[ Lepota ] 12 Avgust, 2008 06:08

Pesmu je napisala jedna mlada dama,  na zidu je jedne krojačke radnje, a meni je ostalo da se divim. Dajem i vama na ocenu.

 Uvuci konac boje ljubavi
od tri metra zdravlja,
Iskroj haljinu po meri svoga srca
i postavi je najnežnijim snom.
Pojas oko struka napravi od pesme,
dekolte opšij radošću,
a porube ukrasi širokom osmesima.
Duž rukava neka leprša vedrina,
a džepiće izvezi uspehom.
Šeširić jednostavan,
kombinacija znanja i mudrosti.
Na bose noge obuj cipelice
od čiste mašte.
U ovoj toploj kreaciji šetaj
svih 365 dana pistom života.

[ Lepota ] 11 Avgust, 2008 07:24


Jedan čovek star 92 godine, mali, dobro držeći i ponosan, koji je
svakog jutra u osam sati bio komplet obučen, sa kosom moderno
nameštenom i savršeno obrijan, iako je skoro sasvim slep, danas se
doselio u starački dom. Njegova sedamdesetogodisnja žena nedavno je umrla i
time selidbu u dom učinila neophodnom. Posle mnogo sati strpljivog
čekanja u holu doma,nasmešio se kada su mu rekli da mu je
soba spremna.
Dok je upravljao svojom šetalicom ka liftu, opisao sam mu njegovu
malu sobu, uključujući i roletne koje su bile okačene na prozoru.
"Sviđa mi se" rekao je sa entuzijazmom osmogodišnjaka kome su
upravo pokazali novo štene.
"Gosp. Petrović, još uvek niste videli sobu, sačekajte još malo."
"To nema nikakve veze sa ovim" odgovorio je.
"Sreća je nešto o čemu odlučujete unapred. Da li će mi se
dopasti soba- ne zavisi od toga kako je raspoređen nameštaj, već kako
ja rasporedim svoje misli...Već sam odlučio da mi se dopada. To je
odluka koju donosim svakoga jutra kad se probudim. Ja imam izbor:
mogu da provedem dan u krevetu brojeći teskoće koje imam sa delovima
tela koji više ne rade, ili mogu da ustanem iz kreveta srećan zbog
onih koji još uvek rade.Svaki dan je poklon, i dok su mi oči otvorene,
misliću na novi dan i na sve srećne uspomene koje sam odložio. Baš
za ovo doba svog života.
Starost je kao bankovni račun. Sa njega podižete ono što ste tu
uložili. Moj savet vam je da uložite mnogo sreće u banku sećanja!
Hvala vam za vaš deo u banci sećanja. Ja još uvek ulažem!!"


[ Humor ] 10 Avgust, 2008 08:16
Srpski sanovnik (ne preporučujem da sanjate!)
 
- Ako spavate na tetkinom kauču i sanjate "Meridijan banku", postaćete milioner.
- Ako sanjate Bulevar Ratka Mladića, imaćete posla sa policijom.
- Ako sanjate Skupštinu, stiže cirkus u vaš kraj.
- Ako sanjate da obijate trafiku, imate dobre šanse za posao u ministarstvu.
- Ako sanjate Kosovare  i kosovski pejzaž, ostaćete bez nasledstva.
- Ako sanjate Haški tribunal, stižu vam neplaćeni računi.
- Ako sanjate Karlu del Ponte, imaćete problema sa potencijom.
- Ako sanjate Čedu Jovanovića, od vas zavisi.
- Ako sanjate Oli Rena, od vas ništa ne zavisi.
- Ako sanjate ruski veto, možete biti sigurni da samo sanjate.
- Ako sanjate povećanje penzije ili plate, uzalud sanjate.
- Ako sanjate lepšu budućnost, vreme je da se probudite.
- Ako ništa ne sanjate, imate najveće šanse da ostvarite svoje snove.


[ Susreti ] 09 Avgust, 2008 08:59

Imam dva rođena sina, tri "usvojene ćerke" i 35 beba rođenih uz moju malu pomoć. Vrlo sam bogata i srećna mama. I sada, sledi šlag na torti! Ćerka koja izgleda kao mama u najlepšem periodu, pa još lepša, koja se ne zove ni Biljana ni Jelena ( što bejahu imena namenjena mojoj ćerki), ali ima treće najlepše ime koje se može zamisliti,  Cicilly, čije rupice smejalice mogu razveseliti bar pola sveta (druga polovina neka se snalazi sama!), devojka koju bi samo poželeti mogao svaki muškarac prvo u san da mu dođe, pa da je sretne - e, ta devojka je moja ćerka! Ponosno objavljujem blog zajednici da su se zagubljena mama i ćerka našle nakon dosta kratkog dogovaranja i odmah prepoznale, uz ljupku pomoć moje sestre, a njene tetke, domaćice! I molim da se ne gurate, momci s bloga, samo polako, za njeno srce ima dosta konkurenata, treba prvo da prođete strogu selekcionu komisiju sačinjenu od mame i tetke, domaćice i mene.

[ Lepota ] 08 Avgust, 2008 08:36

Sa kog drveta si pao/pala? Pronađi tvoj rođendan i tvoje drvo. Ovo je prilično zanimljivo i prilično tačno. Potiče od starog verovanja u keltskoj mitologiji.
Jan 01 - Jan 11 - Jelka
Jan 12 - Jan 24 - Brest
Jan 25 - Feb 03 - Platan
Feb 04 - Feb 08 - Topola
Feb 09 - Feb 18 - Smreka
Feb 19 - Feb 28 - Bor
Mar 01 - Mar 10 – žalosna vrba
Mar 11 - Mar 20 - Limun
Mar 21 - Hrast
Mar 22 - Mar 31 - Lešnik
Apr 01 - Apr 10 - Mušmula
Apr 11 - Apr 20 - Javor
Apr 21 - Apr 30 - Orah
May 01 - May 14 - Topola
May 15 - May 24 - Kesten
May 25 - Jun 03 - Jasen
Jun 04 - Jun 13 - Žbun
Jun 14 - Jun 23 - Smokva
Jun 24 - Breza
Jun 25 - Jul 04 - Jabuka
Jul 05 - Jul 14 - Jelka
Jul 15 - Jul 25 - Brest
Jul 26 - Aug 04 - Platan
Aug 05 - Aug 13 - Topola
Aug 14 - Aug 23 - Smreka
Aug 24 - Sep 02 - Bor
Sep 03 - Sep 12 – Zalosna vrba
Sep 13 - Sep 22 - Limun
Sep 23 - Maslina
Sep 24 - Oct 03 - Lesnik
Oct 04 - Oct 13 - Mušmula
Oct 14 - Oct 23 - Javor
Oct 24 - Nov 11 - Orah
Nov 12 - Nov 21 - Kesten
Nov 22 - Dec 01 - Jasen
Dec 02 - Dec 11 - Žbun
Dec 12 - Dec 21 - Smokva
Dec 22 - Bukva
Dec 23 - Dec 31 - Jabuka

Jabuka (Ljubav) – obično vitki, harizmatični, dopadljivi i atraktivni, prijatne spoljašnosti, rado flertuju, avanturisti, čulni, uvek zaljubljeni, hoće da vole i da budu voljeni, verni, nežni, veoma širokogrudi, talenti za nauku, žive za danas, bezbrižni filozofi sa snagom dobrog izlaganja.
Jasen (Ambicija) – neobično atraktivni, raduju se životu, impulsivni, poželjni, ne mare za kritiku, ambiciozni, inteligentni, talentovani, vole da se igraju sa sudbinom, mogu biti egoisti, vrlo pouzdani, verni ljubavnici, ponekad im mozak vlada nad srcem, ali veze shvataju vrlo ozbiljno.
Bukva (Kreativnost) – imaju izraženo dobar ukus, zabrinuti oko svog izgleda, materijalisti, dobro organizuju život i karijeru, ekonomični, dobre vodje, ne preduzimaju nepotrebne rizike, vispreni, veličanstveni životni partneri, veoma vode računa da ostanu fit (dijete, sport, itd.)
Breza (Inspiracija) – raduju se životu, atratktivni, elegantni, ljubazni, zadovoljni, ne vole ništa što je preterano, ne podnose vulgarnost, vole život u prirodi i miru, nisu preterano strastveni, prilično uobraženi, nedovoljno ambiciozni, umeju da naprave mirnu, zadovoljnu atmosferu.
Smreka (Sigurnost) – obično jako lepi, umeju da se udese, vole luksuz, dobrog zdravlja, apsolutno nisu stidljivi, pokazuju tendenciju da gledaju na druge sa visine, samouvereni, odlučni, nestrpljivi, vole da utiču na druge, mnogo talenata, zdravo optimistični, čekaju pravu ljubav, sposobni da donose brze odluke.
Kesten (Iskrenost) – izrazito lepi, ne vole pritisak, pravični, raduju se životu, zainteresovani, rođeni diplomati, ali u društvu osetljivi, često nesigurni u sebe, ponekad uobraženi, osećaju se neshvaćenim, vole samo jednom, imaju problema u pronalaženju partnera.
Platan (Vernost) – jaki, mišićavi, odgovorni, uzimaju sve sto im život pruža, zadovoljni, optimistični, lakomi za novcem i priznanjima, mrze usamljenost, strastveni ljubavnici kojima nikada nije dosta, verni, uvredljivi, nestalni, pedantni i bezbrižni.
Brest (Plemenitnost) – prijatne figure, odeveni sa ukusom, kažu glasno šta im ne odgovara, naginju tome da ne opraštaju tuđe greške, veseli, vole da vode, ali ne i da nekome pripadaju, verni i iskreni partneri, vole da donose odluke za druge, plemeniti,  širokogrudi, veliki smisao za humor, praktični.
Smokva (Osećajnost) – veoma jaki, samovoljni, nezavisni, ne dozvoljavaju protivljenje ili svađu, vole život, familiju, decu i životinje, pravi drustveni leptirići, puni humora,vole besposličarenje i dokolicu, talentovani za praktično, inteligentni.
Jelka (Misterioznost) – puni ukusa, pošteni, obrazovani, vole sve što je lepo, puni osećaja, tvrdoglavi, egoisticni, ali se brinu za svoje bližnje, prilično zadovoljni, talentovani, mnogo prijatelja, ali i neprijatelja, veoma pouzdani.
Lešnik (Izuzetnost) – šarmantni, skromni, puni razumevanja, znaju da ostave utisak, aktivni borci za socijalnu pravdu, omiljeni, osećajni, komplikovani ljubavnici, iskreni, tolerantni partneri, poseduju pravu predstavu o pravičnosti.
Žbun (dobar ukus) – hladna lepota, brinu se o svom izgledu i kondiciji, dobar ukus, nisu egoisti, čine sebi život sto moguće prijatnijim, vode disciplinovan zivot, od partnera traže priznanje i prijateljstvo, sanjaju o neobičnim ljubavnicima, retko su zadovoljni svojim osećajima, ne veruju skoro nikome, uvek su nesigurni u svoje sopstvene odluke, veoma savesni.
Limun (Sumnja) – ono što život donosi prihvataju sa mukom, mrze svađu, stres i posao, ne vole dosadu i udobnost, blagi su i popustljivi, žrtvuju se za prijatelje, poseduju mnogo talenata, ali nisu dovoljno ambiciozni da ih poboljšaju,  stalno jadikuju i kritikuju, veoma ljubomorni, ali verni.
Javor (Nezavisnost) – neobične osobe, izražena moć izražavanja i originalnost, bojažljivi i rezervisani, slavoljubivi, ponosni, sigurni u sebe, željni uvek novih iskustva, ponekad nervozni, dobro pamćenje, lako uče, obicno imaju komplikovani ljubavni život, vole da utiču na druge.
Hrast (Hrabrost) – robusne prirode, jaki, nezavisni, nepopustljivi, osećajni, ne vole nikakve promene, nogama uvek na zemlji, drže se činjenica,  jednostavno ne razmišljaju vec deluju.
Masllina (Mudrost) – vole sunce, toplotu u lepa osećanja, razumni, puni razumevanja, izbegavaju agresivnost i nasilje, tolerantni, veseli, mirni, izražen osecaj za pravdu, osetljivi, uobraženi, nisu ljubomorni, vole da čitaju, i da su u društvu obrazovanih ljudi.
Bor (Izuzetnost) – vole prijatno društvo, veoma izdržljivi, znaju kako da učine život prijatnim, veoma aktivni, prirodni, dobri pratioci, brzo se zaljubljuju, ali isto tako brzo gube interesovanje, brzo odustaju, mnogo menjaju dok ne nađu idealnog partnera kome veruju, pouzdani i praktični.  
Topola (Nesigurnost) – deluju veoma dekorativno, nisu dovoljno sigurni u sebe, razumni samo kada je neophodno, potrebna im je podrška i prijatno okruženje da bi se opustili i otvorili, vrlo probirljivi, često sami, jako nesigurni, umetničke prirode, dobri organizatori, naginju filozofiranju, pouzdani u svakoj situaciji, veze shvataju ozbiljno.
Mušmula (Čulnost) –šarmantni, veseli, daju sve od sebe, a pri tome nisu egoisti, vole da budu zapaženi, vole život, kretanje, nemir, čak i krize, istovremeno zavisni i nezavisni, dobrog ukusa, umetnici, strastveni, naglašenih osećanja, dobri pratioci, ne predaju se.
Orah (Strast) – nezavisni, čudni i puni kontradiktornosti, često egoistični, agresivni, velikodušni, obrazovani, neočekivano reaguju, spontani, neograničeno slavoljublje i ambicija, nisu fleksibilni, teški i čudni partneri, drugi ih retko vole, ali im se često čude, dobri stratezi, veoma ljubomorni i strastveni, ne prave nikakve kompromise.
Žalosna vrba (Melanholičnost) – divni, ali puni melanholije, atraktivni, veoma duhovni, vole sve što je lepo i ukusno, vole da putuju, sanjari, neumorni, komplikovani, iskreni, može da se utiče na njih, ali je sa njima teško živeti, poželjni, dobra intuicija, pate zbog ljubavi, ali ponekad pronađu partnera koji im daje oslonac.