[ Rođendani ] 31 Oktobar, 2011 01:30
Na ovom blogu svi znaju mandraka čarobnjaka, njegove divne priče i vrckave aforizme. Raduju se toplim, mudrim, drugarskim komentarima. Ako ne postizava da vidi sve onda kad je objavljeno (zbog poslovnih i porodičnih obaveza), uvek  naknadno korektno obiđe parohiju i pogleda zaostale postove, što još malo ko radi. Svi znate da je objavio sjajnu knjigu "Pod svodovima desetog sela" koju mnogi od nas drže kao dragocenost u svojoj biblioteci. Uskoro će njegove umotvorine naći mesto i u knjizi "Ulicama Blogograda". Znam da bi mi zamerio na dugačkoj govoranciji, pa ću vas samo podsetiti na njegovu knjigu i pozvati na čast! Naravno, rođendan mu je, a lepih želja bezbroj! Živeo nam mandrak72! I molimo ga da prenese čestitke i grlici, koja retko navraća ovde, ali to ne znači da je zaboravljena! Srećan rođendan, grlice naša!
mandrak Pod svodivima desetog sela
posluzenje
rucak
torta
pice 
[ Rođendani ] 16 Oktobar, 2011 08:46

Retko se dešava da neko za kratko vreme uspe da osvoji blog.  Tom brzinom kao ona  svojevremeno su Casper i Patos uspeli da ceo blog šarmiraju,  početkom ove godine je to pošlo za rukom baddanceru, a  poslednjih meseci razmisljanki, merkur, biljanak i ancisal. Spinner je počela diskretno, pa nas ubrzo iznenadila vrlo lepim i sadržajnim postovima i mudrim komentarima. „Otisci sto ih ostavljaju covjek na covjeku vjecni su....” piše na njenom blogu. Na početku blogovanja napisala je “Mislila sam, i jos uvijek mislim, da bi citanje mojih tekstova znacilo opasan gubitak vremena za vas koji citate.” Ispostavilo se da je to uvek bio dobitak. Danas joj je rođendan. Šta da joj poželim? Da joj život bude ispunjen najlepšim plavim!

more

Da  joj je zdravlje verni saradnik, da se ničega ne boji, da bude zadovoljna sobom i drugima.

zadovoljstva

Da putuje, putuje, putuje...dok sve lepe ćoškove ovog sveta ne istraži!

kofer

  Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4

Posluženja ima za sve, torti je spremljeno dovoljno, sladoleda takođe, dignimo čaše i nazdravimo slavljenici!  


torta
sladoled
sampanjac

 

[ Rođendani ] 01 Oktobar, 2011 15:58

Ovo je vreme vaga, ženskog znaka kojem astrolozi pripisuju sve superlative. Juče smo slavili rođendan jedne nasmejane vage, Cicilly. Mislili ste da se možete odmoriti od torti i šampanjca? Malčice ste se prevarili. Razmisljanka, odnedavno otkriveni koncentrat mudrosti na ovom blogu, danas slavi. Bilo bi lepo da svako od vas na slavlje ponese po jednu ružu, u svim bojama, jer ona najviše voli ruže.

krem ruze

Ko je zaboravio bele i žute?

bele ruze  zute ruze

Zaduženi za tortu, molim da je donesu! Slavljenice, da li bi nam isekla po parče?

torta 

Ko otvara šampanjac? Živeli!

 

[ Rođendani ] 30 Septembar, 2011 07:11
Na današnji dan pre znam koliko ali neću vam reći godina ovaj svet se nasmejao, osmehom širim od neba, jer se rodila Ciccily. Najlepši osmeh bloga i šire, neko ko  ume da razvedri  sve, neko ko živote drugih čini bogatijim.
osmeh
Molim hor da joj otpeva rođendansku pesmu

Molim cveće da se u najlepši buket složi za nju
ruze srce
Torte i sladoledi, da vas vidim! Niste dovoljno lepi! Još lepši, za nju!
torta

sladoledCicilly, srećan ti rođendan!
[ Rođendani ] 17 Septembar, 2011 00:02

Obično čestitamo rođendane ljudima, ali tu i tamo obeležimo i rođendan nekog bloga koji nam je ulepšao svakodnevicu, koji nam je pokazao punu kreativnost njegovog autora, posebne dimenzije ličnosti, koji je izazvao u nama želju da pročitamo svaki post, da ne zaobiđemo nijedan. Nema mnogo blogova koji ispunjavaju baš sve ove kriterijume, ali svi ćete lako i brzo nabrojati desetak takvih, zar ne? Naš blog.rs je kvalitetan i uglavnom se na njemu zadržavaju valjani blogeri, koji ostave traga na virtuelnim stranicama, a posle i na papirnatim.
E, ima jedan blog, kakav blog? Sjajan blog, kome je danas prvi rođendan. Kad piše, ne dolazimo do daha dok ne pročitamo celu priču. Doda obavezno odličan recept za nešto slatko, gustiozno, nešto što će nam zasladiti dan. Priča nad kojom ćemo se zamisliti ili raznežiti i poslastica u kojoj ćemo uživati. Kakav spoj! E, tom blogu, pogodili ste, danas je prvi rođendan! Srećan ti blogorođendan, mareziluka, Gasstrocity, i neka ovo bude samo prvi od mnogih! Osim što ćeš sad lepo iseći tortu i sipati piće, treba i da prihvatiš jedan zadatak. A, nećeš se tako lako izvući! Hoću knjigu s pričama i receptima! Jedinstvenu knjigu kakvu niko još nije napravio, ako izuzmeno "100 ludih ručkova Libera Markonija ".

torta