[ Susreti ] 06 Februar, 2016 13:54

Mnogi živimo u Beogradu, ali o njemu jedva da nešto znamo, samo smo zagrebli površinu i dalje nismo išli.

DSCN9685

  Neki su upoznavanju tajni Beograda posvetili godine. Mislim na Zorana Lj. Nikolića,  publicistu, autora serije knjiga: „Beograd ispod Beograda“, „Tajne Novog Beograda“, „Grad tajni“, „Masonski simboli u Beogradu“ i najnovije, „BG priče“.

DSCN9692

DSCN9690

   

DSCN9697

   

  U prijatnom ambijentu restorana „Tajni začin“, poznavaoca beogradskih tajni predstavio je Denis BožovićA onda je Zoran Nikolić držao našu pažnju oko 3 sata. Na šta bi naišli oni koji bi pokušali uraditi metro u Beogradu ( na kakve tajne prolaze, pećine i lagume), kako je nasipana baruština i građen Novi Beograd, ko su sve bili masoni i čime se to dokazuje, kakve tajne kriju neke zgrade i mostovi…

DSCN9695

DSCN9696

  Većina je kući ponela poslednju njegovu knjigu.  Da se podseti na miru…

bg_price_vv

(slikala Sanjarenja56) 

 

 

 

 

 

 

 

 

[ Susreti ] 11 Decembar, 2011 08:46

Danas ne skidam osmeh s lica. Baš neću. Saznala sam nešto divno, prekrasno. Rodila se jedna beba. Doajen ovog bloga, jedna od istinskih dobrih duša Blogograda, Krilaandjela. dobio je sina. Hoćemo li to proslaviti?

mama i beba

beba

sampanjac 

[ Susreti ] 09 Novembar, 2011 21:00

Tek kad sam rešila da prelistam sve mesece ove godine, shvatila sam koliko su bogata naša blogerska druženja. Želite li da vas podsetim?

Januar 2011. istorijski trenutak, sedam blogera pisaca (suky, unajedina, tanjanakic, krilaandjela, stepskivuk, vesela, tanjana) predstavilo se uvaženom književnom klubu i pobralo aplauze, a osma (malaino) je malo kasnila i ostavila svoj debi za drugi put.

Februar-uprkos zimi, blogsladoledijade su nastavljene na dva već svima poznata mesta. Anam i ja smo pazile da se blogerska vatrica ne ugasi Kiss

Mart je obeležila kuglof fešta. Bez Mire kuglof malo ko bi se setio tog divnog starinskog kolača. Nekoliko blogera uspelo je da je "spotakne" u Zemunu i posle se danima sladilo kuglofom.

April je bio u znaku baddancer i obećanog pa realizovanog valcera na balu. 

bal

Maj smo propustile didiland i ja da se vidimo. Ali nismo omanule unajedina, domacica, anam  i ja u sistematskom sladoledoprobavanju.

Zabran 

Jun je bio izdašan. Upoznala sam dobrog duha duh casper sa osećajem da sam mnogo bogatija posle tog susreta. Pricalica je priredila praznik lepe reči svojom promocijom u čijoj realizaciji je učestvovalo osam blogera, uključujući moju malenkost.

Angelina 

promocija pricalice 

Jul mi je doneo Gali, blogerku raskošne imaginacije, čiji prelepi video krasi moj blog.

Avgust je bio u znaku Sremskih Karlovaca i susreta uigrane ekipe (unajedina, suky, impresija i ja) sa Mirom kuglof i mesecinom. Gasstrocity je želeo, ali je bio sprečen da nam se pridruži.

Karlovci

Septembar smo obeležili suky i ja posetom starim dragim mestima.Valjevo 

Oktobar je doneo Kazablanku. Ne, nisam putovala, Kazablanka u vidu razmisljanke stigla je kod mene.  Samo se bojim da će mi nešto zauvek zapamtiti. Toliko smo se zabrbljale - da joj nisam dala sladoled!!!Kazablanka 

Novembar je u krilo starog kluba i blogersko društvo vratio biljanak. Odmah smo se prepoznale vizuelno i ljudski. Kao da se oduvek znamo.

ptice
 

Decembar će biti deo istorije. Godina je počela prvim pojavljivanjem blogera među ozbiljnim piscima, a završiće se predstavljanjem knjige "Ulicama Blogograda", jedinstvenog poduhvata u kojem učestvuje 19 blogera. Posle promocije blogerski susreti će biti još češći i sadržajniji.

Ulicama Blogograda
 

 

[ Susreti ] 15 Oktobar, 2011 20:11

Da li ste nekad osetili da ćete se sprijateljiti s nekim prvi put kad ga vidite? Na osnovu onoga što ste o toj osobi znali pre susreta i na osnovu utisaka pri prvom stisku ruke? Jeste? E onda znate o čemu pričam.
Danas smo se prvi put videle razmisljanka i ja. Ovog puta blog-sladoledijada nije održana u "Moskvi", kao što tradicija nalaže, i čak nismo stigle do sladoleda, što je greška domaćice, moja. A kako je moguće da je domaćica napravila takvu neoprostivu grešku? Iz razloga žurbe da se pretrči preko milion tema koje smo imale. A ne može se sve u malo vremena. Dobro, de, da smo imale još neki sat više, uspele bismo i do sladoleda da stignemo, nemojte odmah da me kritikujete.
I pitate me, kako smo se razumele? Sjajno. Složile? Perfektno. Imam utisak kao da se oduvek znamo. Hoće li se nastaviti druženje? Pozitivan odgovor. Kada? Što pre. I u širem kontekstu, jer znam da još nekoliko blogera jedva čeka da je upozna.
Da, mislim da je ovo početak jednog lepog prijateljstva.

Casablanca 

[ Susreti ] 21 Avgust, 2011 20:11

I dođe taj dugo očekivani lep dan. Ekipa snova u sastavu
 
krenula je za Sremske Karlovce. Baladašević nam nije pripremio hladnu lubenicu za užinu, negde je lunjao dok smo prolazili kroz njegov sokak
Baladasevic
Na obroncima Fruške gore smestio se barokni grad čuven po mnogočemu, po najstarijoj gimnaziji u Srbiji
Karlovci

gimnazija
po Branku Radičeviću i  po najboljim devojkama. Jedna je devojka iz Karlovaca, a druga je doputovala iz Temišvara na susret.


Vreme nam je proletelo dok si rekao keks, tražio se neki sat više i malo mesta u stomaku posle ovih đakonija u poznatoj gostioni (Gasstrocity bi spremio još bolje, ali nije mogao da se pridruži)

restoran 4 lava

meni
koje su zaslađene čuvenim Mirinim kuglofom. Zaključak: druženje se mora ponoviti u najkraćem mogućem roku
Smile


Mirin stand

A evo malo adekvatne muzike za najlepšu učesnicu susreta!

(photos by sanjarenja56)

1 2 3 4 5 6  Sledeći»