Kad smo mladi, često smo i naivni, malo glupi...a kad steknemo pamet, više nismo mladi. Zato svi kažu: "E, da mi je ova pamet bila!" Pa, kad bismo bili i mladi i pametni, nadamo se da ne bismo ponavljali iste greške, iste gluposti radili. Moguće. A možda jednostavno takav sklop- kakvi smo -predisponira određene gluposti koje moramo prevideti, podneti.


Davno beše  svadba u familiji. Sa mladine strane dobila sam zadatak da kitim kola, pa nisam videla šta se događalo pred stanom mlade.  Svadba teče, svatovi došli po mladu i poveli je, i stigosmo na kraju  u restoran na ručak.  Brbljiva moja koleginica, sestra mladoženje, uskoro se stvori pored mene, pa samo cvrkuće:
"Da znaš samo kako su nas kod mlade dočekali! A gde si ti bila, ne videh te? "
"Šta je tu bilo tako lepo?" pitam ja, jer ne primetih ništa posebno, iz moje autokitnjaste pozicije.
"Pa pred vratima mlade namestila se trojica, i redom ljube sve žene. I komšinice zgrabe i izljube, ne vredi im da se pravdaju da nisu u svatovima. A među njima što ima jedan, nećeš mi verovati, kako ljubiiiiiii..."
I tu ona oduži slatko, prisećajući se. Okrene se po sali, i primeti poznato lice: "Vidi, to je taj. Kako samo ljubi!" šapne mi.
"Da te upoznam, moj muž!" rekoh veselo. Ona se uplaši za svoj integritet, i  u trenu joj ne pade na pamet da ja uopšte nisam shvatila kakvo je to ljubljenje bilo. Pa ljubiti priju, kako se može? U obraz, srdačno, naravno...
I prođe podosta godina dok mi nije ponovila istu priču, uz dodatak: "Još ne videh čoveka koji lepše ljubi! U usta, jasno!"
I tu se ja osetih glupačom. Naivkom, čije je poverenje  odavno izigrano.
A ne volim da se osećam glupom. Baš ne volim.