[ Slikopisi ] 01 Jun, 2009 15:13
Prvo su 1991. godine 4 nefrologa (Srbin, Makedonac, Tučin i Bugarin) potpisala incijativu da se osnuje BANTAO, nefrološka asocijacija balkanskih gradova, jer zemlje se menjaju, a gradovi ostaju. Danas je BANTAO moćna asocijacija koja je priznati deo evropske nefrološke porodice i čiji kongresi su uzor kako se sa mnogo tolerancije i dobre volje mogu naučni rezultati prenositi svima na Balkanu. Sledeći korak je napravljen na svetskom nefrološkom kongresu u Milanu pre nekoliko dana, kada je održano 7 sesija na nacionalnim jezicima (portugalski, španski, turski, poljski, francuski, italijanski). Sedma sesija održana je na srpskohrvatskom jeziku. Niste znali da taj jezik još postoji? Govorile su se razne njegove varijante na prostoru bivše Jugoslavije i svi su se odlično razumeli. Na inicijativu Makedonca, pozvano je 8 predavača, po dva iz Slovenije, Hrvatske, Srbije i Makedonije, koji su svoje nefrološke rezultate izneli na nekoj varijanti srpskog ili hrvatskog jezika. I svi su se sjajno razumeli, i svi su učesnici zaključili da se radi o istorijskoj sesiji. Eh, kad bi političari bili nefrolozi!
[ Slikopisi ] 27 Maj, 2009 06:19

Nisam  nikad ranije bila u Milanu i očekivala sam da je to ogroman industrijski grad bez duše. Umesto toga bila sam prijatno iznenađena. Grad u kome je održan svetski nefrološki kongres sa 11000 učesnika i gde su se mogla čuti naučna saopštenja iz svih ćoškova sveta, jeste grad mode i umetnosti, uređen, lep, sa prekrasnim fasadama i parkovima, sa mnogo zelenila.  A kad se zatvore kongresna vrata, šta najpre videti, čima dopuniti svoj dnevnik lepota? Najveća dragocenost je svakako La Scala, prestižna opera, u koju se ulazi kao u hram muzike. Spolja i ne izgleda tako velika, a unutra oči se ne mogu odvojiti od lepote. A slušati operu u Skali jeste nešto što unapred samoj sebi nisam verovala, a i sada mi zvuči bajkovito.

Predveče je najlepše prošetati od Skale kroz prelepi prolaz Viktora Emanuela

do katedrale Duomo, druge po veličini u Italiji i treće u svetu, bele čipke u kamenu.
A noćne ture obilazaka Pinakoteke Brera sa draguljima umetnosti bile su prepune. U hramu umetnosti svako se divio nekoj drugoj slici, a ja nađoh ovu kao najmiliju.

I šta na kraju reći? Milano, prvom prilikom moram ti se vratiti!

[ Slikopisi ] 17 Maj, 2009 17:13

Jovan s.s. je poručio putovanje, uredno platio kartu osmehom i originalnim aforizmom, pa možemo da krenemo! Prevozno sredstvo vidite ovde

Krećemo! Prvo ćemo svratiti ovde, prepoznajete li gradić?

U blizini je Sućuraj, mogli bismo malo da uživamo u čarima Hvara!

Krstarićemo malo duže dok ne stignemo do Lisabona

Odmorićemo se na plaži u Kaškaišu

Nadam se da za putovanje dobijam osmeh!

[ Slikopisi ] 15 Maj, 2009 17:45
Ako vas pitam da li ste raspoloženi za putovanje, svi mi odgovarate: DA! Pa krećemo!
Polazimo u zoru, misleći na Cicilly, pričalicu i nesanicu.

Svet ćemo posmatrati kroz kapi rose, misleći na domacicu i vastaga.

Kad se pojavi duga, znaćemo da nam Casper šalje svoj najlepši osmeh, i da Šuky trči da nam se pridruži! Grlica nam pritom pevuši, a mandrak72 priča priče.

Na vrhu su krilaandjela i stepskivuk, nižu stihove, mahnimo im!

Ni more nije daleko, na plaži su anam i Voja

A da li se to Talas zaputio u predvečerje u ribolov? Bistro!
[ Slikopisi ] 04 Maj, 2009 21:00
Meni se putuje. Pa da, nisam putovala čitava 24 sata, veoma neobično :)
Došla sam odavde. Prepoznajete li maskotu naše poznate banje?
vrabac
Rado bih otišla u Japan kad cvetaju trešnje

ili makar u snovima otputovala u predele izuzetne lepote

mada je dovoljno da otplešem jedan engleski valcer sa dobrom partnerom, pa da budem srećna. Ne moram daleko, samo do plesne škole, par stanica dalje. Tako ispada da su naša najveća putovanja ona do samih sebe, do svoje suštine, do unutrašnjeg zadovoljstva. Pa, dragi moji, želim vam lepo putovanje do sreće, ma gde se ona nalazila!
«Prethodni   1 2 3 ... 16 17 18 19 20 21 22 23  Sledeći»