Nakon oduševljavanja u Leopold muzeju, dan još nije završen. Obilazimo zgradu Opere, dalje Karslplatz i Karlskirche.

Karskirche

Kad smo posustale, sjajan  odmor u Kafe “Schwarzenberg”, Kärtnerring 17, na rubu istoimenog trga, uz perfektnu štrudlu od jabuka, Apfelstrudel i kafu (Apfelstrudel 3,1 E + portion Schlag 1,2 E + kafa verlängenter 3,6 E).
Apfelstrudel

Vraćamo se po Kärtnerring nazad ka hotelu, skrećemo kod opere desno do muzeja “Albertina”, od kojeg ide ulica Philharmoniker strasse i u njoj hotel “Sacher”, u kome je redovno red za probu čuvene Sacher torte.

Sacher hotel

Ispred Albertine je i stanica fijakera. Vožnja je skupa, mala tura pola sata je 40 E, do 1 sat 95 E. Idemo kroz Volksgarten sa ružičnjacima gde svaka ruža ima okačeno ime (naprimer ruža Rumba) i fontanama.

Ruzicnjak
Povratak u hotel, odmor pa na filmski festival, večeramo na štandu kod "Ilije" iz Hrvatske. Hladno veče, kratko gledamo prenos iz ciriške opere na festivalu. U povratku, čudimo se bečkoj preciznosti. Za snalaženje: sve ulice počinju brojem kvarta, becirka, naprimer 1., Ebendorfer strasse znači da je ta ulica u 1. becirku. To bi olakšalo snalaženje kad bi kvartovi bili pravilno raspoređeni, što baš i nije slučaj.

(photos by sanjarenja56)