerva