Neki dragi blogeri došli su da mi ulepšaju popodne promocije moje prve knjige "Valcer". Posle pesama probali su rafiole. Pa, ako su im se dopali pa su se se pitali kako se prave, evo mog recepta:


Rafioli
Umutiti 130 g svinjske masti sa 130 g šećera i 3 žumanca. Dodati kašičicu ruma, rendanu koru 1 limuna, 2 vanilin šećera i 200 g mlakog mleka, pa 500 g mekog brašna. Napraviti masno testo. Uzimati komade testa, rastanjiti ih na dasci, isecati delove kvadrate veličine oko 10 cm, na sredinu staviti kašičicu fila i pažljivo preklopiti kvadrat. Dobija se trougao koji se utapka prstima oko fila i iseče polumesečasti oblik nožem za testo. Stavljati u podmazan i pobrašnjen pleh od rerne. Premazati smesom jednog belanca, 2 kašike mleka i kašičice šećera i peći na 250 stepeni 10-15 minuta, da blago porumene.
Fil: Pomešati 100 g mlevenih badema sa 80 g rendane čokolade, 50 g šećera, korom 1 limuna i kašičicom ruma.