[ Humor ] 16 Mart, 2011 10:29
Razgovaraju dve buve. Jedna pita drugu: « Kako si se provela juče?»
Druga buva kaže: «Pa, ovako. Bila sam u pozorištu na jednom koncertu. Bila sam u brkovima od dirigenta, imala sam predivan pogled i koncert je bio dobar, no onda je dirigent kihnuo i ja sam odletela pevačici među sise. Tamo je bilo jako vruće i klizavo, a ja sam klizila sve dublje i dublje, i na kraju sam se onesvestila jer sam ostala bez vazduha.»
«I, šta je bilo zatim?
«Pa, sledeće jutro sam se probudila opet u brkovima dirigenta.»


Stoji grupa klinaca pred crkvom i gledaju bračni par koji se upravo venčao.
" Gledaj sad panike", reče jedan klinac, otrči do mladoženje i kaže:
" Zdravo, tata!"

 

[ Rođendani ] 15 Mart, 2011 07:12

Danas je rođendan najvećem, romantičaru ovog bloka, bokikojic-u. Šta mu poželeti? Što više sočnih čokoladnih torti, što više muzike, sladoleda, i objavljenu knjigu! Nazdravimo za Bokija!

[ Moje priče ] 14 Mart, 2011 15:22

Odlična plesna škola “Natalija i Ivica” otvorena je u Beogradu  11. aprila 1986. Sa glavnim trenerom i osnivačem škole, Ivicom Došenovićem, nekoliko godina pre toga zajedno su ples učili roditelji mojih dragih bliznakinja. U vreme kad to nije bilo uobičajeno, bez greške su odigrali mladenački valcer na svojoj svadbi, na divljenje svih svatova. Odlično je išlo i njima i Ivici, samo je Ivica nastavio da se bavi plesom, a oni nisu. U godini kad je plesna škola otvorena, rodila su se dva divna cveta da krase ovaj svet, njihove bliznakinje. Devojčice su  se od malena izdvajale u svemu,  bile su odlični đaci, vrednice. U gimnazijskim danima pozove me jednom njihov otac, zabrinuto.
“Ne znam šta da radim s mojim devojkama”, reče.
“Šta se desilo?” zabrinuo me.
“Vredne su, uče non stop, a ne bave se nikakvim sportom, atrofiraće!”
“Jesi li pokušao nečim da ih zainteresiraš?”
“Jesmo oboje. Majka ih je upisala na rukomet, a one nijednom nisu otišle!”
“Rukomet? Ne čudi me. One su devojke, treba da idu na ples!”
“Kakav sada ples?”
“Pravi. U subotu u 20h neka budu na tom i tom mestu, M će ih odvesti na ples!”
Moj sin M je veliki propagator plesa, zajedno smo oplesmenili veliki broj ljudi. Koga bi hteo da nauči lepoti plesa, odveo bi ga na plesno veče. Tako je odveo svoje rođake na plesno veče, bio im prvi partner, i one su se na prvi pogled zaljubile u ples. Završile plesnu školu i postale sjajne plesačice. Gde god se pojave, naprave na plesu pozitivni haos, svi samo njih gledaju. Zapanjen, njihov otac me kasnije pitao:
“Ples je prava stvar za moje ćerke, ali kako si ga se samo setila?
“A kako se ti NISI setio?” zapitah ga.

ples


(photo by sanjarenja56)

[ Rođendani ] 13 Mart, 2011 07:17

Čestitku za nesanicu napisa molitva:

NESANICE naša...

Neka ti život bude
beskrajna radost...
a svaka misao,
ispunjena zelja...

SREĆAN TI ROĐENDAN !!!

U to ime, kucnimo se i poslužimo tortom, kao što je red na ovom blogu, dok se slavljenica ne pridruži!

[ Moje priče ] 12 Mart, 2011 10:19

Pre mnogo godina moja je baka na rtu Hvara lečila cveće. Kome bi se neka biljka razbolela, donosio bi je baki i ona bi je oporavila, pa vraćala  vlasniku. Bila je to bakina klinika za cveće. Šta je ona cveću radila, niko ne zna, ali bi se ono u njenim rukama volšebno oporavljalo.
Talenat je nasledila moja majka, koja je imala samo jedan problem s cvećem: suviše joj je dobro uspevalo!  Njeno cveće bi začas izđikljalo u male džungle, samo da je imalo malo više prostora. A mami nikad previše cveća, koliko god da ga je imala, njoj je malo bilo. Na minijaturnim terasama cvetali su prelepi kaktusi, muškatle najlepše u gradu s njenih terasica se spuštale. Ponovo su bolne biljke dobijale negu kod nje, i vraćale se vlasnicima zdrave i vesele.
Onda je virus ljubavi za cveće prenet na mene. Razmišljala da li da upišem medicinu ili hortikulturu. Dobijem mali cvet, izraste džinovski. Samo je bio problem gde sve to držati. Ako je normalno da difembahija poraste do  pola zida, moja mora do plafona. Šeflera se savijala po plafonu. Izraste mi biljka, pa gledam  gde da je udomim, u neku veliku ordinaciju ili možda džunglu hotela “Hajat”, negde gde će imati dovoljno mesta. Opremila sam cvećem mnoge prostore, uključujući svoju ordinaciju. Tu pacijente lečim  uz muziku i cveće. Treba li nekome polečiti cvet? Klinika za cveće radi.

cvece 

pticica