[ Humor ] 14 April, 2010 10:16
Glavni zakoni izvedeni iz ZMG-a (Zakon o Maksimalnoj Gnjavaži)

1. Zakon Marfija:
Bilo koje telo uronjeno u kadu prouzrokuje zvono telefona.

2. Princip Rubija:
Verovatnoća da se sretne poznata osoba se povećava dok stojiš s nekim sa kim ne želiš da budeš primećen.

3. Marfijeva Konstanta :
Stvari se upropašćavaju proporcionalno njihovim vrednostima.

4. Zakon Gamperson:
Verovatnoća nekog događaja je obrnuto proporcionalna poželjnosti istog.

5. Zakon Bub:
Koja god stvar da se traži, biće nađena na poslednjem traženom mestu.

6. Zakon Selektivne Gravitacije:
Bilo gde na zemljinoj kugli, namazan hleb će obavezno pasti na namazanu stranu.

7. Postulat Parkinga:
Kada sa automobil parkira na rastojanju od dva kilometra, i dok peške dođemo do samih ulaznih vrata, otkrićemo da se baš u tom trenutku simultano, baš ispred ulaza, oslobode najmanje četiri parking mesta.

8. Pravilo Flag&Posta:
Što je hitniji razlog zbog čega neko čeka u redu, sporiji je činovnik na šalteru.
Drugi red uvek napreduje brže.
Pri promeni reda, onaj prvi se ubrzava.

11. Zaključak Janga:
Grešiti je ljudski, ali da se dostigne savršenstvo na tom polju, mora se dodati i jedan kompjuter.

12. Dragutinov zakon:
Golovi se postižu u trenutku kad okreneš glavu da vikneš na decu da se smire.

13. Bakin zakon:
Uvek prvi zaspi onaj koji hrče.


osmeh
[ Slikopisi ] 12 April, 2010 21:31

Behappy je zadala domaći zadatak: razlednica iz omiljenog grada. Moje drage blog ćerke behappy i mesecina treba da na leto uživaju u čarima Pariza. Zaslužile su. Sopran 87 pati za Parizom. A ja...baš bih rado prošetala ponovo poznatim dragim stazama. Počinjemo podužu šetnju od Trijumfalne kapijekapija

Nastavljamo duž čuvene avenije Jelisejska polja

Jelisejska polja

Stižemo na trg Konkord

Konkord

i na kraju nas kao nagrada čeka Luvr, sa sve Mona Lizom

luvr

Nećemo propustiti ni da se popnemo na Ajfelov toranj

Ajfel

"Mulen Ruž" ćemo osmotriti spolja, zbog malo skuplje ulaznice i potrebe da se rezerviše podosta ranije

Mulen Ruž

[ Ples ] 11 April, 2010 09:25

Plesna škola "Natalija i Ivica" , jedna  od nastarijih u Beogradu, navršila je danas 24 godine. Vodi je doajen plesa Ivica Došenović (sa suprugom Tanjom), entuzijasta neviđenih razmera koji je sebi postavio zadatak da plesom zarazi Beograd, a i šire. Nije mu dovoljan ples, obožava da organizuje prave balove, kao u Beču, kao na dvorovima starog Beograda, i 10.4.2010. organizovao je svoj 41. Veliki prolećni bal u kristalnoj dvorani Doma vojske (sada se zove Medija centar "Odbrana"). Glavni  učesnici programa bili su plesači sa svojim plesnim partnerima, a u tome su im pomogla tri orkestra (balski orkestar "Mambo stars", balski orkestar Petra Gojkovića iz Pariza s francuskom šansonjerkom Laure Prechac i "Svilen konac"),

prvaci sveta u standardnim plesovima

nacionalni ansambl "Kolo"

i najbolji plesni parovi Srbije,

a šlag na torti bila je plesna formacija škole.

Poneko je imao šansu i da pleše sa šampionkom sveta!

Neki od blogera imali su svoj premijerni nastup na ovom balu, molim aplauz za njih! Drugi ovaj bal svake godine smatraju nečim što se nikako ne propušta. Ako ste prespavali  TV izveštaje, pokušajte dobiti neki utisak na osnovu fotografija s lica mesta.

 (photo by sanjarenja56)
[ Lepota ] 09 April, 2010 21:07

Proleće je, vreme je rođendana, proslava, balova...na blogu se pojavili neki novi ljudi, ostali neki od ranije, neki  odavno ne svraćaju pa nedostaju...neki probude osmeh kod svih kad svrate. Od ranije imam naviku poklanjanja, sada sam rešila da poklonim nešto što ranije nisam. Dakle, svako dobija po jednu fontanu. Poslužite se, molim!

Šuky
fontana
AnaM, za godišnjicu poznanstva
fontana1
domacica
fontana2
Mira kuglof
fontana4
mesecina
fontana5
behappy

vilabezkrila
fontana6
sopran87
fontanica
lady88
fontana7
barbie86
trocadero
mandrak72, napuljska fontana
Napulj
labrador60
Rim
ostali dragi blogeri
montjuic
[ Moje priče ] 08 April, 2010 09:01
Zavoleli su se lako i strastveno, kao u bajci. Ona lepa, plava, uspešna, on crn, sportista, šarmer. Leptirići u stomaku  ne smiruju se ni za tren. Upoznala ga s porodicom, očekivala se svadba. I onda, smak sveta. Pojavljuje se žena u odmakloj trudnoći koja tvrdi da je dete njegovo. I bi njegovo. Prihvatio je odgovornost i srušio oba života u trenu. Kad ju je tetka pozvala telefonom, čula je glas očaja. Porodična hitna pomoć odmah je intervenisala, svi su se sjatili kod nje, sprečavajući je da sebi oduzme život. Pregrmela nekako prve dane uz njihovu pomoć, posle se polako izvlačila, stajala na noge. Kad bi ga slučajno srela, pogledom ga je ubijala. Onda se  on odselio i više im se putevi nisu ukrštali.
Nakon 11 godina zazvonio joj je telefon, nepoznat broj. ON je, u arapskoj zemlji, izgradio je sportsko carstvo u kojem vlada. Izdržava dete, ali ne deli život s njegovom majkom. Sam je i od svih devojaka koje se motaju oko njega - ne može da prestane da misli na nju. Čudno se osećala dok je govorio, nije ga mrzela, nije ni volela. Više ju je radoznalost nagnala da prihvati njegov poziv za posetu. Tetka ju je plašila da će je onako plavu i punačku prodati u neki harem, takve su tražene na Bliskom Istoku. Majci nije rekla da ide kod njega, zvanično je otputovala na odmor. Dočekao ju je na aerodromu, zgodan, preplanuo. Godine mu samo dodale na šarmu. Ona blistava lepotica. Odveo ju je u poseban apartman, ne kod sebe, poštujući njenu slobodu izbora. Prisnost se brzo vratila među njima, otkravljivali su se oboje. Prikazao joj je  sve lepote koje je izgradio i čari tog dela Mediterana. Uživali su u ljubavi, drugačijoj od one pre, opuštenoj, smirenijoj.
Kad se vratila, majci je donela lepu tašnu. Ali kad joj reče od koga je, dobila ju je lansiranu u glavu!
Sada kombinuje li kombinuje, kako da živi s njim i dobiju dete, pa posle da vidi gde će ih život smestiti, u njene ili njegove dvore...

tenis