Лепо је живети лепо, а није лоше ни живети ружно јер и од тога има горе.

Неки људи су паметни само толико да живе скромно и лепо. За нешто више, веће и компликованије, они памети немају.

Да ли сте задовољни данашњим јутром или мислите да би и оно могло бити лепше и топлије? Сем нас, ништа није толико добро да не би могло бити боље.

На стаблу сујете цветају инфаркти.

Чувајте срце! Срце не страда ни од рада, ни од здраве људске муке и невоље, већ од самољубља и повређене сујете. За срце нема тежег напора него кад се много бавимо собом.

Једном од наших несрећних суграђана није најпре ваљао ПЕ-КА-БЕ. Затим се жалио на ПЕ-ТЕ-ТЕ. Па му се покварио У-КА-ТЕ. Кад су га прегледали, утврдили су да му није у реду ни Е-КА-ГЕ.

Мало пара квари тело а много пара квари душу. Човек је на великој муци. У чему да чува душу ако поквари тело? Шта да чува у здравом телу ако остане без душе?

Ко нема у глави има у ногама, ко нема у ногама има у банци, ко нема у банци има нешто у Гроцкој, ко нема ни у Гроцкој - наћи ће му се нешто у мокраћи. Нико баш није да нема нигде и ништа.

Ко не зна шта му је, нека погледа где му је. Па ако га нађе - то му је!

Родио се нови дан. Пробудио се цео Београд да га види. Честитајте једни другима. Радовали сте се и мањим успесима.

Можда је ипак боље да будете дебели. Блажи је раствор сваке муке, невоље и киселине кад се сипа у тело од сто килограма него у тело од педесет килограма.

Многи људи живе скромно и спокојно. Не узнемирава их то што други живе много боље. И они су могли живети боље али их је било срамота.

Дошла су друга времена. Деце је све мање, а паса све више...Пси су углавном расни, а деца су наша, домаћа и дивља.

Како постати срећан или бар спокојан? Питајте оне који испред самоуслуга пију пиво. Они највише на то личе.

Ко има проблема, нека дигне руку. И нека је држи тако све док му не утрне. Кад спусти руку, биће му много лакше.

Добри и тихи људи имају тајне жеље које остварују на неки, за нас невидљив начин. Не завидимо им на жељама, јер су наше веће, али им завидимо на срећи.

Не секирајте се јер то шкоди здрављу. А ако већ не можете, немојте се бар секирати због тога што не можете да се не секирате, јер је то онда још горе.

То није добро ни праведно - неко је и млад и здрав а неко је и стар и болестан. Тако је, истина, било и кад смо ми били млади, али би бар данас могло бити друкчије.

Ко уме да се радује, има чему да се радује. Радост је привилегија оних који скромно мисле о себи а лепо о животу.

Не знамо како ће се све ово завршити. Ми старији ћемо се некако извући, јер нећемо бити ту.

Задатак егзактних наука је да продуже људски век. Од филозофа ће се тражити да објасне зашто.

Кад нам није лако овако, како би нам тек било да заиста знамо како нам је.

Да ли знате шта је бесплатно? Само оно што је највеће,најлепше и најважније.

Млади би хтели оно што стари имају. Стари би волели оно што млади могу. Међутим, не може се и једно и друго. Прво ћете само моћи а онда ћете само имати.

Нема веће подршке животу од невоље. Зато, по нашем мишљењу, не треба укидати невољу, сем тамо где је неопходно. Може доћи време кад ћемо се грабити за невоље. Зато, не бирајте много. Свака невоља је добра да човека овако или онако забави, разоноди и унапреди.

Душан Радовић
(1922-1984