[ Lepota ] 04 Oktobar, 2011 15:10

Ako uzmemo prave sastojke u pravim količinama, da li će rezultat biti onakav kakav smo želeli? Da pokušamo!

roza ruza  +plava ruza

pa

crvena ruza zuta ruza

ruza  +bela ruza

                                                   =

    Monica Belucci

A, ne, nešto drugo je trebalo da ispadne. Da pokušam ponovo. Čiribu, čiriba!

      Dzordz Kluni

Ups, zar rezultat nije trebao  da bude buket? Nešto sam pobrkala, da odspavam malo, možda će mi bolje ići od ruke?

[ Recepti ] 03 Oktobar, 2011 09:50

Imala sam divnu tetku. Lepa kao vila, pametna, dobra, tampon zona u porodici za sve nesporazume, rame za plakanje, osmeh za ulepšanje dana. Volela je sve lepo, i da ona bude lepa i sve oko nje toplo i lepo. Ime je dobila po narodnoj pesmi koju ne znam, deda je pevušio "Sanak snila Vojislava kraljica"..i devojčica, sedmo dete po redu, dobi ime. Kad sam u kuhinji, posebno često se nje setim, jer je pravila najbolje pržene lignje i najlepši paradižot. Da pokušamo zajedno?


Lignje
Odabrati što manje lignje, odvojiti krakove i odseći nejestivi deo, izvaditi utrobu i pero, oprati i dobro ocediti. U šerpu s poklopcem na suncokretovo vrelo ulje ubaciti lignje, odmah poklopiti i pržiti 5 minuta, okrenuti, dopržiti, tek tada posoliti. Posebno spremiti preliv od maslinovog ulja, bibera, seckanog belog luka i seckanog prešuna. Lignje izvaditi u činiju i preliti prelivom, poslužiti toplo i paziti da bude dovoljno, jer časkom nestanu sa stola!

Paradižot
Veoma zdrava poslastica na kojoj se deca podižu, jer je bogata lako svarljivim gvožđem i kalcijumom.
Izlomiti u 6 činijica 250 g petit beurre keksa. Staviti na šporet da provri litar mleka, u nj sipati umućen sneg od 4 belanca, okrenuti da očvrsnu belanca, izvaditi ih i staviti na izlomljen keks. U mleko sipati smesu od umućena 4 žumanca, dve kašike kakao praha i 4 kašike šećera. Kad provri, sipati preko belanaca. Ohladiti i jesti u slast!

paradižot

 (photos by sanjarenja56)
[ Humor ] 02 Oktobar, 2011 20:05

Biljanak je zatražila vic, pa šta mogu, odazivam se želji!

Mrkla noć, čovek se vozi putem.  U svetlosti farova ugleda žabu, brzo koči da je ne zgazi. Izlazi iz kola i odnosi žabu pored puta. Taman je spustio, a žaba progovara:
"Dobri čoveče, hvala ti što si mi poštedeo život. Ja sam čarobna žaba i ispuniću ti jednu veliku želju!"
"O, divno, baš imam takvu! Znaš, idem od veterinara, moj pas je jako star i bolestan, ali veterinar kaže da mu nema pomoći. Pa ako bi ti mogla..."
"Odnesi me do psa!"
Odnese je, žaba pogleda psa i reče:
"Žao mi je, veterinar je u pravu, baš ništa ne mogu. Imaš li drugu želju?"
"Pa, imam. Ja sam dugo u srećnom braku, ali moja žena je prilično ružna. Pa ako si baš voljna da je malo ulepšaš, bilo bi mi milo!"
"Odnesi me da vidim ženu!"
Odnese je on, pogleda žaba ženu...
"A mogu li ponovo da vidim psa?"

zaba 

[ Slikopisi ] 02 Oktobar, 2011 11:45

Znam da bi mnogi voleli da budu na mom mestu.  Da budu njen kofer.
kofer
Nudili su se, nije da nisu, ali ona je radije mene nosila nego njih vodila. Nije da ih nije volela i cenila, ali valjda sam ja bio za putovanje potrebniji. Pristajala je da oni idu,  samo ako mene ponesu.  Nije me pretrpavala stvarima, ali je bilo od svega potrebnog da se svuda oseća kao kod svoje kuće. To je umela, itekako. Na  umeću uživanja u životu mnogi su joj zavideli. To je valjda umetnost koju ljudi nose u sebi, imaju je ili nemaju. Kako je samo uživala u bečkim muzejima (da ostavimo to za neku drugu priču?)
Leopold muzej
Mmm, kakve su se Apfelstrudel jele kod “Zum Schwarzenberg”, kakvi delikatni kremovi  u legendarnom “Demel”. Beč ju je opio umetnošću i kulinarstvom.

Apfelstrudel 

Demel
Creme Grenoble
Praška gastronomija nije zaostajala, pa i gde bi, to je ista stara austrougarska škola. Baš znaju da uživaju u hrani i pivu ti Pražani! I ona s njima!

restoran na Vltavi

restoran Mucha



Plodovi mora su najviše prijali u Kaškaišu, na obali Atlantika, nedaleko od Lisabona. Kažu za taj deo sveta, boravi 1000 dana u njemu, svaki dan ćeš drugi morski specijalitet probati! Šteta što nije ostala dovoljno dugo da sve kuša! U Poble Espanjol u Barseloni uživala je u nezaboravnoj paelji, mmm
Smile

paelja

Tufahije kao u Sarajevu nigde nije našla. Ni kaficu serviranu na taj jedinstveni način, uz naglasak na “Molim jednu domaću!” Kelner bi se naježio kad mu neko traži tursku kafu, a kad bi zatražila domaću, dobila bi je najlepše skuvanu i serviranu.
domaca kafa
I još kad se sve to zalije sokom od ruže u Novom Pazaru...divota jedna!
sok od ruze

 namigivanje   (Nastaviće se...photos by sanjarenja56)

[ Rođendani ] 01 Oktobar, 2011 15:58

Ovo je vreme vaga, ženskog znaka kojem astrolozi pripisuju sve superlative. Juče smo slavili rođendan jedne nasmejane vage, Cicilly. Mislili ste da se možete odmoriti od torti i šampanjca? Malčice ste se prevarili. Razmisljanka, odnedavno otkriveni koncentrat mudrosti na ovom blogu, danas slavi. Bilo bi lepo da svako od vas na slavlje ponese po jednu ružu, u svim bojama, jer ona najviše voli ruže.

krem ruze

Ko je zaboravio bele i žute?

bele ruze  zute ruze

Zaduženi za tortu, molim da je donesu! Slavljenice, da li bi nam isekla po parče?

torta 

Ko otvara šampanjac? Živeli!

 

«Prethodni   1 2 3 ... 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 ... 240 241 242  Sledeći»