Otišao Srbin kod poslovnog partnera, Grka u goste. Kad tamo ovaj živi u nekoj super luksuznoj vili, ispred dva fenomenalna auta, unutra skupi nameštaj...Pita ga Srbin: "Boga ti, kaži mi kako si uspeo sve ovo da steknes?"
Kaže njemu Grk: "Vidiš onaj most tamo?"
Srbin:"Vidim."
Grk: "Eee, pa vidiš taj most je trebao da bude širok 55 m, a napravio sam ga širine 50 m i od para za tih 5 m je sve ovo."
Dođe Grk kod Srbina posle godinu dana, a ovaj ima vilu duplo veću od njegove, pet automobila ispred, bazen, posluga...
Pita ga Grk:" Kako si uspeo za samo godinu dana da stekneš sve ovo?"
Srbin:"Vidiš onaj most tamo?"
Grk: "Ne vidim."
Srbin: "EEEEEEEE..."

most 

Kamion udario u Lalin auto. Na sudu, advokat vozača kamiona ispituje Lalu.
"Zar niste gospodine, neposredno posle udesa, izjavili da vam ništa ne fali?" - upita advokat.
"Paaa, objasniću vam kako je bilo. Taman sam natovario moju najbolju kravu Rumenku na..."
"Nisam vas pitao za detalje - prekide ga advokat. - Samo odgovorite na pitanje! Da li je tačno da ste vi sami izjavili neposredno posle udesa da niste povređeni?"
Lala odgovori: "Paa upravo sam krenuo na vašar sa mojom kravom Rumenkom na prikolici..."
Advokat ga ponovo prekine:" Gospodine sudija, samo želim se potvrdi činjenica, da je gospodin izjavio policiji koja je izašla na lice mesta, da je on nepovređen i da mu ništa ne fali. A eto sada, nekoliko nedelja posle udesa menja priču, i tuži mog klijenta. Ja sam ubedjen da je on prevarant.
Molim vas recite mu da samo odgovori na postavljeno pitanje.
Sad se već i sudija zaintrigirao za Lalinu priču, pa uzvrati advokatu:" Neka ga, nek' ispriča šta ima da kaže u vezi svoje krave."
Lala se uljudno zahvali, i počne izpočetka:" Paa, kao što već rekoh, taman sam natovario svoju najbolju kravu Rumenku na prikolicu i krenuo na vašar, na raskrsnici se pojavio neki veliki kamion, prošišao na crveno, i pravo u moj džip. Bacio nas je sve u jarak - ja odleteh u levi, a Rumenka u desni jarak. Mnogo je bolelo i nisam mogao da se pomerim. I onda sam čuo Rumenku kako stenje i muče. Znao sam da je jako
povredjena. Ubrzo se pojavila policija. Kad je dežurni video moju Rumenku izlomljenu i svu u krvi, on izvadi pištolj i upuca je u glavu, pravo medju oči, da se ne muči. I onda je prešao put, došao do mene, i upitao "Kako se osećate"?
Pa šta biste mu vi rekli?"