Neki dragi blogeri došli su da mi ulepšaju popodne promocije moje prve knjige "Valcer". Posle pesama probali su rafiole. Pa, ako su im se dopali pa su se se pitali kako se prave, evo mog recepta:
Rafioli
Umutiti 130 g svinjske masti sa 130 g šećera i 3 žumanca. Dodati kašičicu ruma, rendanu koru 1 limuna, 2 vanilin šećera i 200 g mlakog mleka, pa 500 g mekog brašna. Napraviti masno testo. Uzimati komade testa, rastanjiti ih na dasci, isecati delove kvadrate veličine oko 10 cm, na sredinu staviti kašičicu fila i pažljivo preklopiti kvadrat. Dobija se trougao koji se utapka prstima oko fila i iseče polumesečasti oblik nožem za testo. Stavljati u podmazan i pobrašnjen pleh od rerne. Premazati smesom jednog belanca, 2 kašike mleka i kašičice šećera i peći na 250 stepeni 10-15 minuta, da blago porumene.
Fil: Pomešati 100 g mlevenih badema sa 80 g rendane čokolade, 50 g šećera, korom 1 limuna i kašičicom ruma.
23/09/2009, 09:29
Lakse je probati nego praviti, ha ha ha.
:))
Na slici su bas lepi.
23/09/2009, 09:34
Rafioli,recept lepo napisan samo da napravim i probam..knjiga ''Valcer''da pročitam i tražim još...poz..
23/09/2009, 10:12
Mmmm, bademi...
Mmmm, obožavam bademe...
23/09/2009, 12:00
Cuo sam i na fotografijama video, da je promocija uspela.
CESTITAM! A raviole cu probati da napravim. Ako ne uspem, dolazim na popravni kod tebe:=))
23/09/2009, 12:11
I sta im se vise dopalo?
23/09/2009, 12:14
Inace, draga moja Sanjarenje, to na slici se u celom svetu zove EMPANADA (vidi Google).
Mozda je srpski izraz za to rafiole?
23/09/2009, 12:16
Ja cu samo gledati rafiole...
Knjigu cu rado procitati:)))
23/09/2009, 12:49
Jedva cekam vikend.Tada cu dobiti kompletan izvestaj "iz prve ruke" sa tvoje promocije, a posto se izvestacu moze verovati, bice kao da sam bila tamo. Cak ce mi i ukus rafiola biti opisan do tancina. Poz :)
23/09/2009, 14:51
Divno izgledaju...
Knjigu bih rado pročitala, nadam se da ima primerak za mene...
23/09/2009, 15:45
Neću recept,
hoću rafiole...
da probam...
tolika je bila gužva, ja se zanela knjigom i snimanjem...
i ništa nisam probala:))))
23/09/2009, 15:46
može i marcipan umesto tog "rafaela", ako te mrzi da spremaš:)))
23/09/2009, 15:48
nesanice,
moraćeš da sačekaš drugi vukend da bi videla i fotografije:)))
23/09/2009, 17:09
Navikla Nesanica da ceka...u redu jeee....Vi se zabavljajte a ja cu da cekam :))))
23/09/2009, 17:23
Talas, lakše je i lepše probati, slažem se!
23/09/2009, 17:24
Jovane, sve si lepo shvatio i prihvatio!
23/09/2009, 17:24
Poluuspavanka, i ja!
23/09/2009, 17:27
Boki, neko probao, pa uspeo!
23/09/2009, 17:30
Rene, ne poznaješ italijansku i dalmatinsku kuhinju? Rafioli su italijanski kolač veoma odomaćen u Dalmaciji, gde je majstorski ispit za domaćice. Koja zna da napravi rafiole, položila je!
23/09/2009, 17:30
Casper, dogovoreno!
23/09/2009, 17:31
Nesanice, izveštač je malko kasnio, nećeš čuti sve od početka, ali čućeš valjda dovoljno!
23/09/2009, 17:36
Malaino, zakazujem ti susret na sladoledu s knjigom!
23/09/2009, 17:37
anam, jesi bila vredna, i napravila sjajne snimke, i moraću posebno da napravim rafiole za tebe!
23/09/2009, 17:43
moram da nabavim knjigu :))
23/09/2009, 17:50
To neće biti teško, sarahkay!
23/09/2009, 18:07
Opet sam malo van toka...
Gde je ta knjizica ? :))
23/09/2009, 18:11
Ovo je dovoljno... volim kad me hvale .... kao fotografa, kao kuvaricu nema šanse:)))
23/09/2009, 18:13
Ej ,Jelence...kad se gubiš stalno :)
23/09/2009, 18:14
anam, bila si sjajna, naprosto sjajna!
23/09/2009, 18:16
Evo , trudim se da se prizemljim...:)))
23/09/2009, 18:35
Dogovoreno, mesto i vreme?
23/09/2009, 18:46
Sad bi bio red da ja skromno odmahnem rukom i kažem, ma, nije to ništa.
Ja zasijala kao pun Mesec na pohvale,
ne znam kako,
sad je mladi Mesec???:)))
24/09/2009, 11:44
Jelence, neko se potrudi, pa uspe :))
24/09/2009, 11:45
Malaino, lako ćemo se dogovoriti. Javi se na ankas33@gmail.com
24/09/2009, 11:45
Anam, ti si bila kao sunce, a ne kao mesec!
24/09/2009, 20:34
Pošto ja kolače uglavom jedem tek drugi i ostale dane iza smatram da nisam zakasnio i stajem u red. Kolače amo.
pozdrav
26/09/2009, 08:11
Mandrače,. rafioli se jedu slatko i posle desetak dana, trajni su..izvoli, sačuvala sam za tebe!