Već je gostovao kod domacice i mnogi su ga pozvali da se pridruži našem blogu i ovde počne objavljivati svoje postove. Sada se došetao do mog bloga, ostavio tragove svojih razmišljanja i odšetao. Šta mislite, trebamo li ga nagovarati da ostane ovde? Ja bih volela da tako uradi.


VREME

Evo kotrlja se vreme i nikako da ga uhvatim! Ne znam, zasto mi bezi? Mozda je ono brze nego ja ili... Mnogi se zale da im vreme brzo prolazi i da ne stignu ni da se okrenu, a eto proslo je. A ja ga ni ne vidim.

Pitam se da li je vreme nasa senka? Pokusas da je nagazis a ona ti stalno bezi. Tu je, a ustvari nije tu.

Senka je zenskog roda, pa onda shvatam da je nemozes uhvatiti. Ali vreme je srednjeg! Ne vidim nikakvu logiku u tome. Mozda treba biti detinjast i onda ti se vreme priblizi, jer oni koji su isti, najbolje se igraju. A deca se igraju.

I odrasli igraju, sve zavisi od muzike. Za tango je potrebno dvoje, a za treskavac mozes i sam da pustis da te struja muzike prodrma. Mada je grupnjak najbolji! Kad se opustis i svi igraju. Ali je tu vazan ritam. Ritmicni pokreti i masta. Treba zamisliti da si na nekoj plazi i svi igraju dok sunce zalazi. Toplo je i gola tela saraju stvarnost svim mogucim bojama, dok se ti gubis u vrtlogu stvarnosti. A u pitanju je samo muzika i vazno je osetiti ritam trenutka.

Ne zaboravi da je zivot sastavljen od trenutaka. Onih lepih i onih - Uhhh ne daj Boze. E sada ja pitam tebe: Sta je trenutak? Da, to je delic vremena. Ponekad je on dug - kad cekas nekog, ili kratak - kad si sretan. Znaci vreme je neuhvativ i nedefinisan pojam. To je Anjstajn ukapirao. Sve zavisi iz koje perspektive sve to posmatras. Da li si posmatrac ili posmatran. Da li si tu ili onde. Ko se krece, i kako se krece. Kojom brzinom. Da li smo brzi od svetlosti? Mozda zato za nekog vreme leti, nestaje, a za nekog ide polako, vuce se kao prebijena macka.

Jos uvek gradim kule od peska ali sada su to kule u vremenu nekom sadasnjem. leta gospodnjeg...


od BozKoj

Torta