Kažu da dobro kuvam. Imam veliki sređen receptar sa oko 900 proverenih recepata, koji ću jednom možda i izdati u nekoj lepoj verziji. Za neko dobro jelo mogu potražiti recept iz svog ili domacicinog receptara, izmisliti nešto novo, isprobati. Ali da li mogu izmisliti materijal, namirnice za to jelo? Pa, ne baš. Upotrebiću ono što mogu da kupim, u prodavnici, na pijaci. Osim? Osim ako nemam prijatelja koji pod Avalom gaji ekološko povrće. A imam. Voju. I spremim ručak u kome je prilog bio pire krompir. Pire ko pire, rekli bismo. E, nije! Sin odmah pita: "Šta si radila ovom pireu?" "Ništa naročito, čak manje nego inače"-odgovaram. "Nikad ti bolji nije bio! Seti se šta si mu radila!" insistira sin. I setim se! Upotrebila Vojin krompir! Ostalo još malo, ispečem sutradan krompir, prste da poližeš! Sledećom zgodom ispržim crni luk, papriku, paradajz u sataraš, sve Vojini proizvodi...i nikad slađi sataraš nismo jeli! Zaključak: tajna dobre kuhinje je ne samo u veštini spremanja, nego i u upotrebljenim namirnicama. Izvinite me, idem da skoknem do Voje, možda je brao paprike ili vadio krompir...
[ Recepti
]
29 Septembar, 2009 09:21
29/09/2009, 09:35
ee da znaš da mi se sad jede sataraš...sa dosta paradajza...
29/09/2009, 09:49
I meni, beliocnjace...odoh po materijal!
29/09/2009, 10:12
Eh taj Voja je kratica za sve!
Mozda je tajna skrivena u Belom potoku, ili pored njega. Svega tamo ima to istina, cak i zene ...
29/09/2009, 10:28
Сасвим је тако, и кад когод проба штагод са салаша све исто диване! Да не причамо о иностранству, где све мање више исти укус има, а пилетина, на пример, личи на гуму :)
Толико празних и пустих села са великим могућностима и здравом средином, а опет гладујемо.. И гладоваћемо још више.
Окренусмо леђа природи и ето нам га..
29/09/2009, 10:32
..piju vina...Boki...naročito dok slušaju dobru pesmu koju pevaju i sviraju tri muzičara...a nekad i četvrti!
29/09/2009, 10:35
Baladaševiću, prijavila sam se već Voji za nabavke, mogu li i kod tebe? Pa kod Jovana po kozji sir, i ima da uživam u dobrim ekološkim namirnicama!
29/09/2009, 10:47
imam jednu strinu iz hrvatske koja kad dodje odmaH kolje petlica, kaze nedostaje joj meso.. :d...
29/09/2009, 10:47
Voja je car!
Baš kad sam bila na letovanju u sobi do moje bio je dečko iz Leskovca, koji priča da njegovi gaje paradajz na veliko za prodaju u Beogradu.
Kaže, gaje najgoru vrstu koja daje najveći prinos, a iz Bugarske donose neku tečnost za prskanje od koje brže sazri, neki žestoki otrov.
Kaže, oni to ne jedu, za sebe gaje posebno... Kad se setim te priče jasno mi je zašto paradajz po dve nedelje u frižideru ostaje čvrst kao da je svež
29/09/2009, 11:03
Inana, šta je petlić kriv?
29/09/2009, 11:04
Poluuspavanka, nažalost, verujem da je taj Leskovčanin govorio istinu...jeste Voja car! Bez imalo sumnje!
29/09/2009, 11:13
Mora da Voja svira i peva svome povrću kad ga žene toliko vole:)))
Hm... kako ovo napisah???
Koga li vole više???
Gramatika je gadna stvar:))
Povrće??
Voju???
29/09/2009, 11:16
anam, mislim da žene vole i Voju i njegovo povrće...šta radi povrću, a šta ženama, ne bih da sada elaboriram!
29/09/2009, 11:18
Mogu samo da pretpostavim:))))
29/09/2009, 11:18
Navuče me na 13-komentar:(
29/09/2009, 11:21
:) Opasan taj Voja, i za žene i za povrće :)
29/09/2009, 11:31
Aname, pa gde bi ti bez 13.komentara!!! Čekamo Voju da prizna šta radi....povrću!
29/09/2009, 11:33
Poluuspavanka, opasan, a voli štrudle...mogla bi i ti biti opasna...za njega!
29/09/2009, 12:46
Lepo, no u ribolovu se rode razni recepti.Naravno, silom prilika.
Isprzi papriku, paradajz i jaja, a posebno krompirice. Sve to sastavi i doprzi malo. E da vidis lepoga jela.
:)))
29/09/2009, 13:06
Ha...evo konačno stigoh...vidim da je ovde reči i o meni...Oni koji su me posetili znaju da volim da gajim povrće...ove godine sam malo eksperimentisao da vidim kakav će biti rod...iduće godine sadim više...Drago mi je sanjarenja da su u tvojoj porodici toliko cenjeni proizvodi iz moje bašte...Poz tebi i svima koji su me pozdravili...
29/09/2009, 13:47
Talas, to mi lepo zvuči...dodaj malo ovamo!
29/09/2009, 13:47
;)))))
29/09/2009, 13:48
Vojo, legendo, početni uspesi treba da PRERASTU u trajnije...koje ćemo takođe slatko pojesti!
29/09/2009, 13:48
Šuky, pa nisi ni probao :))))
29/09/2009, 14:30
Vojo, da nam ti pozivis, i uzgajis jos puno povrca. :)
Pozdrav
29/09/2009, 14:44
..na zadovoljstvo naročito mene, behappy...
29/09/2009, 16:20
Pa i ovi početni, nadam se da su trajniji...ako mi ne potraju bar do januara...ništa nisam uradio :)
02/10/2009, 00:40
Кад будеш издавала књигу Воју обавезно да рекламираш. Мислим на Кувар...***
02/10/2009, 03:07
ja hocu da umrem za breskvama iz tatinog dvorista... svekrvinim jabukama i paradajzom... ovo iz radnje k'o plastika... :(((( definitivno - moracu da sadim bastu na terasi....
02/10/2009, 15:49
Vojo, rekla bih da će potrajati za zimnicu!
02/10/2009, 15:49
Pričalice, Voja ide na prvu i zadnju stranu "Kuvara!"
02/10/2009, 15:50
Nastasja, udruži se s Vojom, radi agronomskog savetovanja!
23/03/2011, 12:18
Ja kupujem neki planinski krompir, stvarno je vise nego dobar. Kazu da raste na nekoj vecoj nadmorskoj visini. Nije krupan ali je zato ukus vise nego dobar...
Od namernica koje koristimo zavisi ukus i kvalitet naseg jela. Danas smo dosta ograniceno jel u radnje prodaju gotovo isto povrce...