[ Lepota ] 14 Jul, 2011 21:47
Na jednom drugom blogu ovih dana naučila sam vrednost pozitivne energije, lekciju ljudskosti, naučila da nemoguće može postati moguće. Popularna blogerka, skromna i jednostavna, Tajana, ima jake i stalne glavobolje zbog dobroćudnog tumora u mozgu na nezgodnom mestu. Tumor je već jednom operisan, bilo je bolje, dok nije opet počeo da raste. Lokalizacija mu je veoma nezgodna, oko nerva u centru za ravnotežu, i nova operacija je veliki rizik, potvrdili su i veliki medicinski autoriteti. Ona je morala da nauči da živi s nepodnošljivim glavoboljama, stalno na ivici da više ne može izdržati. Onda joj se majka razbolela od raka pluća  i ona je iz Zagreba majku odvela u Ljubljanu kod  lekara Staneta Potokara u Ljubljanu, koji se bavi fitoterapijom i onkobioterapijom. Majka je pomenula problem ćerke i on je primenio na njoj dejstvo posebnog aparata  koji odašilje elektroimpulse, što je rezultiralo da ona ceo dan nije imala bolove! Preporučio joj je da koristi aparat godinu dana 2x5 minuta, za to vreme ne bi imala bolove, a posle godinu dana ne bi bilo ni tumora, jer aparat deluje kao gama nož na nivou elektroimpulsa. Cena je 2500 E. Tajana nije tražila pomoć, samo se na blogu pohvalila danom bez bola, kao da takav dan većini ljudi nije nešto sasavim  obično. Provesti jedan dan bez bolova, Tajana je smatrala neprocjenjivim darom. Blogeri su odreagovali prvo radošću, a onda akcijom. Prvo je jedna blogerka otvorila račun u banci na koji su svi voljni blogeri mogli uplatiti koliko mogu, a zatim je troje blogera oformilo poseban blog „blog ti pomog'o” pod motom “Darujmo joj život bez bolova“ na kome su sproveli aukciju predmeta čiji prihod ide za kupovinu aparata. Neki dobročinitelj je uplatio celu svotu i ono što je već uplaćeno u banku biće upotrebljeno za uvozne dozvole i poreze, a ako nešto preostane, preliva se u sledeću humanitarnu akciju.  
Detalje možete videti na
http://pomozblog.blog.hr/2011/07/1629356178/darujmo-tajani-zivot-bez-bolova.html
Deluje li vam sve ovo kao bajka? Da li bi i na ovom blogu bila moguća takva akcija, da je nekome zaista zatrebala takva pomoć?
srce 
[ Mudrosti s neta ] 14 Jul, 2011 07:43

Fudbal okuplja dve vrste muškaraca: one koji nemaju devojke i one koji imaju žene.
Hrabri muškarci treskaju vratima kad dolaze u kuću, a kukavice samo kad odlaze.
Ako rešite sve probleme svoje dece, ona neće imati drugih problema sem vas.
Ima velike sirotinje medu našom decom, kojoj, sem para, roditelji nisu mogli ništa drugo dati.
Mi mnogo volimo da imamo, ali ne umemo da živimo od onoga što imamo. Ništa što imamo ne može nas učiniti toliko srećnim koliko nas može učiniti nesrećnim ono što nemamo.
U životu je dovoljno biti pametan samo dva puta: kad birate zanimanje i bračnog druga. Ko oba puta promaši, mora biti pametan celog života.
Pošteni su pošteni zato što ne smeju ili ne umeju da budu nepošteni.
Ulažite u stomak! To ulaganje daje brze i vidljive rezultate. Ulaganje u glavu je dugotrajno i neizvesno.
Žena je kao zima, ima dobre i loše strane. Dobre strane joj se vide, a loše osećaju.

Dusko Radovic