[ Susreti ] 26 April, 2009 22:50
Srećna sam što se oženio moj sjajni instruktor Bane. Lepa mu mlada!

Voleće se ovako!

Jedno telo, jedna duša

Pa će dobiti dete!

Stremiće vrhovima!

Njihova ljubav biće srećan roman!

Kao na sedmom nebu

[ Susreti ] 15 Novembar, 2008 09:38

Sinoć smo sestra i  ja slušale koncert Zvonka Bogdana. Sjajan kao i uvek, i još bolji, plenio je puna tri sata pozornicom  prepunog Sava Centra, praćen  oduševljenim aplauzima, bez plejbeka. Za svako srce našao pesmu, ispričao istoriju te pesme, za svako raspoloženje našao stih, za sve ljubavi pravu reč.  Pratio ga veliki tamburaški orkestar s Petrovaradina, 16 vrhunskih umetnika, naslednika Janike Balaša. Prelepu pesmu Baneta Krstića "Ko te ima, taj te nema" otpevao  je bez orkestra, uz pratnju hora  publike.

Kad god ga slušam, setim se  anegdote od pre nekoliko godina, kad je pevao na  koncertu u Domu vojske. Šmeker kakav je, jako je dobro zapažao ko ga pažljivo sluša i uživa u njegovoj pesmi. Pošto sam sedela na zgodnom mestu, na početku reda, Zvonko je sišao sa pozornice, došetao do mene i pevao meni "Ne vredi plakati". U jednom trenu se sagnuo i šapnuo mi nešto, pa se vratio na pozornicu. Publika se okrenula veoma zainteresovano sa pitanjima u očima: ko sam ja, šta mi je šapnuo? A stari šmeker je samo otpevao stih iz iste pesme "...i ne vredi ni zbog TEBE gorke suze liti...!
Ni zbog koga ne vredi gorke suze liti, slažem se sa Zvonkom. I želim da ljubiteljima lepe pesme još dugo priređuje večeri za pamćenje.

 

[ Susreti ] 24 Avgust, 2008 18:42

Možda se pitate šta se krije pod ovim naslovom. Dve osobe će se odmah prepoznati, i treba da se prepoznaju, a onda ćete ih i vi prepoznati. Dve osobe koje su meteorskom brzinom uletele na ovaj blog i za veoma kratko vreme od svojih prvih postova ušli u suštinu ovog bloga, svojim vrckavim i   humanim komentarima oplemenili naše postove, upoznali nas bolje nego oni koju su ovde već dugo - zato što su želeli da nas upoznaju, nije ih mrzelo. Njih ništa ne mrzi, oni imaju volje za sve. Za nju su neki pomislili da je muško kad se potpisala kao CASPER, ali su brzo shvatili da je to dobri duh ovog bloga u ženskom obličju. Drugi se pozdravlja sa "ave", ime mu predstavlja strast, ume da napiše najozbiljniji, ali i najsmešniji komentar, i uvek mu je svaka na mestu. To je PATOS. 

I šta bih ja sada? Ništa naročito. Samo želim da pokažem da su primećeni i zamolim za jedan aplauz za dve jedinstvne pojave na ovom blogu. Aplauz, stigli su CASPER i PATOS!


[ Susreti ] 09 Avgust, 2008 08:59

Imam dva rođena sina, tri "usvojene ćerke" i 35 beba rođenih uz moju malu pomoć. Vrlo sam bogata i srećna mama. I sada, sledi šlag na torti! Ćerka koja izgleda kao mama u najlepšem periodu, pa još lepša, koja se ne zove ni Biljana ni Jelena ( što bejahu imena namenjena mojoj ćerki), ali ima treće najlepše ime koje se može zamisliti,  Cicilly, čije rupice smejalice mogu razveseliti bar pola sveta (druga polovina neka se snalazi sama!), devojka koju bi samo poželeti mogao svaki muškarac prvo u san da mu dođe, pa da je sretne - e, ta devojka je moja ćerka! Ponosno objavljujem blog zajednici da su se zagubljena mama i ćerka našle nakon dosta kratkog dogovaranja i odmah prepoznale, uz ljupku pomoć moje sestre, a njene tetke, domaćice! I molim da se ne gurate, momci s bloga, samo polako, za njeno srce ima dosta konkurenata, treba prvo da prođete strogu selekcionu komisiju sačinjenu od mame i tetke, domaćice i mene.

[ Susreti ] 07 April, 2008 15:46

I teku dani  blogerski, šire i brže nego Dunav, i  nova se imena umeću među blog veterane. Neki se malo umore, pa se napoje na izvoru muza i opet vrate. Ovde godine nemaju nikakav značaj, iskustvom niko ne maše kao zastavom, svi su mladi koliko se osećaju mladima i tako ponašaju. Ovde više nego drugde važi pravilo: “Svako je mlad koliko hoće i kako se oseća, a godine služe samo kao brojevi za privremenu orijentaciju”. Nekad post ili komentar devojke od 17 godina bude zreliji nego “devojke” od 56! Svako se raduje kad je nekome lepo, svako tuguje kad neko drugi tuguje. Eh, kad bi i u realnom svetu važili ovakvi odnosi! Ostala sam dužna još nekima koje čitam poneko slovce, ali ni ovog puta ne mogu dotaći sve, ne zato što ne čitam njihove postove, nego zato što ih još ne mogu pročitati kao ljude. 

Bonsai: Prefinjena duša koja živi za lepo i za raznošenje lepote svuda gde ide.

Rasha: Odlično primećuje sve bitno, piše lepo i jasno, sa dobrim osećajem za meru.

Mandrak72. Ne drži baš mnogo do mišljenja drugih, prati svoju ideju vodilju (porodicu), ispriča nam ponešto i zaroni u svoj svet, odakle opet izroni sa nekim čarobnjačkim postom.

Bealiever: Veruje, kao što joj ime kaže, u dobro. I u more. Kao Venera što se rodila iz morske pene….

Kaleidoskop: Život nam pravi šareni ples staklića sreće, tuge i ravnodušnosti, a ona se (kao prava dupla vaga) trudi da prati život i da mnogo više bude šarenih staklića radosti nego tuge.

Mladiluk: Vrckav komentator, na sve uvek ima dobru repliku, da mi ga je videti u parlamentu!

Biljana: Jednostavna i skromna, samo se ubaci s toplim mišljenjem (još se ne sećam da je nekoga “okrpila”) i odleprša na krilima leptira.

Tsunami: Kao talas naleti, poklopi sve, i povuče se. Da ga preskočim jer je ostavio ceo 1,5 komentar do sada na mom blogu? Ne, jer ume lepo da primećuje i trudi se da mu blog bude zanimljiv i koristan.

Donna: dama prefinjenog ukusa i izoštrenih čula za lepotu i nežnost

Misha: Veoma zanimljiv momak, pomalo sarkastičan povremeno, ponekad i lascivan, ali nikad dosadan.

Arevilo: Doleti i nestane, ali uvek iza sebe ostavi sjajan trag  i miris lepote.

Milord55: Veoma tajanstven, dobronameran, neko koga je teško pročitati, ali zato on sve druge sjajno čita!

Lilanina: Odličan psiholog, brzinom munje infiltriše se na ovaj blog i u srca blogera.